Apple påbörjar Watch masstillverkning i januari – lansering i februari mindre troligt

Apple presenterade sin första smarta klocka tillsammans med de nya smartphonemodellerna Iphone 6 i början av september. Den smäckra klockan lämnade dock närmast fler frågor än svar och nu pekar det mesta på att en tidig lansering nästa år blir lite senare än vad många hoppats på.

Enligt uppgifter från Taiwan ska masstillverkningen av Watch sätta igång så sent som under januari månad vilket gör det ytterst tveksamt att vi får se Apples smarta klocka i någon nämnvärd tillgänglighet ens under februari månad. Inte minst då Apple ser ut att förlita sig enbart på Quanta för tillverkningen av Watch, även om det finns vissa motstridiga rykten om att även Foxconn och Inventec skulle vara med på ett hörn. Skulle Apple få bra fart på masstillverkningen är det möjligt att man startar en begränsad utrullning av Watch redan i februari med fokus på vissa högprofilerade marknader – läs: inte Sverige.

Mest troligt ser det nu ut som att Apples smarta klocka kommer att finnas tillgänglig som tidigast under mars 2015 och då företaget själva inte säger något mer konkret än ”början av 2015” lämnar man en god marginal för åtminstone mindre förseningar.

Apple Watch kommer att bli tät sammankopplad med företagets Iphone-telefoner och lanseras i två storlekar på 38 millimeter resp. 42 millimeter. Klockan kommer även finnas i flera olika designer där inte minst armbanden tydligt skiljer dem åt. Watch sägs använda sig av liknande komponenter som vi hittar i dagens smarta Android-klockor och kommer enligt Apple att behöva laddas varje kväll. Med en påkostad amoled-skärm ska prislappen börja på 350 dollar för instegsmodellerna av Watch.

Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid