Nordichardware Logo


Grafikkort

Bästa Geforce GTX 970-kortet - Asus, MSI och Gigabyte i jämförelse

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed, Carl Holmberg

GTX970roundup_inledning

Nvidia har skaffat sig inte bara slagläge utan närmast tagit hem en seger på teknisk knock-out i prestandasegmentet genom lanseringen av Maxwell och de två nytillskotten Geforce GTX 980 samt Geforce GTX 970. Nu återstår bara att se vilket av Asus, MSI och Gigabytes Geforce GTX 970-kort som är mest värda dina slantar.

   

Geforce GTX 980 och GTX 970 - Vi testar de bästa grafikkorten på marknaden

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg, Anders Nilsson, Anton Karmehed

GTX980_Maxwell_inledning

I våras fick vi en försmak av vad Nvidias nya Maxwell-arkitektur klarar av i och med instegskortet GTX 750 Ti. Nu, efter månader av väntan, är det äntligen dags att se vad Nvidas nya arkitektur går för när den får mer spelrum. Följ med när vi testar GTX 980 och GTX 970 - världens mest energieffektiva entusiastgrafikkort.

   

Ljudnivån i fokus - Vi testar Asus Geforce GTX 780 Strix

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

Asus_780_Strix

Asus lanserar nya grafikkort under namnet Strix och vidarutvecklar sin kylardesign Direct CU II för att tillfredställa den krävande entusiastens önskningar om låg ljudnivå och hög prestanda. NordicHardware detaljstuderar konceptet och finner stora fördelar men och en del brister.

   

Nvidia Geforce GTX 580 till GTX 780 - Ska du uppgradera?

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

inledningNordicHardware har tidigare behandlat hur stor skillnad en gamer kan förvänta sig av en uppgradering från AMD HD 5870 till företagets nyare R9 290 grafikkort. Idag tittar vi istället på det gröna lägret och en potentiell uppgradering från forna flaggskeppet GTX 580 till det liknande prissatta GTX 780.

   

Vi testar MSI Radeon R9 290X - Hawaii XT driver Twin Frozr till sin spets

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

MSI_R9_290X_Gaming_inledning

Efter ett något ljummet mottagande av MSI Radeon R9 290 Gaming, som levererade bra prestanda men tveksam ljudnivå och prissättning, ger vi oss nu på dess lite kraftfullare storebror. Det handlar om MSI Radeon R9 290X Gaming, som blir nästa tillskott i vår stora köpguide för prestandagrafikkort.

   

Jakten på nästa tillverkningsteknik - Är grafikkortens guldålder över?

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

GPU_Die

Fördröjningar av nya tillverkningstekniker, försenade lanseringar och uppskjutna krympningar leder till en hel del oro över vart entusiastmarknaden för grafikkort är på väg. NordicHardware blickar tillbaka och analyserar läget med långdragna utvecklingsperioder och ett nytt ultraentusiast-segment på kartan.

   

MSI R9 290 Gaming i test - Hawaii för varm även för Twin Frozr IV?

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

MSI_Radeon_R9_290_Gaming_inledning

MSI Radeon R9 290 Gaming är med sin lovordade Twin Frozr-kylare ett efterlängtat och efterfrågat kort i svenska grafikkortsguiden. Efter en veckas tuff testning i testlabbet konstaterar vi att MSI fortsätter leverera prisvärda grafikkort men också att vi börjar tänja på kylardesignens kapacitet.

   

Vi testar Gigabyte GTX Titan Black - prestandamonster med extra Windforce-kylare

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

Gigabyte_GTX_Titan_Black_inledning

Vi har testar idag den hittills mest påkostade modellen i vår grafikkortsguide - Gigabyte GTX Geforce Titan Black GHz Edition. Ett kort som kringgår Nvidias regler för referenskylare och skeppas med separat Windforcekylare för egen installation. Ett grepp som gör Gigabytes monsterkort till det kraftfullaste på marknaden.

   

Asus ROG GTX 760 Striker - Mellanklassöverklockaren med premiumprislapp

Grafikkort Recensioner

Skriven av Mikael Sivermo

Lightning_matrix_inledning

Den här gången tar ett nytt överklockargrafikkort plats i testlabbet. Det rör sig dock inte om något av flaggskeppen, utan ett grafikkort baserat på Geforce GTX 760, med extra minne och mängder av överklockningsgodis. Häng med när vi sätter Asus Geforce GTX 760 Striker på prov.

   

MSI R9 290X Lightning och Asus R9 290X Matrix - Definitionen av overkill

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

Lightning_matrix_inledning

Den här gången ska vi ta en titt på två grafikkort som anpassats för riktigt extrem överklockning, helst med exotisk kylning som flytande kväve. Båda korten kommer med imponerande strömförbrukning och komponentuppsättning - men är Radeon R9 290X och Hawaii XT verkligen rätt grafikkrets för ändamålet?

   

AMD Radeon R9 295X2 - En ny kung på prestandatronen

Grafikkort Recensioner

Skriven av Anton Karmehed, Mikael Sivermo, Carl Holmberg, Anders Nilsson

Radeon295X2inledning

Efter höstens stora grafiklanseringar med stora och strömtörstiga kort trodde många att fajten mellan AMD och Nvidia var över för denna gång. Nu visar det sig att det röda laget går "all in" med det kraftigaste och maffigaste referens dubbel-gpu kortet som redaktionen någonsin skådat.

   

Asus Geforce GTX 780 Ti Matrix - En guldklimp för den seriösa överklockaren

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

asusmatrix780tiVi uppdaterar vår redan omfattande grafikkortsguide i prestandaklassen med ett riktigt monsterkort för den flitige överklockaren. Asus Geforce GTX 780 Ti tar plats på testbänken, med tonvis av extra finesser för den som vill pressa sitt grafikkort till det yttersta.

   

Asus R9 280X plockar utmärkelse i svenska grafikkortsguiden - Tre nya Radeon-kort testade

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

grafikkortx3

AMD:s partnertillverkare börjar bli varma i kläderna när det kommer till de nya grafikkorten i R9-serien, och nu har vi tre nya deltagare på testbänken. Vi stiftar bekantskap med två nya R9 280X-grafikkort från Asus och MSI, samt Gigabytes egen tappning av Hawaii-baserade R9 290, samtidigt som MSI hamnar i blåsväder.

   

AMD Radeon HD 5870 vs. Radeon R9 290 - Bör jag uppgradera?

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

AMD5870_R9290

När AMD lanserade Radeon HD 5870 för drygt 4 år sedan var det ett mäktigt prestandakort som slog merparten av sina konkurrenter på fingrarna. Men mycket har hänt sedan dess, vi undersöker vad du som konsument har att vänta om du uppgraderar till motsvarande prestandakort idag - Radeon R9 290. Bör du uppgradera?

   

Geforce GTX 750 Ti – Rekordprestanda per watt i budgetklassen

Grafikkort Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

 Maxwell_inledning

Nvidia laddar med en ny GPU-arkitektur och tar sikte på budgetklassen med sitt nya Geforce GTX 750 Ti. Energieffektivitet är nyckelordet och när vi sätter den nya arkitekturen på prov i testlabbet konstaterar vi att Nvidia verkligen lyckats med sitt mål och bjuder på imponerande prestanda per watt.

   

Sida 1 av 12

Våra köprekommendationer

Undersökning

Virtuell verklighet blir allt hetare - men är det här för att stanna?

Resultat
RSS Feed