Som ett alternativ till att arbeta med flera fysiska skärmar på skrivbordet vill Dell kombinera bilden hos fyra skärmar i en gigantisk 43-tums 4K-bildskärm.

I och med att Ultra HD-upplösning innebär totalt fyra gånger så många pixlar som en 1080p-skärm så öppnar upplösningsstandarden upp för två nya användningsområden: antingen skärmar med vanlig storlek med betydligt högre detaljrikedom eller skärmar med betydligt större yta än tidigare utan förlorad detaljnivå.

IPS-panel på 43 tum

Sistnämnda är inte en lika vanlig infallsvinkel, men vi har fått se ett par exempel på sådana lösningar de senaste två åren. Dells senaste lösning heter P4317Q, och blir en mastodontmodell vars IPS-panel får en diagonal storlek på hela 43 tum – större än många TV-apparater.P4317Q_front_

Antingen kan skärmen användas som en enda stor arbetsskärm med 4K-upplösning, eller så kan bildsignaler från flera källor visas samtidigt, på varsin fjärdedel av skärmen med 1080p-upplösning. Det här är dock inte första gången vi ser den här skärmstorleken på en 4K-skärm, och troligtvis är det samma eller motsvarande panel som vi hittar i Philips motsvarighet BDM4350UC, som även den klarar av att visa bild från fyra källor samtidigt.

Smakar det så kostar det, och Dell P4317Q får ett cirkapris på 11 000 kronor i svenska butiker.

En stor skärm eller flera små?
Vad föredrar du när du arbetar? Lämna gärna en kommentar!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments