LG är en av de skärmtillverkare som engagerar sig mest i det ultrabreda 21:9-formatet, tänkt att locka användare som arbetar främst på bredden och vill ha en mer omslutande bild. Företagets nya 21:9-skärm mäter in på 31 tum och använder sig av en böjd IPS-panel.

Flera av de tidigaste 21:9-skärmarna på marknaden använde sig av upplösningen 2 560 x 1 080 pixlar och storleken 29 tum, men klassen har utvecklats för att hänga med det skifte i upplösningar som tagit fart under det senaste året. LG har tidigare släppt en 21:9-skärm med IPS-panel och en högre upplösning på 3 440 x 1 440 pixlar kallad 34UM95-P, och den skärmen har nu fått ett syskon.

LG_34UC97_03

LG 34UC97
Storlek 31 tum
Upplösning 3 440 x 1 440
Panel IPS
Anslutning Thunderbolt 2
Högtalare 7 W, Maxx Audio

På årets IFA-mässa i Berlin kommer LG presentera 34UC97, som använder sig av samma skärmstorlek och upplösning. Till skillnad från den äldre modellen så kommer denna nya skärm ha en böjd panel, tänkt att ge en mer omslutande upplevelse vid skrivbordet. Vidare har skärmen utrustats med Thunderbolt 2 för bild och datalagring, som även kan seriekopplas med andra Thunderbolt-enheter, samt ett par 7-wattshögtalare.

Vi har inte fått några prisuppgifter eller kompletta specifikationer om LG 34UC97, men mer information bör finas till hands när IFA-mässan går av stapeln i början av september.

Via: Techpowerup


Relaterade artiklar

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

LG börjar verkligen hitta rätt på flera marknader just nu känns det som!
Den här monitorn borde kunna vara helt optimal för mig till arbetsmaskinen! 🙂