Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Quantum Break bekräftas för PC - GTX 980 Ti rekommenderas

Spel

Skriven av Anton Karmehed

QuantumbreakQuantum Break har länge varit en av de mest efterlängtade Xbox-titlarna under utveckling och med finska Remedys anor i Max Payne och Alan Wake är det föga överraskande. Nu avslöjar Microsoft och Remedy att Quantum Break inte bara kommer att lanseras till Xbox One utan även till PC och det samma dag - den 5 april.

 

Raspbian får OpenGL-stöd - tar "äkta" 3D-spelande till Raspberry Pi

Spel

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar/System/Raspberry_Pi_2/fullimages/raspi2.jpg

En Raspberry Pi är en liten och kostnadseffektiv lösning för flera enklare datorsysslor, bland annat som en liten emulatormaskin till TV:n. Nu börjar vi på allvar få se snabbare 3D-rendering till den lilla mikrodatorn, när operativsystemet Raspbian får experimentellt stöd för hårdvaruaccelererad grafik via OpenGL.

 

Amazon lanserar gratis spelmotor för AAA-titlar

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Lumberyard engineAmazon tar ytterligare ett stort kliv in på spelmarknaden genom att presentera något så udda som en dedikerad spelmotor. Med namnet Lumberyard är Amazons spelmotor utvecklad som ett gratis alternativ för spelutvecklare där Amazon med Cryteks Cryengine som grund byggt in stöd för Twitch och företagets molnlagringslösningar.

 

Sega visar intresse för PC-hybriden Dreamcast Limited Edition

Spel

Skriven av Carl Holmberg

dreamcast 2 banner

Under hösten gick ryktesmaskinen varm om en beryktad modern nylansering av Segas klassiska spelkonsol Dreamcast. Projektplanerna som tagits fram av fandrivna Project Dream har tydligen uppmärksammats av Sega, som uppges vara positiva till idén.

 

Directx 12-stöd till Tomb Raider inom kort?

Spel

Skriven av Anton Karmehed

TombDX12Tomb Raider lanserades nyligen för PC-plattformen och fick både god kritik för sin spelupplevelse och den grafik som utvecklarna Nixxes levererade i PC-versionen. Spelet är samtidigt krävande och behöver kraftfulla grafikkort för att drivas effektivt. Något som förhoppningsvis förmildras snart då spelet sägs få stöd för Directx 12.

 

The Division i 4K-upplösning med grafikmodd visar imponerande Snowdrop-grafik

Spel

Skriven av Anton Karmehed

DivisionSweetFX717Tom Clancy's The Division bygger på svenska Massive Entertainments grafikmotor Snowdrop. Spelet som anklagats för att fått sin grafik nedgraderad under utvecklingsfasen visar nu upp vad grafikmotorn verkligen är kapabel till. Det när en svensk spelare släpper otaliga skärmdumpar från spelet i 4K-upplösning med grafikmodden Sweetfx.

 

Directx 12 levererar upp till 40% bättre prestanda i Fable Legends

Spel

Skriven av Anton Karmehed

FableLegensFable Legends var en av de första titlarna att presentera stöd Directx 12 och nu förklarar utvecklarna Lionhead tydligare vad tekniken faktiskt betyder för utvecklare och spelare. Enligt Lionhead ska Directx 12 sparka upp nya dörrar när det kommer till både häftigare grafikeffekter men inte minst rejält ökad prestanda.

 

Battlefield 5 bekräftas av EA och får ungefärligt lanseringsdatum

Spel

Skriven av Anton Karmehed

BF5 demoFå spel har lika hängivna följare som Electronics Arts Battlefield-serie och nu bekräftat spelföretaget att man jobbar på en ny uppföljare som om namnföljden hålls intakt döps till Battlefield 5. Spelet som utvecklas av svenska Dice är planerat för lansering lagom till julhandeln 2016 och väntas anta liknande miljöer som dagens version.

 

Ashes of the Singularity är först med Directx 12 och lovar banbrytande strider

Spel

Skriven av Anton Karmehed

AshesSingAshes of the Singularity är det första spelet att levereras med stöd för Directx 12 och även om den skarpa versionen fortfarande poleras har utvecklarna Stardock nu släppt spelet som Early Access på Steam. Stardock menar att man med Directx 12 nu kan erbjuda strider i en skala som aldrig tidigare skådats på PC.

 

PC-spel leder den digitala intäktsligan med 272 miljarder kronor under 2015

Spel

Skriven av Anton Karmehed

lolSpelmarknaden omsätter hundratals miljarder varje år och enligt en färsk rapport från analytikerföretag är det PC-spelen som står för lejonparten av de digitala intäkterna. Totalt 272 miljarder kronor omsatte PC-spelsmarknaden i digital försäljning under 2015, märkbart högre än 219 miljarder kronor på den mobila spelmarknaden.

 

Rise of the Tomb Raider för PC fångat på vackra skärmdumpar

Spel

Skriven av Anton Karmehed

TombRaiderRise of the Tomb Raider är en av många efterlängtad titel och spelserien vars tidigare upplagor mött generellt goda vitsord verkar få en om inte annat grafiskt härlig uppföljning. Dagarna innan den skarpa lanseringen läcker det nu ut färska skärmdumpar från spelet som till viss del förklarar de saftiga systemkraven.

 

The Division i nya skärmdumpar med maxade grafikinställningar

Spel

Skriven av Anton Karmehed

TheDivision 717Svenskutvecklade The Division kommer att göra smygpremiär i slutet av veckan när spelet släpps i en tidig betaversion för utvalda testare. Lagom till betafasen dyker det nu upp nya skärmdumpar från spelets PC-version som bättre representerar den detaljrikedom som PC-användare kan vänta sig av det omtalade spelet.

 

Directx 12 bekräftat i flera speltitlar och Microsoft talar om 4K-gaming

Spel

Skriven av Anton Karmehed

FableLegensFlera speltitlar börjar nu bekräfta stöd för Directx 12 och medan listan av titlar växer ökar så även aktiviteten hos spelutvecklare och hårdvarutillverkare. Under Game Developer Conference 2016 i mars kommer Microsoft prata specifikt om Directx 12 som företaget menar är en av nycklarna till framtidens gaming med bland annat 4K-upplösning.

 

4K-skärmdumpar och PC-exklusiva finesser från The Division

Spel

Skriven av Carl Holmberg

division

Ubisofts efterlängtade och svenskutvecklade stortitel The Division närmar sig lanseringsdagen med stormsteg, och PC-användare kan förvänta sig en rad exklusiva finesser och finslipningar till plattformen. Vi har sammanfattat flera av de PC-specifika godsakerna, tillsammans med nya läckra skärmdumpar i 4K-upplösning.

 

Ryska Ubisoft avslöjar systemkrav för The Division som sägs blomma ut på PC

Spel

Skriven av Anton Karmehed

thedivisionThe Division som utvecklas av svenska företaget Massive är en av de mest omtalade spelsläppen under 2016 planeras för lansering i mars månad. Nu säger tidiga testare att spelet som anklagats för nedgraderad grafik kommer blomma ut på PC samtidigt som Ubisoft själva råkar avslöja spelets systemkrav.

 

Steam ökar sin internetkapacitet för att förbättra upplevelsen för användare

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Den onlinebaserade speltjänsten Steam växar så det knakar och nu har Valve bestämt sig för att det är dags att uppgradera infrastrukturen för Steam. Företaget har nu skrivit avtal med leverantören Level 3 om att uppgradera Steams internetanslutningar till 100 gigabit per sekund för att leverera maximal prestanda till sina användare.

   

Kina sägs "spelifiera" sin befolkning - ges minuspoäng för kritik mot regeringen

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Sesame Credit2Kina är ett av världens största länder i många aspekter och på senare år har den tekniska och ekonomiska utvecklingen gått i rasande takt. Landet är samtidigt känt för brist på politisk frihet och omfattande censur på Internet. Nästa steg i kontrollen av sina invånare sägs vara ett omfattande system av "spelifiering".

   

Valve drar igång sin årliga vinterrea - vi listar några av vinterns bästa spelfynd

Spel

Skriven av Carl Holmberg

winter sale

Behöver du tidsfördriv i vintermörkret? Valve har sparkat igång sin sedvanliga vinterrea, med tusentals gamla och nya speltitlar till reducerat pris. Vi har sammanfattat några av våra favoritklipp, med spel som prissänkts med upp till så mycket som 85 procent.

   

Directx 12 ger spelbar prestanda i PS3-emulatorn RPCS3

Spel

Skriven av Anton Karmehed

PS3 DX12Directx 12 är inte bara en mycket trevlig nyhet och ett stort framsteg för PC-spelsutvecklare utan har även andra intressanta användningsområden. Nu visas det upp hur grafikbiblioteket används för att simulera Playstation 3 spel på PC, en uppgift som tidigare visat sig förtvivlat svår på grund av Cell-processorns avancerade CPU-design.

   

Crytek visar upp The Climb - Vacker och krävande speltitel speciellt för Oculus Rift

Spel

Skriven av Anton Karmehed

TheCLimbThe Climb är precis vad det låter som - ett datorspel med fokus på att klättra. Det låter vid första anblick inte så upphetsande men det är något tyska spelutvecklarna Crytek hoppas lösa genom två saker, deras avancerade Cryengine-grafikmotor samt ett spel helt utvecklad för virtuell verklighet och Oculus Rift.

   

Star Citizen når 100 miljoner dollar i gräsrotsfinansiering och lanserar Alpha 2.0

Spel

Skriven av Anton Karmehed

StarCitizen 717Star Citizen är inte bara den mest lyckade gräsrotsfinanseringen någonsin det är även ett av de mest efterlängtade speltitlarna på flera år. Rymdsimulatorn har nu släppts i Alpha 2.0 och även om spelet med andra ord är långt ifrån färdigställt har utvecklarna Cloud Imperium Games nu även nått den magiska gränsen 100 miljoner dollar i gräsrotsfinansiering.

   

En PC i handen - Portabla Steam-konsolen Smach Z hittar in på Kickstarter

Spel

Skriven av Anton Karmehed

SmachZSteam Machines har under vintern börjat hitta ut på marknaden men de stationära speldatorerna med Valves Steam OS-operativsystem kan snart få uppbackning av en mobil motsvarighet. Den handhållna spelkonsolen Smach Z har nu hittat ut på Kickstarter och ser ut att kunna bli den första portabla Steam-konsolen.

   

Star Wars Battlefront i 4K 60 fps "Real Life Mod" levererar mäktig grafikupplevelse

Spel

Skriven av Anton Karmehed

StarwarsRealLifeModStar Wars Battlefront är redan från butikshyllan ett av grafiskt mest avancerade spelen som presenterats under året tack vare svenska Dice arbete med Frostbite 3-motorn. Nu visas samtidigt hur spelet med en 4K-upplösning och en modifierad version av grafikmodden SweetFX får Battlefront att leverera en hissnande spelupplevelse.

   

Paragon tar hjälp av Unreal Engine 4 för att erbjuda en unik MOBA-upplevelse

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Paragon MobaParagon är en kommande stortitel från välkända spel- och grafikmotorsutvecklaren Epic Games som tar sikte på den allt jämt växande spelgenren MOBA. Med Epics omtalat kraftfulla grafikmotor Unreal Engine väntas spelet bli grafiskt praktfullt när det anländer under hösten nästa år men Epic Games lovar även unika spelupplevelser.

   

Final Fantasy VII Remake bekräftas bygga på Unreal Engine 4

Spel

Skriven av Anton Karmehed

FinalFantasyVIIFinal Fantasy VII anses av många vara ett av de bästa TV-spelen genom tiderna och när Sony avslöjade att spelet skulle släppas i en remake för Playstation 4 och kanske även Xbox One samt PC var det många som jublade. Nu avslöjas det samtidigt att spelet kommer byggas kring den omtalade och kapabla grafikmotorn Unreal Engine 4.

   

Elite Dangerous får VR-systemkrav - kräver grafikkort i 5 000-kronorsklassen

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Virtuell verklighet kommer inte bara ge nya nivåer av spelinlevelse det kommer även kräva enorma mängder beräkningskraft från de datorer och spelkonsoler som ska driva tekniken. Detta exemplifierar nu av en VR-specifikation för spelet Elite Dangerous: Horizons som kommer att kräva ett grafikkort för runt 5 000 kronor.

   

The Game Awards 2015 är avslutat - Vi listar vinnarna från spelmarknadens "Oscarsgala"

Spel

Skriven av Anton Karmehed

TheWitcher3 717The Game Awards 2015 jämförs av många med filmvärldens Oscarsgala där tunga auktoriteter inom spelmarknaden röstar fram årets bästa speltitlar och utvecklare. The Game Awards 2015 gick av stapeln natten till fredag svensk tid och bland de stora vinnarna fanns Polska utvecklarna CD Project RED men även vissa riktiga överraskningar.

   

GTA V får fotorealistisk grafik och förbättrad gameplay med modden The Pinnacle of V

Spel

Skriven av Anton Karmehed

GTAV PinnacleGTA V är ett av de mest populära spelsläppen i år för PC-plattformen och den öppna spelvärlden är inte bara stor utan även vacker. Det betyder samtidigt inte att det inte finns förbättringar att göra, en utmaning som antagits av flera skickliga moddare. Nu har ett av de mest ambitiösa projekten släppts för allmänheten - The Pinnacle of V.

   

Förhöj din spelinlevelse genom att fästa en Steam Controller på huvudet

Spel

Skriven av Anton Karmehed

HeadtrackingValves Steam Controller är en handkontroller utvecklad specifikt för att matchas med PC-spel i vardagsrummet där mus och tangentbord sällan är optimala verktyg. Med det sagt verkar det inte vara en helt dum idé att faktiskt kombinera Steam Controller med mus och tangentbord, detta genom att fästa handkontrollen på huvudet för att spåra dina huvudrörelser.

   

Sony låser upp en 7:e CPU-kärna för bättre spelprestanda i Playstation 4

Spel

Skriven av Anton Karmehed

PS4 SoCSony ska nu bekräftat tidigare rykten om att företaget lyckats låsa upp en sjunde CPU-kärna i sin populära spelkonsol Playstation 4, ett drag som bör göra det möjligt för spelutvecklare att pressa bättre prestanda och spelupplevelse ur Sonys konsol.

   

Sida 1 av 17

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed