Det blev en hel del fokus på spel under Googles I/O-konferens, och mer specifikt var det spelande på Android som fick mycket tid i rampljuset. Under konferensen visade Epic Games och Nvidia upp ett imponerande teknikdemo där den nya Unreal Engine 4-motorn körs på Nvidas K1-processor.

Moderna mobila ARM-processorer utrustas med riktigt snabba grafikprocessorer som klarar av att leverera allt mer imponerande effekter. Samtidigt arbetar både Google, Apple och Microsoft på att göra det enklare för utvecklare att krama ut så mycket ögongodis som möjligt ur kretsarna. Dessutom arbetar spelutvecklarna på att optimera sina spelmotorer för att kunna drivas på dagens kompakta och strömsnåla enheter.

Under sin I/O-konferens talade Google bland annat om vad de kallar AEP, som står för Android Expansion Pack, vilket bland annat låter mer avancerade spel köras på den mobila plattformen. Som ett exempel visade Epic Games i samarbete med Nvidia upp ett demo byggt i den nya Unreal Engine 4-motorn.

Demot kördes under Android på Nvidias nya Tegra K1-processor, med fyra ARM Cortex-A15-kärnor tillsammans med 192 CUDA-kärnor ur Kepler-familjen. Och trots att det är en mobil processor har Epic lyckats porta över en hel del grafiska effekter från PC-plattformen. Dessutom tog portningen enligt Epic endast tre veckor.

Medan det vi sett inte är ett färdigt spel så bådar det helt klart gott för vad som komma skall. Andra utvecklare kan själva sätta tänderna i Unreal Engine 4 och Androids utvecklarkit, så förhoppningsvis kommer vi få se fler mobila spel med liknande detaljnivåer inom en snar framtid.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid