Nintendo NES Classic Mini kommer troligtvis bli en av årets julklappar men flinke moddaren Daftmike har redan trumat spelgiganten när det kommer till en minimal NES-replika.

Daftmike har bygget en egen miniversion av Nintendos spelkonsol NES och med ett 3D-printat chassi är spelkonsolen inte bara mindre än Nintendos nyligen utannonserade minikonsol, den har även stöd för fysiska spelkassetter. Hjärtat i konsolen är en Raspberry Pi samt emuleringsmjukvaran Retropie.

En kombination av ofantligt mycket fritid, programmerings och designkunskaper samt svårslagen drivkraft gör Daftmikes arbete till en riktigt imponerande skapelse. De NFC-aktiverade minispelkassetterna är nog pricken över i och betyder samtidigt att man inte behöver begränsas till 30 specifika speltitlar som Nintendos egen minikonsol.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Emil
Emil
7 Årtal sedan

Riktigt intressant! Vet ni om det går att få tag på denna eller stödja via kickstarter eller dylikt?

Fredrik
Fredrik
7 Årtal sedan
Reply to  Emil

Jag är också nyfiken! Tyvärr tror jag inte på en kommersiellt gångbar framtid för denna, iaf inte via officiella kanaler som Kickstarter eller dylikt. Nintendo (iaf deras japanska moderbolag) tenderar att vara territoriala kring sin upphovsrätt.

Stormense
Stormense
7 Årtal sedan

Undra vad Nintendo säger angående patent även fast den inte säljs kommersiellt.