Nordichardware Logo


 Smartphones och mobiltelefoner

- Våra telefoner blir inte bara smartare för var dag som går, utbudet växer också lavinartat. Vi följer den spännande utvecklingen på smartphonemarknaden och lämnar ingen tillverkare eller plattform orörd. Med Sveriges djupaste tester tar vi oss an smartphonedjungeln i jakt på de riktiga guldkornen.

/Anton Karmehed, Chefredaktör samt Ämnesansvarig för Smartphones

Huawei Honor 7 och Motorola Moto G 3 - två prisvärda Androidlurar i test

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

moto g honor 7 banner

Sugen på att skaffa en ny smartphone men har ingen lust att lägga ut 6 000 kronor? Det finns gott om bra alternativ på marknaden och vi har testat två alternativ för två olika budgetprisklasser. Huawei Honor 7 är ett billigt flaggskepp för dig som vill ha mycket och Motorola Moto G 3 är en telefon för dig som vill ha den billigaste telefonen möjlig.

 

Microsoft Lumia 640 XL LTE - Prisvärd Windows Phone-lur med batteritid i toppklass

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Microsoft_Lumia_640_XL_banner

Svenska smartphoneguiden växer med en ny modell som blir guidens andra Windows Phone-telefon och andra budgettelefon. Den blir även guidens första Windows Phone- och budgettelefon som faktiskt får en utmärkelse. Vi har testat Lumia 640 XL i flera veckor och är nu redo att berätta precis hur bra Microsofts senaste smartphone verkligen är.

 

Sony Xperia Z3+ får Kalkon-utmärkelse i Svenska smartphoneguiden – värmeproblemen fortsätter

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Sony_Xperia_Z3plus_kalkon_liten

Vi fortsätter att förbättra våra guider, utmärkelser och rekommendationer genom att göra en liten förändring i definitionen av en av våra utmärkelser. Med den nya definitionen på plats gör vi en omvärdering av Sonys senaste Android-flaggskepp, Xperia Z3+. Telefonen bli nu Svenska smartphoneguidens första modell som får utmärkelsen Kalkon.

 

Acer Liquid Jade S blir Svenska smartphoneguidens första budgettelefon

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Acer_Jade_S_Recension_banner

Acer har ingen större smartphonenärvaro i Sverige men introducerar allt fler modeller som säljs via företagets egen hemsida. Nu testar vi en av Acers senaste modeller som också råkar vara Svenska smartphoneguidens första budgettelefon. Nu är frågan hur en telefon med ett pris strax över 2 000 kronor kan klara sig emot konkurrenterna?

 

Sony Xperia Z3+ tar sikte på förstaplatsen i Svenska smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

z3_plus_banner

Sonys senaste Android-flaggskepp har nått butiker och vi har spenderat de senaste veckorna med telefonen. Med ett pris runt 7 000 kronor tar den nya modellen sikte på marknadens högsta segment med hopp om att vara en av branschens absolut bästa.

 

Vi testar LG G4 - ny testvinnare i Svenska Smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

LG_G4_banner

LG G4 har just nått butiker men vi har redan testat den i mer än två veckor. Den nya modellen imponerar med en stor och högupplöst skärm, ett kraftfullt inre, ett utbytbart batteri och en baksida av äkta läder. Med många bra och unika egenskaper har nu konkurrenterna svårt att stå emot LG:s nya flaggskepp.

 

Windows Phone kommer till Svenska Smartphoneguiden – Nokia Lumia 930 först ut

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Nokia_Lumia_930_banner

Nokia Lumia 930 är knappast en ny smartphone men den är trots allt det senaste flaggskeppet på marknaden som drivs av Windows Phone och en en uppföljare får vi se tidigast efter sommaren. Vi har testat telefonen och uppdaterat Svenska Smartphoneguiden med testet av guidens första Windows Phone-telefon.

 

G Flex 2 - Vi testar andra generationens böjda entusiasttelefon från LG

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

g_flex_2_banner_2

Vi börjar sakta bli vana vid att ha böjda skärmar i våra smartphones. Även om LG G Flex 2 kanske ser lite konstig ut så är den faktiskt den svenska marknadens fjärde modell att skeppas med en böjd pekskärm. Vi har testat den nya modellen för att se hur praktisk en böjd skärm verkligen är och vad Qualcomms nya Snapdragon 810 går för.

 

Huaweis premiumlur P8 anländer till Svenska Smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

p8_award_banner

Huaweis nya flaggskeppstelefon, Huawei P8, är snart i butiker. Vi har testat telefonen under de senaste två veckorna och är nu redo att publicera vårt test i Svenska Smartphoneguiden. Vi ställer P8 mot konkurrenterna för att se om en billig flaggskeppstelefon kan stå emot de dyrare alternativen.

 

LG G4 - Förhandstitt och prestandatester på LG:s lädertelefon

Smartphone Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

LG_G4_handson

LG G4 är på flera sätt en naturlig uppföljare till kritikerrosade Android-flaggskeppet G3. Koreanska LG bygger vidare på samma produktserie med en snarlik design och storlek men det finns flera nyheter. Förutom kraftfullare komponenter som vi fått chansen att sätta på prov är det äntligen dags att klämma på en av marknadens första riktiga lädertelefoner.

 

Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge testade i Svenska Smartphoneguiden

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

s6_banner

Nu är den här – den första uppdateringen av Svenska Smartphoneguiden och testerna av Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge. De två telefonerna har testats av oss under de senaste veckorna och får nu äntligen komma med i guiden. Varken Galaxy S6 eller Galaxy S6 Edge får utmärkelsen Bäst i test men en av dem blir ett Bra köp.

 

Samsung Galaxy S6 Edge - Videoförhandstitt på flaggskeppet med rundad skärm

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_galaxy_S6_edge_video

Samsung Galaxy S6 Edge börjar idag säljas i Svenska butiker runtom i landet. Medan Samsung varnar för bristande tillgänglighet på grund av hög efterfrågan slutför vi våra tester för nästa stora uppdatering i Svenska smartphoneguiden. Redan idag bjuder vi dock på en närmare titt av S6 Edge i vår videoförhandstitt.

 

Samsungs Galaxy S6 - Videoförhandsvisning på Samsungs nya metalltelefon

Smartphone Recensioner

Skriven av Joel Oscarsson

Samsung_galaxy_S6_video

I dag lanseras Samsung Galaxy S6 och vi på Nordichardware har tagit en titt på den nya omtalade telefonen. I en kort video plockar vi upp telefonen ur sina låda för att se vad du som konsument får med i köpet och tittar närmare på dess tillbehör. Vi passar även på att syna dess industridesign samt mjukvara medan vi slutför de sista testerna för Svenska smartphoneguiden.

 

Svenska Smartphoneguiden - Sveriges största smartphonetest!

Smartphone Recensioner

Skriven av Carl Holmberg, Joel Oscarsson

smartphonebanner

Stora, små, i plast och i metall - det finns mycket att välja och vraka bland på smartphone-marknaden och det är inte alltid lätt att hitta rätt telefon för just dig. Nu drar vi igång ett stort och löpande uppdaterat smartphonetest med de hetaste modellerna på marknaden från aktörer som Apple, Samsung, Sony och Huawei!

 

Iphone 6, Galaxy Alpha och Xperia Z3 Compact i stort premiumtest

Smartphone Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

smartphone_roundup

Moderna flaggskeppstelefoner tenderar att ligga på över fem tum i skärmstorlek, en formfaktor som inte faller alla användare i smaken. Så vilken telefon är bäst för dig som föredrar en enhet som används med en hand? Vi har testat Iphone 6, Galaxy Alpha och Xperia Z3 Compact i jakten på den bästa premiumtelefonen under fem tum!

 

Marknadens bästa mobilskärm - Vi testar LG G3

Smartphone Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

g3_artikelbild

LG har lanserat sin nya flaggskeppstelefon G3, ett 5,5 tum stort monster med skyhög upplösning, snabb processor och en nyfunnen förkärlek till minimalistisk design. Men är det tillräckligt för att rå på Samsung, HTC och Sony? Häng med när vi kikar närmare på nya LG G3!

   

LG G2 i förhandstitt - Kärlek vid första ögonkastet?

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

LG G2 kan bli en av årets trevligaste bekantskaper på smartphonemarknaden. Ett sällsynt lättsmält produktnamn matchas av en imponerande specifikationslista. Vi har klämt på LG:s nya flaggskepp som lockar med bland annat en vacker skärm och rykande snabb processor.

   

Supertunna Huawei Ascend P6 i förhandstitt

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Medan Huawei presenterade Ascend P6 i London var vi inbjudna till den svenska lanseringen i Stockholm. Utöver presentationen fanns det ett par exemplar på plats och vi passade givetvis på att klämma lite för att se om det nya flaggskeppet har något att komma med utöver världens tunnaste profil.

   

Närmare titt på Samsung Galaxy S4:s tillbehör

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Vi har sett att Samsung vet hur man tjänar pengar. Ett område som man lätt missar är tillbehören, ett område som Samsung nästintill har monopol på för sina egna telefoner. I och med släppet av flaggskeppet Galaxy S4 kom det även ett gäng nya tillbehör. Vi passar på att testa de som finns tillgängliga.

   

Samsung Galaxy S4 - En värdig tronföljare

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Samsungs efterlängtade uppföljare till säljsuccén Galaxy S III är nu äntligen här. Vi har hårdtestat nya flaggskeppet Galaxy S4 under de senaste veckorna och det är nu dags att se hur den stor upp mot andra premiumtelefoner som HTC One och Sony Xperia Z.

   

HTC One - Telefonen som lever upp till sitt namn

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

HTC fortsätter med One-serien men den här gången har man satsat allt på en telefon. Utöver ett läckert aluminiumchassi hittar vi marknades mest högupplösta skärm, en ljuskänslig kamera, en Qualcomm 600 CPU och stereohögtalare. Vi kan konstatera att HTC tagit sig ordentligt i kragen och leverar en telefon utöver det vanliga.

   

Samsung Galaxy S4 - Förhandstitt

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

gs3inledning

Vi är på plats på Time Square i New York med Samsung och det nya flaggskeppet, Galaxy S4. Till skillnad från förra årets presentation har det inte varit solklart hur den nya telefonens utseende eller hårdvara skulle se ut. Det var då, nu har vi svaret och givetvis tog vi chansen att köra en liten förhandstitt innan telefonen släpps i slutet av April.

   

Nokia Lumia 920 - Världens mest innovativa smartphone

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

En av de mer intressanta lanseringarna under hösten var Lumia 920. Det nya flaggskeppet har inte bara fått en ny mjukvara, högupplöst skärm, förbättrad kamerateknik och ett nytt skal. Lumia 920 är även den första telefonen med Windows Phone 8 som har 4G.

   

Video: Vi klämmer på HTC One med ultrapixel-kamera och IR-öga

Smartphone Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

htc_oneHTC One är namnet på en av de nu hetaste lurarna på Android-marknaden. Den taiwanesiska tillverkaren slog på stora trumman när man under tisdagskvällen lanserade HTC One, en 4,7 tum stor smartphone med FullHD-skärm, ultrapixel-kamera och redo att agera TV-fjärrkontroll.

   

Asus Padfone 2 - Både telefon och surfplatta

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Asus kommer nu med sin andra generations hybridtelefon som förenar smartphone med surfplatta. Trots att det inte är långt efter släppet av den första versionen är det mycket som har uppgraderats. Kan Asus Padfone 2 vara det bästa av två världar - smartphone tillika surfplatta?

   

Windows Phone 8X by HTC - Först ut med WP8

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

HTC blir först med att släppa en telefon med Windows Phone 8 på den svenska marknaden. Som tidigare står kraftfullt ljud och en ljuskänslig kamera i fokus, men nu i kombination med ett nytt operativsystem och en design som skiljer sig från vad vi sett tidigare.

   

Pressfrukost med LG och Google Nexus 4

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Till slut blev det LG:s tur att göra en Nexus-telefon åt Google. Vi fick möjligheten att klämma lite på telefonen under en pressfrukost i Stockholm. Trots att den senaste versionen av Jelly Bean inte erbjuder något revolutionerande finns det en del nyheter och förbättringar.

   

Asus Padfone 2 - Förhandstitt på nya surfplattstelefonen

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

padfone2

Alla har vi nog sett fördelar med att ha en telefon och surfplatta som är sammanlänkade. Asus gjorde ett tappert försök och lyckades på många sätt med sin Padfone. Nu är man tillbaka med Padfone 2 där nästintill allt blivit uppgraderat, bland annat med en kraftfull fyrkärnig processor från Qualcomm.

   

Samsung Galaxy Note II testad - Större än någonsin

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Det har gått ett år sedan Samsung lanserade en telefon som placerade sig mellan dåtidens telefoner och surfplattor i storlek och trots viss skepsis så har det sålts över tio miljoner Galaxy Note. Nu är efterföljaren här och stor har blivit större när Galaxy Note II kliver in i ringen.

   

HTC 8X med WP8 - Lumia 920-utmanaren i exklusiv förhandstitt

Smartphone Recensioner

Skriven av Felix Byström

Nu har Windows Phone 8 officiellt presenterats och vi har plockat på oss HTC:s flaggskepp med Microsofts senaste mobila operativsystem. Det finns mycket intressant att gå in på och medan vi jobbar med en fullskalig recension släpper vi en mer kortfattad men naggande god förhandstitt.

   

Sida 1 av 3

Våra köprekommendationer


Våra utmärkelser

Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed