Det är fortfarande lite väntan kvar tills AMD lanserar sin nya GPU-arkitektur Vega. Men det hindrar inte företaget från att lotta ut ett Radeon Vega-grafikkort.

Ryktesmaskinerna kring AMD:s kommande hårdvara att gått 24/7 den senaste tiden. Under CES 2017 fick vi äntligen en titt på ett testsystem utrustat med både en av de kommande Ryzen-CPU:erna och ett Vega-grafikkort.

Men riktigt när Vega-arkitekturen lanseras är fortfarande oklart. Både de nya processorerna och grafikkorten väntas dyka upp under den första halvan av 2017. De senaste rykten pekar på en lansering i slutet av maj men är också i vanlig ordning obekräftade rykten.

Vega tävla

Dock hindrar inte detta AMD från att sparka igång en tävling där tillverkaren lottar ut ett Vega-baserat grafikkort.

Vad grafikkortet kommer att heta, vilka specifikationer det får och vad kortet är värt är dock fortfarande oklart. Gissningsvis blir det ett grafikkort i GTX 1080-klassen och med minst 8 gigabyte HBM2-minne. Tävlingen är givetvis inget annat än ett PR-knep från AMD:s sida men förhoppningsvis får vinnaren ta del av Vega-arkitekturen före vanliga konsumenter, när väl lanseringen sker.

Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments