Nästa år tar Battlefield-serien en paus från det klassiska krigstemat i och med ”tjuv och polis”-titeln Battlefield Hardline, men redan året därpå är det dags för EA att dra på militärkängorna igen. För år 2016 utlovas ett ”nytt och roligt” Battlefield, som samtidigt ska gå tillbaka till rötterna.

Battlefield är en av de mest populära serierna för onlinespel med krigstema idag, och är ett varumärke som EA och spelstudion DICE inte kommer släppa på länge. Just krigstemat får dock ett uppehåll nästa år då EA istället fokuserar på ”tjuv och polis”-spelet Hardline, men det uppehållet blir inte permanent.

”That will be a return to a Battlefield military-style game; more to come on that.”
– Blake Jorgensen, CFO EA Games

EA vill bygga upp hype inför nästa stora Battlefield-titel, som kan bli Battlefield 5, med lansering år 2016. EA menar att serien då kommer gå tillbaka till krigstemat (även om det kan argumenteras att de aldrig lämnade det), men samtidigt att det nya spelet ska bli ”nytt och roligt”. Mycket mer får vi dock inte veta om det nya spelet. Samtidigt menar EA att man allt mer kommer gå ifrån det strikta målet att släppa ett Battlefield-spel om året för att istället närma sig en Blizzard-modell där spelen släpps ”när de är klara”, vilket kan vara en respons på de buggar och serverproblem som EA kritiserats för vid lanseringen av Battlefield 4.

Tills vidare får vi blicka framåt mot Battlefield Hardline som lanseras i mars nästa år, och förhoppningsvis kommer vi få se mer detaljer om 2016 års stortitel inom en inte allt för avlägsen framtid.

Via: Gamespot


Relaterade artiklar

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Segen01Bo3Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Battlefront då? Vad händer där? Kan man få se lite grävande journalistik a la Josefsson?

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”Segen01″]Battlefront då? Vad händer där? Kan man få se lite grävande journalistik a la Josefsson?[/quote]
Ja Battlefront är ju verkligen intressant Segen01.. får kanske köra lite spionuppdrag och se vad vi kan rota fram. 😉

Bo3
Gäst
Bo3

Kul utveckling, strunta i det nyss släppta spelet i ordningen, nu handlar det bara om nästa spel!

Hardline är inte ens släppt än och man tjatar om nästa BF-spel, usch.

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Segen01″]Battlefront då? Vad händer där? Kan man få se lite grävande journalistik a la Josefsson?[/quote]
Ja Battlefront är ju verkligen intressant Segen01.. får kanske köra lite spionuppdrag och se vad vi kan rota fram. ;)[/quote]
Tack så mycket, Anton! 😆 Ser fram emot reportaget!