Small preview image

Conroe eller Core 2 Duo som Intels nästa generations stationära processor kommer heta har fortfarande ett par månader till sin slutgiltiga lansering men det hindrar varken Intel eller välförsedda användare från att posta prestandaresultat på denna spännande arkitektur. De senaste veckorna har vi sett hur Intels mobila processor Core Duo, Yonah, krossat världsrekord på löpande band, allt från SuperPi till 3Dmark. Nu verkar det dock som att det är Conroes tur att stå i rampljuset och verkligen visa att även om Core Duo är en mycket kompetent processor har den ingenting att säga till om i jämförelse med Core 2 Duo. För ett par veckor sedan rapporterade vi om Tyrou som tagit sig ner på 15 sekunder i SuperPi 1M vilket var ett sällsynt imponerande resultat. Nu har Fugger tagit en Core 2 Duo processor ner på 12 sekunder i samma test!



Tyrou använde en trestegs kompressoranläggning för att ta sin Core Duo-processor till 3.84GHz och 15.953 sek i SuperPi 1M. Fugger använde sig av en i sammanhanget fjuttig Vapochill LS-kompressorkylare för att ta sin Core 2 Duo-processor till mäkta imponerande 3.91GHz! Ett knep för att komma så pass högt var att inaktivera en av de två processorkärnorna i processorn vilket gav ett par hundra MHz extra.


Resultatet av en Core 2 Duo (Conroe) processor i 3.91GHz blev en SuperPi 1M tid på ofattbara 12.984 sekunder. Ett världsrekord som nästan är för imponerande för att sätta i ord. Vi ser onekligen fram emot att se mer av Conroe och Intels nya Core 2 Duo-familj där vi inom en snar framtid själva kommer delta i testandet. 



Skärmdump från XtremeSystems.org

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid