Tidigare uppgifter om Intels uppdaterade processorer ur Haswell-familjen, kallade Haswell Refresh, har talat om en lansering i maj månad. Men enligt nya uppgifter från taiwanesiska moderkortstillverkare behöver vi inte vänta riktigt så länge, utan en lansering kan komma att ske redan i april.

Vi har sett Haswell Refresh på Intels roadmaps sedan flera månader tillbaka, och nu verkar det som att vi inte behöver vänta särskilt länge till innan vi får sätta tänderna i de nya processorerna. Det rör sig inte om några enorma uppdateringar, utan främst små prestandaoptimeringar från Intels sida. Taiwanesiska moderkortstillverkare har uppgett till Digitimes att lanseringen har flyttats fram en månad och istället äger rum i april, då tillsammans med de nya styrkretsarna ur 9-serien.

Uppgifterna oroar tillverkarna, som då får mindre tid på sig att få ut moderkort för de nya processorerna och styrkretsarna och även svårare att sälja ut sina lager med nuvarande Haswell-produkter. Haswell Refresh ska dock vara helt kompatibelt med existerande Haswell-hårdvara, så skillnaden bör bli minimal för de kunder som inte har bråttom att sätta tänderna i de nya styrkretsarna Z97 och H97.

Värt att notera är att det kan dröja uppåt en månad från dess att processorerna och styrkretsarna börjar rulla ut från fabrikerna innan konsumenter faktiskt kan hitta delarna i handeln.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid