Spelutgivaren Activision har visat upp en trailer för vad som kommer bli nästa stora titel i den välkända spelserien Call of Duty. Call of Duty: Advanced Warfare utspelar sig i en nära framtid, där krig förs med mekaniska exoskelett, osynliga helikoptrar och en rejäl arsenal med toppmoderna vapen.

Vi vet fortfarande inte extremt mycket om nästa titel i Call of Duty-serien, vars trailer nu har lagts upp på internet av utgivaren Activision. Precis som den förra titeln i serien, Call of Duty: Ghosts, så är Call of Duty: Advanced Warfare utvecklat av Sledgehammer Studios och utspelar sig i en nära framtid.

En intressant detalj är att Kevin Spacey, bland annat känd från den Netflix-ägda serien House of Cards, har lånat ut både sitt utseende och sin röst till vad som ser ut att bli spelets antagonist. Exakt vilken roll den karaktären kommer ha i handlingen är dock fortfarande oklart.

Spelet ser ut att utpela sig helt eller delvis i USA, med soldater som har tillgång till mekaniska exoskelett för snabbare och starkare rörelser, osynliga, kamouflerade helikoptrar, drönare och svävande motorcyklar. Det är fortfarande lite oklart hur pass färdigt spelet är rent grafiskt, men av vad vi sett än så länge ser det ut att använda sig av en vidareutvecklad variant av samma grafikmotor som i tidigare Call of Duty-spel. Motorn ser ut att ha putsats en hel del, och vi håller tummarna för att grafiken som representeras i trailern också faktiskt är representativ för det färdiga spelet.

Call of Duty: Advanced Warfare kommer lanseras den 4 november, så vi bör få veta mer om både spelmekanik och handling innan dess.


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MacAllan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Johan
Medlem
Johan

CoD Ghosts är INTE utvecklat av Sledgehammer studios, det är Infinity Ward som gjort Ghosts.