Nordichardware Logo


Svensk programmerare levererar häpnadsväckande fotorealism i Star Wars: Battlefront

Spel

Skriven av Anton Karmehed

BattlefrontToddyhancerStar Wars: Battlefront är ett av de grafiskt mest avancerade spelen på PC-marknaden idag men trots detta finns det utrymme till förbättringar. Det är något som svenske programmeraren och före detta Activisionanställde Martin Bergman visar med eftertryck när han förhandsvisar sin Toddyhancer-mod för Battlefront som gör spelet svårt att särskilja från verklighet.

 

Xbox Two och Playstation 5 kan komma tidigare än väntat med stöd för 4K och VR

Spel

Skriven av Anton Karmehed

PS5 konsolSpelkonsolskriget är i full fart och kampen mellan Xbox One samt Playstation 4 i synnerhet lär hettas upp ytterligare framåt julhandeln. Nu säger nya rykten att uppföljarna till dagens generation av spelkonsoler kan komma tidigare än vi är vana vid. De flesta förväntar sig en ny Xbox och Playstation innan 2020 men det kan ske redan år 2018 och då med 4K-stöd.

 

GTA V på steroider med Force Dymanics galna simulatorstation 401cr

Spel

Skriven av Anton Karmehed

FD401crGTA V spelas av miljontals spelare världen över och har kritikerrosats för dess öppna spelvärld och härliga grafik. På Force Dynamics har man tagit spelinlevelsen till en helt ny dimension med sin simulatorstation 401cr. En plattform som roterar, skakar och lyfter hela spelaren upp och ner ger begreppet spelinlevelse en ny innebörd.

 

Crysis fyller 8 år men levererar grafikmoddar som piskar de flesta nya stortitlar

Spel

Skriven av Anton Karmehed

CrysisMen kan det köra Crysis? En av de mest ikoniska kommentarerna bland PC-spelare när det kommer till nya vackra och krävande speltitlar. Crysis var ett sällsynt detaljerat och för den delen krävande spel när det lanserades under 2007. Med åtta år i ryggen levererar spelet med diverse moddar en grafik som får även de mest påkostade AAA-titlarna att darra.

 

Just Cause 3 spänner grafikmusklerna i ny 4K-upplöst trailer

Spel

Skriven av Anton Karmehed

JustCause3Actionspelet Just Cause 3 ska enligt spelutvecklarna Avalanche Studios erbjuda en av de största spelvärldarna hittills och företaget sägs pressa sin egna grafikmotor till bristningsgränserna för att leverera denna spelvärld i bästa möjliga grafik. Nu presenterar man en ny trailer för spelet som i 4K-upplösning ger en antydan om spelets storslagna karta.

 

Windows 10 piskar Steam OS i prestandatester - Även i Valves egna titlar

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Portal2Steam OS kommer under vintern och nästa år introduceras som en konkurrent till Microsoft Windows för PC-spelare runtom i världen. När Valve lanserar sitt Linux-baserade operativsystem tillsammans med sina partners speldatorer, kallade Steam Machines, finns det dock stora frågetecken kring plattformens prestanda något som nu tydliggörs i tidiga tester.

 

PC-spelare är bättre på sex än konsolspelare enligt ny studie

Spel

Skriven av Anton Karmehed

W3sexKriget och pajkastningen mellan PC- och konsolspelare har pågått i årtioenden. Dagens speldatorer och spelkonsoler är mer jämlika än någonsin men klyftan mellan spelare på båda plattformar är fortfarande tydlig. Ett sår som riskerar att bli infekterat på nytt när en ny studie indikerar att PC-spelare är bättre på sex än konsolspelare.

 

Fallout 4 slår säljrekord och får känd porrsajt att rapportera sjunkande trafik

Spel

Skriven av Anton Karmehed

BethesdaFallout 4 har onekligen varit en av de mest efterlängtade spellanseringarna för 2015 och när Bethesdas monstertitel hittade ut på butikshyllorna tidigare i veckan var det en rekordlansering med oanade konsekvenser. Förutom 12 miljoner sålda exemplar och rekordaktivitet på Steam rapporterar en välkänd porrsajt om tydlig påverkan i sin trafik.

 

Lantmäteriet släpper hela Sverige i Minecraft

Spel

Skriven av Anton Karmehed

MinecraftSverigeLantmäteriet kommer vid årsskiftet sluta ta betalt för delar av sin kartinformation. I samma veva levererar man en tidig julklapp till alla datorspelare genom att ganska otippat släppa en landskapsmodell över Sverige i omåttligt populära Minecraft. Med andra ord kommer hela Sverige finnas tillgängligt som en virtuell värld i spelet.

 

Valve lanserar Steam Machines - firar med rejäl spelrea

Spel

Skriven av Carl Holmberg

steam banner

Efter många om och men lanserar Valve officiellt sin plattform Steam Machines, med kompakta speldatorer anpassade för vardagsrummet och TV-bänken och Steam-tjänsten som sitt hjärta. I samband med lanseringen drar Valve igång en ny spelrea på flera populära titlar - vi har listat några av kapen.

 

Nysläppta Fallout 4 saknar stöd för ultrabreda spelskärmar - så här aktiverar du det

Spel

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar/Spel/Fallout_4_reveal/fullimages/Fallout4_PC.jpg

Bethesdas efterlängtade postapokalyptiska stortitel Fallout 4 har nått butikshyllorna, men allt är inte guld och gröna skogar för de som spelar på PC. Det har nämligen visat sig att det saknas inbyggt stöd för ultrabreda skärmar i 21:9-format.

 

Nvidia demonstrerar läcker grafik i Assassin's Creed: Syndicate med hjälp av Gameworks

Spel

Skriven av Carl Holmberg

syndicate banner

Den senaste titeln i Assassin's Creed-serien har nyligen lanserats på konsolsidan, men en PC-lansering dröjer till den 19 november och sker i samarbete med Nvidia. Nu har Ubisoft och Nvidia presenterat en ny trailer för PC-versionen som visar upp flera grafiska effekter som implementerats med hjälp av grafikramverket Gameworks.

 

Fallout 4 lanseras och prestandatestas - PC-versionen den stabilaste och Geforce går bäst

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Fallout 4 kommer vid midnatt att bli tillgängligt för spelare världen över på både PC och konsol. Redan nu publiceras de första testerna av spelet och likaså prestandaanalyserna som bjuder på trevlig läsning för PC-användare, särskilt dem med Nvidia-grafikkort. PC-versionen sägs vara den mest stabila av spelet och med färska drivrutiner är det Geforce-grafikkort som presterar bäst.

 

World of Warcraft: Legion i September 2016 - Blizzards officiella trailer är här

Spel

Skriven av Anton Karmehed

WoWLegionWorld of Warcraft: Legion är namnet på nästa expansion för Blizzards ikoniska mmo-epos World of Warcraft och lanseringen kommer att ske i september nästa år. Datumet bekräftas av spelutvecklaren under sitt eget spelevent Blizzcon där man även presenterade en officiell trailer för sin kommande expansion.

 

Fallout 4 får officiell lanseringstrailer inför nästa veckas släpp

Spel

Skriven av Joel Oscarsson

fallout 4 lanseringstrailer

Med fem dagar kvar till lansering släpps nu den officiella lanseringstrailern för Fallout 4. I en manustung video presenteras spelets story och flera karaktärer. Tack vare många snabba klipp får vi dock också ta en titt på många av de miljöer, vapen och fiender som inkluderas i det kommande spelet.

 

Treyarch bekräftar att Black Ops III kräver mycket av grafikkortet - Nvidia rekommenderar GTX 970

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Lagom till morgondagens lansering av Call of Duty: Black Ops III läcker det nu ut nya intressanta detaljer kring den efterlängtade speltiteln. Utvecklarna Treyarch avslöjar att spelets grafikmotor kräver mycket av grafikkortet, något Nvidia bekräftar genom en egen rekommendation av prestandakortet Geforce GTX 970 för fullhd-upplösning.

   

Blizzard planerar HD-restaureringar av PC-klassiker som Starcraft, Warcraft III och Diablo II

Spel

Skriven av Anton Karmehed

WarcraftIIIBlizzard har en av de mest imponerande portföljerna i spelhistorien och företagets kritikerrosade klassiker avlöser varandra. Nu pekar mycket mot att spelutvecklaren planerar en större restaurering för flera av sina mest populära titlar som Warcraft III, Starcraft och Diablo II - allt för att möta dagens kraftfullare komponenter och avancerade operativsystem.

   

Fallout 4 för PC detaljerat i nya läckta skärmdumpar med ultra-inställningar

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Fallout4 PCFallout 4 kommer allt närmare sitt slutgiltiga lanseringsdatum och med en knapp vecka kvar fortsätter det läcka ny information om spelet närmast var dag som går. Senast i raden är ett knippe skärmdumpar som för ovanlighetens skull är plockade från PC-versionen och det med grafikinställningarna uppskruvade till max.

   

Warner Bros kastar in handduken – pengarna tillbaka för Batman: Arkham Knight för PC

Spel

Skriven av Joel Oscarsson

BatmanArkham 717

Efter mycket klagande har Warner Bros Games bestämt sig för att ge pengar tillbaka till de kunder som har köpt Batman: Arkham Knight för PC via Steam. Erbjudandet gäller fram till årsskiftet och för alla spelare oberoende på hur mycket de har spelat det. De spelare som vill fortsätta spela sägs få fler kommande uppdateringar.

   

Oculus grundare erkänner att VR-teknik till PC har en akilleshäl - kablar

Spel

Skriven av Anton Karmehed

tf2oculusOculus Rift är fortfarande det mest omtalade VR-headsetet under utveckling och efter flera lanserade utvecklingsmodeller är det i början på nästa år dags för konsumentlansering. Samtidigt säger då företagets grundare Palmer Luckey att mobila VR-headset kommer nå snabbare framgång - detta då de saknar kablar som bokstavligen håller Oculus Rift tillbaka.

   

Fallout 4 detaljerat i en mängd nya skärmdumpar och unboxing av Pip-Boy Edition

Spel

Skriven av Anton Karmehed

Fallout4 717 gunFallout 4 är en av årets mest efterlängtade spelsläpp och spelutvecklaren Bethesda laddar för en storslagen lansering den 10 november. Drygt en vecka innan spelet dyker upp på butikshyllor har det redan dykt upp mer detaljer kring spelet med en uppsjö nya skärmdumpar och intryck från tidiga tester av spelet.

   

Asus gör egen AC1900 Onhub-router – låter användare vinka för bättre prestanda

Spel

Skriven av Joel Oscarsson

ASUS Onhub

Googles routerprojekt expanderar snart med en ny medlem, denna gången från Asus. Tanken med den nya modellen är att ge användare tillgång till en snabb och lättadministrerad router som erbjuder hög prestanda. Till skillnad från TP-Links version har användare möjlighet att svepa handen ovanför routern för att ändra dess inställningar.

   

Jakten på fler pixlar får marknaden för PC-hårdvara och gaming att växa till 30 miljarder dollar

Spel

Skriven av Anton Karmehed

SpelmarknadenPC-marknaden har under flera år spåtts en dyster framtid och medan försäljningen av stationära datorer och komponenter knappast gått i lysande takt finns det fler tecken på en ljusare framtid. Senast i raden är en marknadsanalys av JPR som visar att marknaden för PC-hårdvara och gaming kommer att öka med 2 miljarder dollar om året fram till 2018.

   

Snart kommer Batman: Arkham Knight tillbaka till Steam – efter fyra månaders buggfixande

Spel

Skriven av Joel Oscarsson

Batman Arkham Knight

Efter många månaders väntan kan PC-entusiaster snart spela Batman: Arkham Knight utan att stöta på så många irriterande buggar. Efter sommarens skandallansering bekräftar nu Rocksteady att spelet äntligen kommer tillbaka till Steam på onsdag och att de som redan köpt spelet då får tillgång till alla uppdateringar.

   

Doom alpha får systemkrav och ger smakprov på råa multiplayerstrider

Spel

Skriven av Anton Karmehed

DoomDoom är en av världens första och mest ikoniska förstapersonsshooters och kommer under våren 2016 att slussas ut till spelare i en ny fräsch version baserad på ID Softwares egen grafikmotor id tech 6. I helgen kör utvecklaren en stängd alpha-test för inbjudna spelare och bjuder samtidigt på en lista över systemkrav samt smakprov på spelets multiplayerdel.

   

DX12-spelet Ashes of the Singularity släpps på Steam innan månadsskiftet

Spel

Skriven av Carl Holmberg

Ashes of the Singularity är ett science fiction-orienterat realtidsstrategispel som har fått särskilt mycket uppmärksamhet för sin moderna motor som implementerar Directx 12 med asynchronous shaders - och nu är spelet till sist på väg att lanseras via Steam Early Access.

   

Steam drar igång spelrea med "stealth"-tema - här är några av fynden

Spel

Skriven av Carl Holmberg

steam stealth sale

Lagom till dess att höstmörkret infinner sig drar Valve igång en ny spelrea på sin distributionstjänst Steam, och den här gången ligger fokus på stealth och smygartitlar. Uppåt 64 spel finns nu tillgänliga till nedsatt pris på upp till 80 procent under en begränsad tid.

   

Unity Engine för webben närmar sig sitt slut – stöd försvinner mars 2016

Spel

Skriven av Joel Oscarsson

Unity engine web player

Spelaren Web Player för spelmotorn Unity Engine gör sig redo för sina sista stunder i solskenet. Chrome, Firefox och Microsoft Edge har alla redan slutat ge stöd för spelaren eller har planer på att ta bort stöd. Unity Technologies erkänner att även de har gett upp och att spelmotorn kommer att bli av med sitt stöd för webben med start nästa år.

   

Star Wars: Battlefront ultra och low grafikinställningar jämförs samt topp 5 nyheter

Spel

Skriven av Anton Karmehed

StarwarsBF lowmaxStar Wars: Battlefront byggs kring den svenskutvecklade grafikmotorn Frostbite 3 och kommer att erbjuda flera häftiga nyheter för att rent grafisk återskapa den rätta Star Wars-känslan. Nu publicerar Digital Foundry en videoguide till spelets 5 mäktigaste tekniska förbättringar samtidigt som vi får se en direkt jämförelse av spelets ultra och low grafikinställningar.

   

Microsoft köper fysikmotorn Havok - DirectX 12 och beräkningar i molnet på agendan

Spel

Skriven av Carl Holmberg

havok banner

Havok är en av spelbranschens flitigast använda fysikmotorer och har använts i välkända stortitlar som Half Life 2, Bioshock och dess uppföljare. Nu har den välkända motorn bytt ägare, då Intel sålt tekniken till ingen mindre än Microsoft, som kommer använda den i både DirectX och Xbox.

   

Sida 1 av 16

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed