Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Samsung visar Windows 8 surfplatta med Tegra 3 nästa vecka

Microsoft har tidigare setts vevandes med vad man kallat en fyrkärnig Windows 8-surfplatta och nu kommer nya rykten om att tillverkarna bakom denna skapelse är mobilgiganten Samsung och kretstillverkaren Nvidia. Enligt de senaste ryktena ska Samsung och Nvidia utvecklat en surfplatta med Tegra 3 "Kal-El" under huven som redan nästa vecka ska visas upp med Windows 8.

Microsoft kommer att slå upp dörrarna för sin BUILD developers conference den 13 september och fokus kommer som väntat att ligga på det nya operativsystemet Windows 8. Operativsystemet kommer inte att lanseras på konsumentmarknaden förrän till nästa höst, men det ska inte hindra Microsoft från att visa hur långt man kommit i sitt arbete.

BUILD-konferensen kommer tydligen att bjuda på flera världsnyheter. Vi ska få se det första nära samarbetet mellan Microsoft och Samsung för satsning på surfplattor, men det ska även bli första gången vi får se en konsumentliknande produkt med Nvidias fyrkärniga systemprocessor Tegra 3 - även känd som Kal-El. 

Det skulle också - något oväntat - betyda att Samsung är den första tillverkaren att anamma marknadens första fyrkärniga ARM-processor. Om man blir först ut på butikshyllorna är en helt annan femma då Windows 8 knappast är den bästa plattformen att satsa på om man vill vara snabbt ute.

windowstabletKan detta möjligtvis vara en Samsung-tillverkad surfplatta med Tegra 3 och Windows 8?

Nvidia Tegra 3 "Kal-El" kommer att utrustas med fyra Cortex-A9 CPU-kärnor samt en kraftfullare GeForce GPU med 12 beräkningsenheter. Tillverkningstekniken är fortfarande låst vid 40 nanometer och kretsen väntas få rejält tilltagna mått, men Nvidia lovar nya energisparfunktioner som ska ge Tegra 2-liknande batteritider. Prestandan ska enligt Nvidia vara upp till 5 gånger så hög som i dagens Tegra 2-krets.

Om uppgifterna stämmer skulle det betyda att Samsung på allvar börjar titta på andra plattformar att fokusera på än bara Android. Samsung har gått starkt på Android-plattformen men har också blivit huvudmålet för rättsliga attacker från konkurrenten Apple, något man skulle kunna undvika eller åtminstone sprida ut riskerna i ett samarbete med Microsoft.

Källa: ZDnet

Relaterade artiklar:

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed