Nordichardware Logo


Grafikkort

GTA V - Snabbtitt på grafikkortsprestanda i vackra Los Santos

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed, Anders Nilsson

GTAV_grafikkortGrand Theft Auto V har skapat fler rubriker innan dess lansering än många spel gör under sin livstid. Nu har Rockstar äntligen lättat på skynket för PC-versionen av GTA V och med stora ord om optimeringar för PC och höga upplösningar beslutade vi oss för att ta en svängom i Los Santos med en handfull grafikkort för att se vilket grafikkortsläger som levererar bäst prestanda.

   

Nvidia Geforce GTX Titan X - Världens kraftfullaste GPU i stort test

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

gtx_titan_x_banner

Det är dags för Nvidia att täppa till den sista stora luckan i sitt sortiment med Maxwell-grafikkretsar, och den här gången är det det absoluta toppsegmentet som ska täckas. Vi har testat GTX Titan X, världens kraftfullaste grafikkort som riktas mot de användare vars plånbok inte sätter gränserna.

   

NordicHardware uppgraderar med 8-kärniga testsystem för grafikkortslanseringar 2015

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

GrafikmaskinerUnder 2015 väntar vi oss flera stora grafikkortslanseringar där både Nvidia och AMD väntas rulla ut riktiga monster till grafikkort och vi kommer under våren göra flera radikala förändringar i våra grafikkortstester för att ytterligare höja ribban för grafikkortstester. Först ut blir en rejäl upprustning av våra testsystem som nu är under full utveckling.

   

Fyra plånboksvänliga mellanklasskort intar Svenska Grafikkortsguiden

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

mainstream_roundup_2015-02-04_banner

Förra veckan lanserade Nvidia sina nya grafikkort i Geforce GTX 960-familjen, vilket åter fört strålkastarljuset till mellanklassen. Nu har vi satt fyra grafikkort från MSI, Powercolor, Gigabyte och Zotac på prov i testlabbet och utökat vår redan omfattande grafikkortsguide.

   

Geforce GTX 960 är här - Vi testar energisnåla modeller från Asus, MSI och EVGA

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

GeforceGTX960_inledning

Geforce GTX 660 är fortfarande ett av de mest populära grafikkorten på marknaden idag, även långt efter att uppföljaren GTX 760 lanserats. Nu hoppas Nvidia locka över sin stora användarskara till Maxwell-baserade Geforce GTX 960, det nya mellanklasskortet som kallas "the sweet spot" för 1080p.

   

Dragon Age Inquisition - Vi prestandatestar actionrollspelet med BF4-gener

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

DragonAgeInquisition_717

Under hösten har Bioware lanserat tredje delen i den omåttligt populära Dragon Age-serien i och med det nya actionrollspelet Inquisition. Utöver monster, magi och skräddarsydda karaktörer utlovas riktigt läcker grafik, och vi har satt spelet på prov i vårt testlabb.

   

Far Cry 4 - Grafikkortsprestanda i Ubisofts pampiga förstapersonsskjutare

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

FC4_spel

Med Far Cry 4 bygger Ubisoft vidare på framgångarna med Far Cry 3 och tar spelaren till bergslandskapen i Kyrat. Utöver tillskotten av elefanter, noshörningar och nya vapen bjuds det även upp uppdaterad grafik, och vi granskar vad Ubisofts nya förstapersonsskjutare faktiskt kräver av din dator.

   

Inno3D Ichill Geforce GTX 980 Ultra Herculez X4 Air Boss - Grafikkortet för prestandagalningar

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

inno3d_airboss_banner

Med ett av marknadens kaxigaste namn, en kylare som inte skäms för sig och till och med en inbyggd insexnyckel dundrar Inno3D:s nya premiumgrafikkort in i testlabbet. Men hur väl presterar det när det väl kommer till kritan? Vi testar Inno3D Ichill Geforce GTX 980 Ultra Herculez X4 Air Boss!

   

Vi testar Sapphires brutala Radeon R9 290X Vapor-X med 8GB grafikminne

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Grafik/Sapphire_R9_290X_Vaporx_8GB/fullimages/sapphire_r9_290X_8GB_header.jpg

Går det att trycka in för mycket grafikminne i ett kort, och får man faktiskt ut något av att fläska på mer lite extra? Vi söker svaret på båda dessa frågor när vi sätter tänderna i Sapphires nya monsterkort Radeon R9 290X Vapor-X med hela 8 gigabyte grafikminne.

   

Call of Duty: Advanced Warfare - Prestandaanalys av månadens största actionspel

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

COD-AW_bench_717

Med mekaniska exoskelett, toppmoderna vapen och skådespel från Kevin Spacey i högsta hugg har Activision släppt lös sin nya stortitel Call of Duty: Advanced Warfare. Så vad krävs för att krama ut så mycket ögongodis som möjligt ur spelet? Nordichardware gör en prestandaanalys!

   

Alien: Isolation - Vi testar grafikkortsprestanda bland skrämmande Aliens

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

Alien: Isolation är en av höstens mest efterlängtade actionrysare, med läcker, stämningssättande grafik. Men vad krävs för att få ut som mest av spelet och vad innebär det för belastning på ditt system? Vi sätter Creative Assemblys nya sci-fi-titel på prov i testlabbet!

   

Kylning i överflöd - Vi testar Powercolors prestandakort Radeon R9 290 PCS+

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

powercolor_r9_290_artikelbild

Den här veckan tar Powercolors fabriksöverklockade variant av AMD:s varma men välpresterande Hawaii Pro-krets plats i testlabbet. Vi har uppdaterat Sveriges största löpande grafiktest med Powercolor R9 290 PCS+ som med en majestätisk kylare satsar allt på ett kort - lägsta möjliga temperaturer.

   

Prestandautvärdering - vi testar minnesslukaren Middle-earth: Shadow of Mordor

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

SOM_spelprestanda

Middle-earth: Shadow of Mordor är ett av höstens mest efterlängtade spel och tillika också ett riktigt resurskrävande sådant. Men vad bör du ha för hårdvara för att vara säker på att du får ut som mest av spelet? Vi har hårdtestat det i vårt testlabb med flera av marknadens snabbaste grafikkort!

   

En ny herre på täppan - GTX 980 från EVGA och MSI i Svenska grafikkortsguiden

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

EVGA_VS_MSI_artikelbild

Nvidias partnertillverkare har börjat få ut sina egna tolkningar av det gröna lagets flaggskeppsgrafikkort på marknaden och vi tar en titt på två av världens kraftfullaste enkelkretsade grafikkort, MSI Geforce GTX 980 Gaming och Evga GTX 980 Superclocked, för med sig stora ändringar i leden i vår grafikkortsguide.

   

Vi testar PNY Geforce GTX 780 Ti XLR8 - Entusiastkortet med för kraftfull kylning

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

GTX_780_Ti_XLR8_2

PNY:s egen toppmodell i GTX 700-serien har trillat in i testlabbet. Med en rejäl kylarlösning och fabriksöverklockade frekvenser vill det gulrandiga flaggskeppet hävda sig bland de GK110-baserade toppkorten - vi kikar närmare på PNY Geforce GTX 780 Ti XLR8, ett överklockarkort med lite för kraftfull kylning för sitt eget bästa.

   

Sida 1 av 13

Våra köprekommendationer

Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed