Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Testlabb

Editor in Chief Anton

Välkommen till Sveriges djupaste tester sedan år 2000!


Välkommen till NordicHardwares testlabb. Här hittar ni Sveriges djupaste tester och mest initierade artiklar på datorkomponenter och elektronik. Våra ämnesexperter ger här vägledning i den djungel av produkter som lanseras på marknaden med detaljerade prestandatester och analyser.

/Hälsningar Anton Karmehed, Chefredaktör

Samsung Gear S2 - vi testar Samsungs första runda smartklocka

Kringutrustning - Skrivet av 2016-02-05 16:10

gear s2 banner

Samsungs senaste klocka tar upp kampen mot de populära runda klockorna med Android Wear; med en rund OLED-panel och en skärmram du kan rotera för att styra klockan är Gear S2 Samsungs mest genomtänkta klocka hittills - men är Tizen tillräckligt moget som operativsystem?

 

PSU-Bonanza - Varför bör du välja ett lite mer påkostat aggregat?

Nätaggregat - Skrivet av 2016-02-05 14:50

bonanza price points banner

Det finns många nätaggregat i svenska butiker med samma kapcitet, allt från budgetmodeller till ordentliga entusiastmodeller. Vad är då skillnaden mellan dessa och vad får du för alla extra slantar du måste betala? Vi ska gå igenom ett par av komponenterna i ett nätaggregat och visa på vad som skiljer sig.

 

PSU-Bonanza - Effektivitet och 80 Plus, vad gör det för skillnad?

Nätaggregat - Skrivet av 2016-02-01 14:30

bonanza efficiency

Vi drar igång PSU-bonanza på Nordichardware, och som första anhalt tar vi en titt på effektivitet och 80 Plus. Vad innebär egentligen 80 Plus, hur har standarden utvecklats genom åren och vad spelar det för praktisk roll för dig som användare? Nordichardwares PSU-expert Anders reder ut begreppen!

 

The Division Beta - Vi snabbtestar det efterlängtade och svenskutvecklade action-rollspelet

Grafikkort Recensioner - Skrivet av 2016-01-30 15:30

The Division Banner

Malmöbaserade Ubisoft Massive betatestar det efterlängtade Tom Clancy's The Division över den sista helgen i januari. Med en planerad release den 8 mars är det inte långt kvar till den skarpa versionen, och tills dess prestandatestar vi betan för att ge dig en försmak av hur det faktiskt presterar.

 

Vi testar Logitech-mössen G302 och G303 - Lättviktare med snabba klick och kompetenta sensorer

Kringutrustning - Skrivet av 2016-01-29 16:30

logitech g30x banner

Logitechs senaste gamingmöss, Daedalus Apex och Daedalus Prime, kan vid första anblick se identiska ut men skillnaden sitter i små men viktiga detaljer. Vi har testat Logitech G302 och G303 för att reda ut vad de går för och såklart vilket av de två syskonen som är bäst.

 

Vi testar Corsair Scimitar - MMO-musen med justerbara mekaniska tumknappar

Kringutrustning - Skrivet av 2016-01-27 15:00

scimitar banner

Fullmatad med RGB-belysning, justerbara mekansika knappar och en välkänd sensor tar Corsair sikte på Razer Naga för att utmana den folkkära MMO-råttan om tronen i tumknapparnas rike. Men har Scimitar det som krävs för att krönas eller förblir den blott en prins?

 

Vi testar Huawei Watch - Android Wear när det är som bäst

Kringutrustning - Skrivet av 2016-01-27 10:00

huawei watch banner

Huawei slår på stora trumman med sin första smarta klocka med Android Wear - Huawei Watch är en påkostad utmanare till de populära premiumklockorna Motorola Moto 360 och LG Watch Urbane, med klassisk design och en vass OLED-panel. Vi har hårdtestat en av marknadens bästa smarta klockor!

 

Vi testar Qpad DX-20 - En ambidextriös gamingmus med superb sensor

Kringutrustning - Skrivet av 2016-01-25 15:50

qpad dx20 banner

När det gäller gamingmöss var det länge sedan något helt symmetriskt och spektakulärt nådde marknaden. Men med sin nya RGB-belysta spelmus DX-20 visar Qpad att de ambidextriösa mössen också har rätt till rå prestanda och förhållandevis hög byggkvalitet.

 

Vi testar välbyggda Turtle Beach Ear Force Stealth 450 och Roccat Kave XTD med surroundljud

Kringutrustning - Skrivet av 2016-01-20 16:00

roccat tbeach banner

Headsetguiden gör plats för två vitt skilda headset: Turtle Beach senaste trådlösa skapelse Stealth 450, med god byggkvalitet och löstagbar mikrofon, samt Roccats nya surroundheadset Kave XTD Analog med tre stycken element i vardera kåpa.

 

Musbonanza - Visa ditt sjukaste CS:GO-klipp och kamma hem spelprylar från Qpad

Kringutrustning - Skrivet av 2016-01-16 11:00

8k optical contest banner 2

En bra gamingmus är ett måste för alla som spelar tävlingsinriktade och prestationskrävande spel så som Counter-Strike: Global Offensive. Därför startar vi, som en naturlig del av vår musbonanza, en tävling i sammarbete med den svenska tillbehörstillverkaren Qpad.

 

Musbonanza - Hur stor skillnad gör din musmatta, och vilken ska du välja?

Kringutrustning - Skrivet av 2016-01-11 14:00

musmattortest banner

Valet av musmatta är viktigare än vad man tror men tyvärr något som nedprioriteras hos många datoranvändare. Hur fungerar egentligen en musmatta och varför är det viktig att välja rätt? Vår musexpert reder ut varför underlaget är så viktigt.

 

Musbonanza - Musmyter och en djupdykning i sensorer

Kringutrustning - Skrivet av 2016-01-05 22:20

sensorer banner

Det finns en hel del myter och förutfattande meningar om gamingmöss och sensorer. Vi drar igång musbonanza på Nordichardware med en artikel från vår musexpert Johan, som reder ut begreppen och granskar de moderna mussensorerna i sömmarna.

 

Sony Xperia Z5 Premium med UHD-skärm - Vi testar marknadens första 4K-telefon

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-12-23 16:00

Sony Z5 Premium banner

Sony Xperia Z5 Premium försöker imponera på konsumenter med en UHD-upplöst skärm, i en smartphone. Men hur bra kan skärmen verkligen vara? Vi har granskat skärmen och jämfört den med många andra för att ta reda på om en bra skärm kan göra en bra telefon eller hur stor betydelse upplösningen egentligen har.

 

Samsung 950 Pro 512GB - Vi testar världens bästa konsument-SSD

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-12-22 16:20

samsung 950 pro banner

Vi blev imponerade när vi fick testa 256GB-varianten av Samsungs senaste flaggskepps-SSD 950 Pro, men vi har fått vänta ivrigt på att kika närmare på den dubbelt så rymliga toppmodellen. Testlabbet har gått varmt i vintermörkret, och vi har hittat en ny prestandakung i världens största SSD-test.

 

Videoförhandstitt på In win 805 - Glas och aluminiumchassi som vinst i moddnings-SM

Datorlådor Recensioner - Skrivet av 2015-12-18 16:33

Inwin805 717videoIn Win 805 är ett stilrent datorchassi tillverkat i en blandning av aluminium och härdat glas. Chassit är med sin semitransparenta design även ypperligt lämpad för de datorbyggare som gärna vill visa upp sina komponenter. Passande nog är också In Win 805 ett av priserna i Svenska mästerskapen i moddning och vi passade på att ta en titt.

 

Skäm bort en gamer med en ny mus - Nordichardwares tre bästa julklappstips för datormöss

Kringutrustning - Skrivet av 2015-12-16 18:00

julklappstips mice

Ännu finns det tid att handla julklappar till en gamer som står dig nära, och få datortillbehör lämpar sig bättre än en ny spelmus. Nordichardwares egen musexpert och FPS-fantast Johan sammanfattar sina tre tips på möss du kan ge bort i julklapp i vinter.

   

Vi testar Huawei Nexus 6P - ny testvinnare i Sveriges största smartphonetest

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-12-15 13:30

Huawei Nexus 6P Recension banner

Den kinesiska smartphonetillverkaren Huawei har samarbetat med den amerikanska sökjätten Google för att skapa Nexus 6P. Den nya Android-drivna telefonen har hårdtestats av Nordichardware under de senaste veckorna - hur klarar sig den nya modellen mot den hårda konkurrensen?

   

Ge bort ett headset i jul - här är Nordichardwares välljudande julklappstips

Kringutrustning - Skrivet av 2015-12-14 15:30

julklappstips headset

När julstressen lägger sig och det är dags att ladda upp inför nyår är det hög tid att ta sig lite tid framför datorn och rensa huvudet från alla julsånger som spelats på repeat hela december. För ändamålet har vår ljudexpert Anders tagit fram tre tips på grymma headset du med fördel kan ge bort i julklapp.

   

Lägg en smartphone under granen - här är Nordichardwares mobila julklappstips

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-12-09 18:40

julklappstips smartphones

Vi på Nordichardware gillar hårda klappar, och i jul är det hög tid att ge bort lite häftig elektronik till någon av dina nära och kära (eller kanske till dig själv?). Joel har listat tre julklappstips för dig som vill ge bort en mobiltelefon i julklapp, med både prisvärda budgetalternativ och häftiga flaggskepp.

   

Adata SX930 och SP550 – Handplockat NAND-flash för prestandaklassen och TLC i budget

SSD Recensioner - Skrivet av 2015-12-08 17:30

inledning

Adata ger sig in i den absoluta budgetklassen med sin första TLC-enhet, SP550. Samtidigt tar man en ny inriktning för sin toppmodell och fokuserar på livslängd och pålitlighet snarare än maximal prestanda. Vi har testat både SP550 och det nya flaggskeppet SX930.

   

Vi testar Apple Watch Sport - hur mycket smartklocka får du för 4 000 kronor?

Kringutrustning - Skrivet av 2015-12-03 16:30

apple watch banner

Med sin egen smarta klocka vill Apple erbjuda en förlängning till din Iphone, och nyckelorden man lockar med är design, simplicitet och apputbud. Vi har hårdtestat Apple Watch Sport i Svenska Wearables-guiden och undersökt hur mycket smartklocka du faktiskt får för 4 000 kronor och uppåt.

   

DreamHack Winter 2015 - The Aftermovie samt fotogalleri

Reportage - Skrivet av 2015-12-03 13:55

DHW2015 aftermovieDreamHack Winter är över för denna gången och världens största datorfestival levererade även i år många oförglömliga minnen och upplevelser. NordicHardware var på plats där vi hälsade på medlemmar, pratade med chassimoddare samt annordnade tävlingar med produkter för 80 000 kronor i prispotten - missa inte vår videosummering av DreamHack Winter 2015.

   

Vi testar Razer Mamba 2015 - En fullmatad trådlös gamingmus med ställbart klickmotstånd

Kringutrustning - Skrivet av 2015-12-02 14:55

mamba banner

Razer utmanar den trådlösa marknaden med en ny variant av den klassiska trådlösa gamingmusen Mamba. Mamba 2015 bjuder på en lasersensor med stöd för en upplösning upp till 16 000 DPI och ställbara brytare. Nya Mamba är fullmatad med maxade specifikationer i trådlöst utförande, men lämnar rejäla hål i plånboken.

   

Logitech G933 Artemis Spectrum - vi testar Logitechs senaste trådlösa gaming-headset

Kringutrustning - Skrivet av 2015-12-01 17:00

g933 banner award

Logitech G933 är en efterlängtad uppföljare till Logitechs populära trådlösa gamingheadset G930. Uppföljaren utlovas vara förbättrad på alla punkter, med bättre batteritid, räckvidd, element och komfort. Vi sätter det genast på prov i vårt testlabb!

   

AMD A8-7670K - nytt tillskott i Sveriges största CPU-test

Processorer Recensioner - Skrivet av 2015-11-30 16:55

a8 7670k banner

Tidigare i höst lanserade vi Svenska CPU-guiden, Sveriges stösta löpande CPU-jämförelse med över 30 testade modeller. Nu uppdaterar vi artikeln med en prisvärd mellanklassprocessor från AMD: den fyrkärniga och upplåsta AMD A8-7670K baserad på Godavari-plattformen.

   

Vi testar Sony Xperia Z5 - ett vattentätt flaggskepp med hög premiumkänsla

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-11-24 16:59

Sony Xperia Z5 Recension banner

För femte gången på mindre än tre år är det dags för ett nytt Android-flaggskepp från Sony igen. Denna gången har vi fått en ny kamera, ett bättre kylningssystem och en ny fingeravtrycksläsare. Frågan är om det räcker för att lösa föregångarens problem och för att utmana med de många imponerande konkurrenterna.

   

XFX Radeon R9 380X DD Black Edition - vi testar AMD:s senaste prestandagrafikkort

Grafikkort Recensioner - Skrivet av 2015-11-23 11:30

R9 380X banner

Efter att årets lanseringar av grafikkort i stort sett är förbi gör AMD ett sista ryck och fyller ut ett tomrum på marknaden. Vi har tagit in en variant av Radeon R9 380X, som blir en kraftfullare storebror till mellanklasskortet R9 380, till testlabbet.

   

Mionix Castor - Uppdaterat test av Mionix mångsidiga gamingmus

Kringutrustning - Skrivet av 2015-11-19 15:00

castor award banner3

För några veckor sedan testade vi gamingmusen Castor från Svenska Mionix, en månsidig gamingmus som tyvärr led av problem med scrollhjulet. Vi fick ett nytt exemplar från Mionix för en runda två i Svenska musguiden. Har den svenska tillverkaren lyckats förbättra Castor?

   

Samma utsida, helt ny insida - Vi testar höstens nya Iphone-modeller 6S och 6S Plus

Smartphone Recensioner - Skrivet av 2015-11-18 17:10

iphone 6s award banner

Efter en och en halv månads testande är nu äntligen Nordichardwares omdömen här! Iphone 6S och Iphone 6S Plus kommer in i Svenska smartphoneguiden och jämförs med marknadens bästa smartphones. Hur stor uppgradering är de nya modellerna i jämförelse med förra årets och är de verkligen värda pengarna? Det har vi tagit reda på!

   

Cherry MX-Board 6.0 - ett påkostat tangentbord med kvalitetskänslan i fokus

Kringutrustning - Skrivet av 2015-11-13 16:50

mx board banner

Cherry tillverkar inte bara de populära mekaniska MX-brytarna på marknaden, utan även egna tangentbord. I våras testade vi MX-Board 3.0, och nu är det dags att kika närmare på den nya modellen MX-Board 6.0, som namnet till trots är mer än betydligt mer än en reviderad version av föregångaren.

   

Sida 1 av 45

Våra köprekommendationerVåra utmärkelser

Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed