Nordichardware Logo


Grafikkort

Inno3D Ichill Geforce GTX 980 Ultra Herculez X4 Air Boss - Grafikkortet för prestandagalningar

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

inno3d_airboss_banner

Med ett av marknadens kaxigaste namn, en kylare som inte skäms för sig och till och med en inbyggd insexnyckel dundrar Inno3D:s nya premiumgrafikkort in i testlabbet. Men hur väl presterar det när det väl kommer till kritan? Vi testar Inno3D Ichill Geforce GTX 980 Ultra Herculez X4 Air Boss!

   

Vi testar Sapphires brutala Radeon R9 290X Vapor-X med 8GB grafikminne

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Grafik/Sapphire_R9_290X_Vaporx_8GB/fullimages/sapphire_r9_290X_8GB_header.jpg

Går det att trycka in för mycket grafikminne i ett kort, och får man faktiskt ut något av att fläska på mer lite extra? Vi söker svaret på båda dessa frågor när vi sätter tänderna i Sapphires nya monsterkort Radeon R9 290X Vapor-X med hela 8 gigabyte grafikminne.

   

Call of Duty: Advanced Warfare - Prestandaanalys av månadens största actionspel

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

COD-AW_bench_717

Med mekaniska exoskelett, toppmoderna vapen och skådespel från Kevin Spacey i högsta hugg har Activision släppt lös sin nya stortitel Call of Duty: Advanced Warfare. Så vad krävs för att krama ut så mycket ögongodis som möjligt ur spelet? Nordichardware gör en prestandaanalys!

   

Alien: Isolation - Vi testar grafikkortsprestanda bland skrämmande Aliens

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

Alien: Isolation är en av höstens mest efterlängtade actionrysare, med läcker, stämningssättande grafik. Men vad krävs för att få ut som mest av spelet och vad innebär det för belastning på ditt system? Vi sätter Creative Assemblys nya sci-fi-titel på prov i testlabbet!

   

Kylning i överflöd - Vi testar Powercolors prestandakort Radeon R9 290 PCS+

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

powercolor_r9_290_artikelbild

Den här veckan tar Powercolors fabriksöverklockade variant av AMD:s varma men välpresterande Hawaii Pro-krets plats i testlabbet. Vi har uppdaterat Sveriges största löpande grafiktest med Powercolor R9 290 PCS+ som med en majestätisk kylare satsar allt på ett kort - lägsta möjliga temperaturer.

   

Prestandautvärdering - vi testar minnesslukaren Middle-earth: Shadow of Mordor

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

SOM_spelprestanda

Middle-earth: Shadow of Mordor är ett av höstens mest efterlängtade spel och tillika också ett riktigt resurskrävande sådant. Men vad bör du ha för hårdvara för att vara säker på att du får ut som mest av spelet? Vi har hårdtestat det i vårt testlabb med flera av marknadens snabbaste grafikkort!

   

En ny herre på täppan - GTX 980 från EVGA och MSI i Svenska grafikkortsguiden

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

EVGA_VS_MSI_artikelbild

Nvidias partnertillverkare har börjat få ut sina egna tolkningar av det gröna lagets flaggskeppsgrafikkort på marknaden och vi tar en titt på två av världens kraftfullaste enkelkretsade grafikkort, MSI Geforce GTX 980 Gaming och Evga GTX 980 Superclocked, för med sig stora ändringar i leden i vår grafikkortsguide.

   

Vi testar PNY Geforce GTX 780 Ti XLR8 - Entusiastkortet med för kraftfull kylning

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

GTX_780_Ti_XLR8_2

PNY:s egen toppmodell i GTX 700-serien har trillat in i testlabbet. Med en rejäl kylarlösning och fabriksöverklockade frekvenser vill det gulrandiga flaggskeppet hävda sig bland de GK110-baserade toppkorten - vi kikar närmare på PNY Geforce GTX 780 Ti XLR8, ett överklockarkort med lite för kraftfull kylning för sitt eget bästa.

   

Förhandstitt på mobila Maxwell - Nvidia minskar gapet mellan stationär och bärbar gaming

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

mobile_maxwell

Bärbar gaming är mer populärt än någonsin, men att dra ur sladden medför alltid sina begränsningar. Med grafikkretsarna GTX980M och GTX970M tar Nvidia sin energieffektiva Maxwell-arkitektur till mobila prestandaklassen med löften om längre batteritid och upp till 80 procent av prestandan hos ett stationärt grafikkort.

   

Vi testar GTX Geforce 970 i SLI - Optimal prestanda för 4K-gaming?

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

GTX_970_SLI_717

Är två alltid bättre än en? Efter att ha satt tänderna i Nvidias nya Maxwell-arkitektur och dess imponerande energieffektivitet är det nu dags att undersöka hur pass väl den nya GTX 900-serien fungerar med mer än ett grafikkort. Häng med när vi testar Geforce GTX 970 i SLI!

   

Bästa Geforce GTX 970-kortet - Asus, MSI och Gigabyte i jämförelse

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed, Carl Holmberg

GTX970roundup_inledning

Nvidia har skaffat sig inte bara slagläge utan närmast tagit hem en seger på teknisk knock-out i prestandasegmentet genom lanseringen av Maxwell och de två nytillskotten Geforce GTX 980 samt Geforce GTX 970. Nu återstår bara att se vilket av Asus, MSI och Gigabytes Geforce GTX 970-kort som är mest värda dina slantar.

   

Geforce GTX 980 och GTX 970 - Vi testar de bästa grafikkorten på marknaden

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg, Anders Nilsson, Anton Karmehed

GTX980_Maxwell_inledning

I våras fick vi en försmak av vad Nvidias nya Maxwell-arkitektur klarar av i och med instegskortet GTX 750 Ti. Nu, efter månader av väntan, är det äntligen dags att se vad Nvidas nya arkitektur går för när den får mer spelrum. Följ med när vi testar GTX 980 och GTX 970 - världens mest energieffektiva entusiastgrafikkort.

   

Ljudnivån i fokus - Vi testar Asus Geforce GTX 780 Strix

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

Asus_780_Strix

Asus lanserar nya grafikkort under namnet Strix och vidarutvecklar sin kylardesign Direct CU II för att tillfredställa den krävande entusiastens önskningar om låg ljudnivå och hög prestanda. NordicHardware detaljstuderar konceptet och finner stora fördelar men och en del brister.

   

Nvidia Geforce GTX 580 till GTX 780 - Ska du uppgradera?

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

inledningNordicHardware har tidigare behandlat hur stor skillnad en gamer kan förvänta sig av en uppgradering från AMD HD 5870 till företagets nyare R9 290 grafikkort. Idag tittar vi istället på det gröna lägret och en potentiell uppgradering från forna flaggskeppet GTX 580 till det liknande prissatta GTX 780.

   

Vi testar MSI Radeon R9 290X - Hawaii XT driver Twin Frozr till sin spets

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

MSI_R9_290X_Gaming_inledning

Efter ett något ljummet mottagande av MSI Radeon R9 290 Gaming, som levererade bra prestanda men tveksam ljudnivå och prissättning, ger vi oss nu på dess lite kraftfullare storebror. Det handlar om MSI Radeon R9 290X Gaming, som blir nästa tillskott i vår stora köpguide för prestandagrafikkort.

   

Sida 1 av 13

Våra köprekommendationer

Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed