Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

EA stänger av användare på tvivelaktiga grunder

EA_Origin

EA har tagit fram den stora banhammaren och har slängt ut många spelare med huvudet före. Medan de flesta förtjänar det så har ett stort antal användare blivit avstängda på väldigt tvivelaktiga grunder, avstängning på EA:s forum har även resulterat i att man inte får till sitt spelkonto på Origin.

EA:s digital speltjänst Origin har både hyllats och kritiserats av användare, men det som senast har hänt går anses som ett stort felsteg från EA. Ett stort antal användare som blivit avstängda från EA:s forum har även förlorat tillgång till sitt Origin-konto, Battlelog och därmed rätten att ladda hem köpta spel och spela dem online. Med tanke på att detta gäller Origin borde det även innefatta om man köpt spel för en person, single player.

"Please be informed that your account not only suspended, But it is also Banned, So you will no longer to play the game in single player."

I normala fall så upphävs avstängningen och allt blir som vanligt efter en viss tid (standard 72 timmar), men i flera fall har det blivit en permanent avstängning helt utan förvarning. Rock, Paper, Shotgun som håller på att samla användare som råkat ut för avstängning på felaktiga grunder har några exempel att visa upp. En person blev avstängd för att ha länkat till reklam - en sida som EA själva länkar till i sin FAQ, en annan användare som skrev ordet "e-peen" vart permanent avstängd för att sedan få sitt konto aktiverat igen helt utan förvarning.

Troll_Face Me_Gusta

Det är skillnad på humor och humor?

En annan användare blev avstängd för att han hade den så kallade "Troll face" - en av många internet memes, som avatar. Att säga att flera anställda på EA använder en annan meme "Me Gusta" hjälpte inte, utan fick bara höra att han inom sju dagar skulle få veta om han var välkommen tillbaka eller bli permanent avstängd. EA har än så länge valt att inte kommentera vad som pågår, utan har bara sagt att de ska "inspektera" vad den nuvarande policyn är för att stänga av användare.

Med tanke på att historierna ovan bara är ett kort utdrag från några användare och deras historier, låter det säkrast att hålla sig borta från EA:s forum till dess att de valt att ställa allt till rätta. Att bli avstängd från ett forum kan nog de flesta leva med, men att samtidigt bli av med sina spel man faktiskt betalat för är en helt annat sak. Speciellt när en hel del avstängningar sker på minst sagt tvivelaktiga grunder.

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed