Nordichardware Logo

Grafikkort

Asus ROG GTX 760 Striker - Mellanklassöverklockaren med premiumprislapp

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

Lightning_matrix_inledning

Den här gången tar ett nytt överklockargrafikkort plats i testlabbet. Det rör sig dock inte om något av flaggskeppen, utan ett grafikkort baserat på Geforce GTX 760, med extra minne och mängder av överklockningsgodis. Häng med när vi sätter Asus Geforce GTX 760 Striker på prov.

   

MSI R9 290X Lightning och Asus R9 290X Matrix - Definitionen av overkill

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

Lightning_matrix_inledning

Den här gången ska vi ta en titt på två grafikkort som anpassats för riktigt extrem överklockning, helst med exotisk kylning som flytande kväve. Båda korten kommer med imponerande strömförbrukning och komponentuppsättning - men är Radeon R9 290X och Hawaii XT verkligen rätt grafikkrets för ändamålet?

   

AMD Radeon R9 295X2 - En ny kung på prestandatronen

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed, Mikael Sivermo, Carl Holmberg, Anders Nilsson

Radeon295X2inledning

Efter höstens stora grafiklanseringar med stora och strömtörstiga kort trodde många att fajten mellan AMD och Nvidia var över för denna gång. Nu visar det sig att det röda laget går "all in" med det kraftigaste och maffigaste referens dubbel-gpu kortet som redaktionen någonsin skådat.

   

Asus Geforce GTX 780 Ti Matrix - En guldklimp för den seriösa överklockaren

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

asusmatrix780tiVi uppdaterar vår redan omfattande grafikkortsguide i prestandaklassen med ett riktigt monsterkort för den flitige överklockaren. Asus Geforce GTX 780 Ti tar plats på testbänken, med tonvis av extra finesser för den som vill pressa sitt grafikkort till det yttersta.

   

Asus R9 280X plockar utmärkelse i svenska grafikkortsguiden - Tre nya Radeon-kort testade

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

grafikkortx3

AMD:s partnertillverkare börjar bli varma i kläderna när det kommer till de nya grafikkorten i R9-serien, och nu har vi tre nya deltagare på testbänken. Vi stiftar bekantskap med två nya R9 280X-grafikkort från Asus och MSI, samt Gigabytes egen tappning av Hawaii-baserade R9 290, samtidigt som MSI hamnar i blåsväder.

   

AMD Radeon HD 5870 vs. Radeon R9 290 - Bör jag uppgradera?

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

AMD5870_R9290

När AMD lanserade Radeon HD 5870 för drygt 4 år sedan var det ett mäktigt prestandakort som slog merparten av sina konkurrenter på fingrarna. Men mycket har hänt sedan dess, vi undersöker vad du som konsument har att vänta om du uppgraderar till motsvarande prestandakort idag - Radeon R9 290. Bör du uppgradera?

   

Geforce GTX 750 Ti – Rekordprestanda per watt i budgetklassen

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

 Maxwell_inledning

Nvidia laddar med en ny GPU-arkitektur och tar sikte på budgetklassen med sitt nya Geforce GTX 750 Ti. Energieffektivitet är nyckelordet och när vi sätter den nya arkitekturen på prov i testlabbet konstaterar vi att Nvidia verkligen lyckats med sitt mål och bjuder på imponerande prestanda per watt.

   

Sju Radeon R9 270/270X grafikkort från Club3D, Gigabyte, MSI, Powercolor och XFX

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

270roundup_inledning

AMD:s Curacao-baserade grafikkort har fått lite kärlek från sina partnertillverkare och finns idag i flera olika former och smaker. Vi utökar nu vår stora grafikkortsguide med en rad nya R9 270 och 270X-modeller och pekar ut våra favoriter.

   

Test: Upp till 12% högre prestanda i BF4 med nya Geforce-drivrutiner

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

AMD är med sin Graphics Core Next-arkitektur fortfarande den kraftfullaste lösningen för Battlefield 4 och med Mantle som ess i skjortärmen ser det på pappret tungt ut för Nvidia. I en djupare analys av prestandan i Dice storsäljare konstaterar vi dock att Nvidia snarast hämtar in på försprånget med nya optimeringar.

   

Asus Radeon R9 290 DirectCU II - Hawaii Pro är äntligen tyglad!

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

Asus tyglar AMD:s Hawaii krets R9 290 genom den senaste revisionen av sin erkänt effektiva kylarlösning DirectCU II med höjda frekvenser, sänkta temperaturer och utökade överklockningsmöjligheter som följd. Ett recept som äntligen visar den sanna potentialen i den prisvärda grafikkrets.

   

Vi testar AMD Mantle i Battlefield 4 - Stor potential i tidigt betastadie

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg, Anton Karmehed, Anders Nilsson

mantleAPI_717

AMD:s grafik-API Mantle är nu ute i det vilda och vi har satt det på prov i vårt testlabb med fokus på populära actionliret Battlefield 4. Mantle visar sig ge allt från minimala till närmast chockerande prestandaökningar och visar om inget annat stora potential - men förvänta er inte en helt smidig resa.

   

Svenska grafikkortsguiden: Prestandaklass 2 500 till 6 500 kronor

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed, Carl Holmberg, Mikael Sivermo

grafikkortinledningÄr du på jakt efter det kraftfullaste som finns att frambringa i grafikkortsväg? I svenska grafikkortsguiden för prestandakort hittar du ett drygt tjugotal av marknadens hetaste grafikkort i det övre prestandasegmentet. Följ med när vi guidar er till guldkornen i AMD och Nvidias sortiment.

   

MSI Radeon R9 270 Gaming - Nytt mellanklasskort från AMD

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild2

Den här veckan ska vi ta en titt på en ny deltagare i grafikkortskriget från det röda laget. Det rör sig om Radeon R9 270, en strömsnålare lillebror till Radeon R9 270X, och i den här artikeln kikar vi närmare på MSIs upplaga av kortet med en välbekant Twin Frozr IV-kylare.

   

Vi testar Nvidia GTX 780 Ti - Världens snabbaste grafikkort

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg, Anton Karmehed

artikelbild

Vi börjar närma oss slutspurten på höstens stora grafikkrig mellan AMD och Nvidia, och nu är det dags att ta en titt på det gröna lagets nya flaggskepp. Geforce GTX 780 Ti kommer med en fullskalig GK110-processor som visar sig ha muskler så det räcker och blir över.

   

AMD Radeon R9 290 - Prestandakortet som brås på storebror

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg, Anton Karmehed

artikelbild_temp

AMD rullar ut sin andra grafikkortsmodell baserad på grafikkretsen Hawaii. Nykomlingen Radeon R9 290 är ett grafikkort med imponerande prestanda och härligt prisvärdhet, men som likt sitt syskon har förtvivlat svårt att smälta in i omgivningen.

   

Sida 1 av 11

Våra köprekommendationer




Undersökning

Elektronikbranschen säger "Det har gått för långt" när det kommer till Copyswedes krav på lagringsavgifter, vad tycker du?






Resultat
RSS Feed