Assassin’s Creed: Unity väntas stå klart under december månad 2014 och blir den sjunde titeln i populära spelserien om bartendern Desmond Miles. När Ubisoft nu visar upp en kortare trailer för spelet framkommer även information om kraftigt förbättrade grafikeffekter – tack vare svenskutvecklade grafikmotorn Snowdrop.

Snowdrop utvecklas av Malmö-baserade Massive Entertainment som grund för Ubisofts kommande stortitel Tom Clancy’s The Division. Den flexibla grafikmotorn har redan blivit en snackis i spelcommunityn efter de första förhandstittarna på just The Division. Där man senast tog tittare in bakom kulisserna på Massive Entertainment och visade hur man arbetade med den nya grafikmotorn.

Assassin’s Creed: Unity sägs nu bli en av de stora titlar som redan i år tar hjälp av Snowdrop-motorn för att höja detaljrikedomen i den 1700-tals världs som spelet utspelar sig i. Den trailer som nu rullats ut av Ubisoft på Youtube ger ett smakprov på de ljus- och partikeleffekter som möjliggörs med Snowdrop-motorn.

Spelet kommer att utspelas under franska revolutionen och har varit under utveckling i över 3 år. Några närmare detaljer kring handlingen eller spelets upplägg har inte Ubisoft delgett ännu. Det är även svårt att säga hur spelet ser ut när det väl når butikshyllorna i slutet av året, men det vi sett hittills av Snowdrop-motorn bådar onekligen gott.


Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Oldvikingschool Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Hoppas bara på att de tänker på optimeringen också så det inte blir lite av Unreal effekten där snygga detaljer pressar hårdvaran till överdrift. Ser annars löjligt fint ut.

Undrar hur Valves utveckling av kommande version av Source står, känns som alla andra motorer har tagit lite väl stora kliv framåt.