Project Nova är ett minichassi med bara 17 liters volym började som ett privat byggprojekt men som nu bekräftas få sin gräsrotsfinanseringskampanj och således potential att bli en slutgiltig konsumentprodukt. Chassit rymmer trots sin ringa storlek mATX-moderkort, dubbla grafikkort och ett slutet vattenkylningssystem.

Project Nova mäter 300 x 170 x 333 millimeter (HxBxD) och är ett riktigt smidigt litet chassi likt många mITX-liknande modeller på marknaden. Nova däremot som tillverkats av Aibohphobia på SFF.net rymmer ett betydligt större mATX-moderkort, större grafikkort och förvånansvärt bra utrymme för kylning.

Chassit som väger 4,22 kilo har bland annat utrymme för fem expansionsplatser, en CPU-kylare som mäter 113 millimeter i höjd ett SFX/SFX-L nätaggregat, två 2,5-tums platser, en 3,5-tums plats samt totalt 5 fläktar.

Nova som designats av Aibohphobia själv har onekligen fått sina mått skräddarsydda efter maximal prestanda på minsta möjliga yta och i det system designern själv satt ihop hittar vi följande komponenter.

  • Intel Core i7-5930K
  • 2 x Geforce GTX 980
  • Gigabyte X99M Gaming 5
  • Noctua NH-C12/Eller NZXT sluten vattenkylning
  • SilverStone SX600-G

Nu har Aibohphobia i sin bygglogg på SSF.net bekräftat att hans egenutvecklade gamingchassi inte kommer att stanna vid att vara ett unikt moddningsprojekt utan faktiskt bli en kommersiell produkt. Den 11 februari ska det släppas mer information om Project Nova där det bland annat lockas med ett slutgiltigt namn, spikade specifikationer och funktioner samt ett datum för den kommande gräsrotsfinansieringskampanjen.

Källa: SFF.net

Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulBullenz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Jaa ni, sitter som bäst och räknar på ett nytt bygge med nya grafikkorts generationen som mål, hoppas på 4K spelande på ett grafikkort och komma undan med ett ITX bygge. Men om man nu inte gör det så kommer detta vara ett mycket lockade alternativ, frågan är bara vad det kommer att kosta.

Bullenz
Gäst
Bullenz

Den ser billig ut, men vore jag dig skulle jag bygga ett eget i t.ex. akryl eller dibond.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Bullenz”]Den ser billig ut, men vore jag dig skulle jag bygga ett eget i t.ex. akryl eller dibond.[/quote]

Höll på att bygga mycket eget förut. Men nu bygger jag hellre digitala-hem lösningar en lägger tid på att göra egna lådor. För det tar mer tid än man tror för att planera ett så kompakt bygge som möjligt.