Taiwanesiska Cooler Master flirtar med hemmafixare och användare som vill sätta en personlig prägel på sin dator med nya komponenter ur Maker-serien.

Anpassningsmöjligheter är nyckelordet när Cooler Master lyfter fram nya produkter i tre olika produktkategorier, som samtliga faller under det nya varumärket Maker. Det engelska ordet maker anspelar i sin tur på den växande skara hemmafixare och hobbyingenjörer som, med moderna medel som 3D-skrivare, billiga mikrodatorer och fria ritningar på internet, bygger och utvecklar och integrerar sin egen teknik.

Utbytbart chassitak och USB-C

Serien består av ett nytt chassi i Mastercase-serien, en luftkylare och ett nätaggregat på 1 200 watt. Chassit heter Mastercase Maker 5, nära besläktat med de tidigare modellerna Mastercase 5 och Mastercase Pro 5, och är en ljuddämpad ATX-modell med fullt stöd för vattenkylning och upp till sex 140-millimetersfläktar. I fronten finns fyra USB 3.0-portar, varav en vändbar Type C-kontakt.

Vad Cooler Master menar gör de här modellerna särskilt anpassningsbara är att du kan byta ut takpanelen mellan en ventilerad och en sluten sådan, eller välja mellan en slät chassisida och en med fönster (som säljs separat). Det kommer även säljas tillbehör som olika stora hårddiskburar (för en, två eller tre diskar per släde), extra stöd för tunga grafikkort eller en extra radiatorhållare.

3D-printa egna kylartoppar

93cKylaren Masterair Maker 8 är i sin tur en tornmodell med åtta värmerör, bestyckad med vad Cooler Master kallar en 3D-ångkammare som hävdas ge 19 procent bättre kylningsförmåga än vanliga kopparbaserade kylare. Maker-etiketten kommer i sin tur från möjligheten att själv välja hur toppen av kylaren ska se ut – det medföljer två toppar, en slät i aluminium samt en genomskinlig som synliggör de inbyggda röda lysdioderna, men den som har tillgång till en 3D-skrivare kan även själv bistå med egendesignade alternativ.

Bluetooth-anslutet nätaggregat

Sist ut är det helmodulära nätaggregatet Masterwatt Maker 1200, med 80 Plus Titanium. Nätdelen ska ha heldigital spänningsreglering, och använder en Cooler Master-tillverkad 135-millimetersfläkt och ett ytterskal i aluminium.93b

Flaggskeppsfunktionen är dock den inbyggda Bluetooth-modulen, som som låter dig ansluta till aggregatet med en Android- eller Ios-telefon med Bluetooth 4.0 LE, för att övervaka spänningar och temperaturer i en mobilapp.

Alla tre Maker-produkterna ska finnas tillgängliga omkring månadsskiftet, och riktpriset antyder att du får betala cirka 2 000 kronor för Mastercase Maker 5, 1 300 kronor för Masterair Maker 8 respektive 4 000 kronor för Masterwatt Maker 1200.

Det perfekta chassit
Vilka funktioner skulle finnas i det perfekta chassit för dig? Lämna gärna en kommentar!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid