Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Samsung planerar smartphone med 2 GHz dual-core CPU

samsungs2Samsung kommer inom kort att landstiga i Sverige med sin kraftfulla Android-smartphone Galaxy S II. Telefonen kommer med en dubbelkärnig Exynos systemprocessor som arbetar i 1,2 GHz. Nära nog marknadsledande processorprestanda är dock inte tillräckligt för Samsung som redan nästa år planerar att lansera en telefon med dubbla kärnor och 2 GHz klockfrekvens.

Samsung som av förklarliga skäl inte avslöjar några konkreta detaljer kring vare sig telefon eller processor, det är trots allt en bit kvar till 2012, men troligtvis rör det sig om ännu en modell ur tillverkarens Exynos processorfamilj.

Samsung har redan idag lanserat en smartphone med 1,4 GHz processor, detta i form av den enkelkärniga Galaxy S Plus som idag finns att hitta på bland annat den ryska marknaden. Men under nästa år menar tillverkaren att deras smartphones på allvar ska börja levereras med PC-liknande prestanda.

"Vi planerar att släppa smartphone utrustad med en 2 GHz dubbelkärnig CPU till nästa år, sade en högt uppsatt tjänsteman från bolaget. "Denna produkt kommer att erbjuda en beräkningskapacitet jämförbar med den i en vanlig PC."

Allt är som vanligt helt relativt när det gäller jämförelser som dessa men onekligen kommer den mobila plattformen fortsätta sin kraftfulla prestandaskalning det närmsta året. Förutom högt klockade dubbelkärniga processorer väntas vi redan till hösten se de första produkterna med fyrkärniga ARM-processorer. 

Tidigare rykten säger att Motorola arbetar nära med NVIDIA för att föra deras fyrkärniga 1,5 GHz Kal-El (Tegra 3) systemprocessor till tabletmarknaden. En lansering som kan komma att ske så snart som i augusti månad 2011.

Källa: News.mk.co.kr

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed