Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Samsung Galaxy S II - Sätter ny ribba för smartphonemarknaden

speaker TEST  Samsung Galaxy S II har nu äntligen hittat ut på svenska marknaden och efter en turbulent start verkar Samsungs nya smartphoneflaggskepp vara tillfreds med sin situation. Galaxy S II hoppar in på marknaden med en dubbelkärnig Exynos systemprocessor på 1,2 GHz klockfrekvens, en ny generations Super AMOLED Plus display samt en rekordtunn profil. Vi har tagit rygg på marknadens just nu hetaste smartphone.

Samsung är en gigant på hemelektronikmarknaden och företaget har ett finger i de flesta syltburkar där det finns produkter att tillverka och pengar att tjäna. Detta gör Samsung till en av de största globala varumärkena i världen och med miljardintäkter varje månad är det givetvis ett företag som har muskler nog att mer eller mindre sätta sina egna gränser.

Det finns samtidigt nackdelar med att vara ett så stort företag som Samsung faktiskt är. Uttrycket a Jack of all trades, master of none, känner de flesta igen och är något som de flesta storföretag får höra till och från. Samsung fortsätter dock att hålla sig i täten av de flesta marknader man arbetar inom och inte minst kan vi sätta smartphonemarknaden på den listan.

Samsung visade upp 30% lägre vinst under första kvartalet 2011 och sålde färre mobiltelefoner än samma period under fjolåret. Men det hindrade inte tillverkaren från samtidigt öka antalet sålda smartphones och därmed sin vinst från mobilsektorn.

inled

Samsung Galaxy S II tar vid där Nexus S lämnade. Samsung var i samarbete med Google först ut på marknaden med en Android 2.3 utrustad smartphone och än idag är det få telefoner som kan skryta med detta. Nexus S hade samtidigt kanske inte den mest imponerande hårdvaruplattformen och det är här Samsungs Galaxy-serie kommer in i bilden och i allra högsta grad det nya flaggskeppet Galaxy S II.

Vi tog nyligen en rejäl djupdykning i marknadens första dubbelkärniga smartphone, LG Optimus 2X, och det stod utom tvivel att dess Cortex-A9-baserade Tegra 2 systemprocessor öppnade upp för nya prestandanivåer på smartphonemarknaden. Samsung Galaxy S II visades faktiskt upp med NVIDIA:s Tegra 2 SoC under mobilmässan MWC 2011 i mars, men när telefonen nu lanseras är det med Samsung egen Exynos 4210 processor som även kryddats med en klockfrekvensökning till 1,2 GHz.

Galaxy S II har många häftiga funktioner att titta närmare på men vi börjar med den som är ansvarig för att helheten fungerar, den nya Exynos-kretsen.

Sida 1 av 19

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed