1 zettabyte eller 1 miljard terabyte är en offantligt mängd data och en hissnande milstolpe för världens internettrafik som nu börjar komma inom räckhåll. Det uppskattas att det under 2016 kommer överföras totalt 1 zettabyte data på internet – en enorm mängds data som skulle kräva 250 miljoner 4TB-hårddiskar att lagra.

Det är svårt att få grepp om hur stora mängder data som flyttas över internet årligen och när vi nu närmar oss den nästan mytomspunna zettabyte-gränsen har man på XO Communications tagit fram en infografik som gör det lite lättare att förstå vidden av denna mängd data.

Förutom att det skulle krävas 250 miljoner hårddiskar med 4 terabytes kapacitet för att lagra all data kan man med 1ZB även lagra 2 miljarder år av musik. Just multimedia utgör också mestadelen av den data som väntas utgöra vårt första zettabyte-år. 55 procent av alla datatrafik väntas utgöras av internetvideo, medan 21 procent ska vara fildelning och 23 procent utgörs av web och data.40327_11_2016_is_year_of_the_zettabyte_with_1zb_equal_to_1_1_trillion_gb_full

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid