Small preview image

Biostar Tpower är en ny serie av moderkort utvecklade för entusiaster och användare med höga krav. Det var inte länge sedan Biostar tillkännagav den första moderkortsserien baserad på nForce 750a styrkretsen och även om detta inte kommer att bli en av de mer extrema styrkretsarna verkar i alla fall moderkortets entusiastfeatures peka åt det extrema. Biostar har onekligen hållt ögonen öppna och sett vilka drag konkurrenterna gjort, för att sen tagit efter en del funktioner och passat in dem i sin egen Tpower-serie. Ett av de kommande moderkorten i serien verkar för övrigt baseras på Intels P45 styrkrets.



Overclex.net har fått tag på bilder av Biostar TpowerI45, ett moderkort som just använder Intel P45 styrkretsen, som delar en hel del funktioner och features med TpowerN750. Kanske tydligast är den semi-aktiva kylningen för styrkretsen och mosfetsen.



Kortet erbjuder två PCIe x16 platser, mest troligt 2×8 i CrossFire-läge, två PCI platser och två PCIe x1 platser. En mängd vinklade SATA-portar, floppy och PATA kontakter och en godkänd placering av ATX-strömkontakten. Integrerade power och reset knappar är också en fingervisning om mot vilka kortet riktas till.


Ska vi vara helt ärliga känns dock området runt sockeln lite väl trångt och komponenterna runt sockeln kan kommer i vägen för vattenblock eller mer exotiska kylningsanordningar. Några exakta specifikationer finns inte tillgängliga ännu.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments