Uppgifterna om att nästa Iphone får stöd för NFC ser ut att bli allt mer stabila, men den stora frågan är hur Apple tänkt implementera tekniken i sitt ekosystem. Nu talar flera källor om att Apple planerar ett nytt, mobilt betalningssystem och att jättar som Visa, Mastercard och American Express redan värvade.

NFC är en smidig teknik för att låta enheter kommunicera snabbt, genom att helt enkelt föra dem nära varandra. Tekniken används bland annat för parkoppling mellan enheter och tillbehör, men även i viss utsträckning för mobilbetalningar. Exempelvis klarar Google Wallet av mobilbetalningar via NFC, och nu kan tjänsten få konkurrens i och med lanseringen av nästa Iphone.

Vad som ser ut att vara läckta moderkort till Iphone 6 antyder att telefonen utrustas med just NFC, men exakt vad tekniken kommer användas till har varit öppet för spekulation. Parkoppling med tillbehör är ett både tänkbart och troligt område, men frågan är om inte en ny betalningstjänst också är påväg.

iphone6_nfc_1

Enligt källor till Recode är det precis det som Apple har i kikaren. För att ta fram betalningssystemet ska Apple ha ingått samarbete med bland annat American Express, och enligt källor till Bloomberg ska även Visa och Mastercard vara med på tåget. Det innebär att systemet likt Google Wallet eller Paypal kan komma att kunna knytas till merparten av alla bank- och betalkort. För att systemet ska slå igenom kommer dock Apple också behöva locka över återförsäljare till att implementera det, vilket kommer bli ett betydligt mer långdraget projekt.

Om en ny betalningstjänst är på ingång bör den presenteras under Apples kommande presskonferens som går av stapeln den 9 september.

Källa: Recode, Bloomberg


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments