Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Samsung har 45 procent andelar på smartphones i Europa

Samsung visar vart skåpet ska stå på den europeiska marknaden där de utan motstycke är den största aktören inom smartphones. Förutom att inneha en marknadsandel på 45 procent i regionen så toppar deras senaste smartphone Galaxy S III försäljningslistorna.

Samsung ligger för närvarande på cirka 30 procent marknadsandelar globalt, men sett till Europa har de tveklöst blivit en riktig jätte. Förutom sin höga marknadsandel i regionen ska de ha ökat rejält det senaste året fem stora och viktiga länder i regionen; Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. I dessa fem länder hade Samsung under juli förra året en andel på 42,7 procent, en siffra som juli 2012 slutade på hela 65,7 procent, enligt Kantar Worldpanels studie.

Samsung Galaxy S III säljer just nu bäst i Europa

Samsung Galaxy S III ska toppa försäljningslistorna och deras tidigare flaggskepp Galaxy S III hänger sig kvar i topp tio. Även deras stora Samsung Galaxy Note med 5,3-tumsskärm ligger i topp tio. Medan alla inte köper toppmodellerna så har telefoner som Galaxy S II och Galaxy S III utan tvivel hjälpt till att stärka Samsungs varumärke i Europa. Samsungs framgångar ska till stora delar komma på bekostnad av Nokia. Andra Android-aktörer som HTC, LG och Sony ska tidigare ha sagt att de inte sett en nämnvärt ökad efterfrågan av deras smartphones i Europa, så det är uppenbart att Samsung ensamt tjänar på den ökade smartphonesförsäljningen.

Apple ligger på en andra placering i Europa med 14,4 procent andelar, och det ska bero på främst två faktorer. Apple har en trogen kundbas, där 80 procent av alla som äger en Iphone väljer att uppgradera till en nyare modell. En stor del av de Iphone-använadare som ännu inte uppgraderat väntar just nu på någonting nytt från Apple (Iphone 5?). Det andra ska vara att Apple inte arbetar lika nära med europeiska telekombolag som med de amerikanska.

Relaterade nyheter:

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed