Small preview image

Biostar har börjat jobba allt hårdare för att tillgodose behoven hos krävande entusiastanvändare och när vi nu snart får se Intel X58 plattformen och Core i7 på marknaden är denna något anonyma tillverkare värd att hålla ett extra öga på. Redan nu verkar det som att man på den franska hårdvarusajten Matbe.com fått tag på specifikationer och bilder av Biostars X58 moderkort som kort och gott går under namnet TPower X58. Intel X58 är som bekant en entusiastinriktat styrkrets och det står ganska klart att Biostar också tänkt på just entusiasterna när man utvecklat sitt kort.



Med stöd för Intels nya LGA1366 processorer har moderkortet en 6.4GT/s QPI buss och strömförsörjningen för Core i7-processorerna kommer att skötas av ett 12-fas system. Vilket inte är riktigt lika maffigt som ASUS 16-fas system men som ligger på samma nivå som många andra tillverkas toppmodeller.


Moderkortet kommer som väntat med stöd för 6 stycken DDR3-minnesmoduler som passar utmärkt med Core i7-processorernas trekanalsminneskontroller. Intressant är att Biostar verkar specificera stöd för DDR3 1333/1666/2000, en bra bit över vad Intel officiellt lär stödja på Intel X58 plattformen. Andra intressanta features är tre PCI Express 16x platser för antingen SLI eller CrossFire konfigurationer och dubbla GbE kontrollers.


Kylningen på kortet sköts av en passiv heatpipelösning som ser ut att vara av lågprofil modell för att få plats med alla grafikkort. Vi lär få veta mer om Biostar och andra tillverkas Intel X58 moderkort inom en snar framtid så det är bara att hålla ögonen öppna.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid