ntan har varit lång och i fem månader har betaversioner fått stå i rampljuset hos AMD:s Catalyst-drivrutiner. Men under natten till tisdag släppte äntligen AMD en ny WHQL-drivrutin – vilken ska vara den officiella drivrutinen för Radeon R9 285 Tonga med bland annat förbättrat stöd för flerskärmskonfigurationer.

Den senaste WHQL-drivrutinen från AMD dateras så långt bak som april månad och vi AMD-användare har fått nöja sig med nya betaversioner de senaste fem månaderna. Trots att både Catalyst 14.6 beta och 14.7 beta båda släpptes med många fixar och uppdateringar så satte det fortfarande vissa käppar i hjulet att de inte kom med någon officiell WHQL-sämpel i bagaget.

Catalyst 14.9 ska enligt AMD vara den officiella drivrutinen för Radeon R9 285 och tillverkarens Tonga GPU. En drivrutin som bland annat innehåller generella prestandaökningar i flertalet speltitlar, stöd för gränssnittet Mantle med AMD:s senaste mobila grafikkretsar och en hel del fixar i Crossfire och 4K/ultrahd-upplösning. Vad sägs om 25 procent ökning i CrossFire skalning i Assassins Creed IV jämfört med Catalyst 14.4 och hela 93 procent i upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar.

R9_290_1

Även Eyefinity har fått sig ett lyft med vad AMD själva kallar för en helt ny arkitektur där en förenklad konfiguration har tagits fram, där det bland annat är möjligt att använda sig utav skärmar med olika skärmupplösningar.

Operativsystemet Linux är också något som legat i fokus då Catalyst 14.9 nu officiellt stöder Ubuntu 14.04 LTS och Red Hat Enterprise Linux 7.0 med en förenklad installation och bättre hårdvarukontroll.

Läs hela ändringloggen: AMD Catalyst 14.9 release notes

Drivrutinen finns som vanligt att ladda hem via AMD’s hemsida: AMD Graphic Drivers and Software

Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Apexiflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

funkar bra.