Nordichardware Logo


 

 

- Nu när datorn används till så mycket mer än en traditionell dator så har lagring blivit betydligt viktigare. Lagring är intressant för alla, oavsett om det gäller en filserver, HTPC, mp3-spelare, telefoner eller speldatorer. På NH försöker vi alltid ge er det senaste och mest intressanta produkterna och teknikerna för just lagring och allt som hör därtill.
/Gustav Gager, Ämnesansvarig Lagring 

 

Radeon R7 SSD i test - AMD lanserar SSD för gamers

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Namnet Radeon förknippas i första hand med AMD:s grafikkretsar. Men på senare tid har vi även fått stifta bekantskap med RAM-minnen med namnet Radeon. Nu tar AMD nästa steg och lanserar i samarbete med OCZ en serie SSD-enheter under eget namn - AMD Radeon R7 SSD.

   

OCZ Arc 100 240GB - Budget-SSD med premiumkänsla

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

OCZ breddar sitt sortiment av SSD-enheter och lanserar budgetmodellen Arc 100. Med en kontrollerkrets från kritikerrosade storebror Vector 150 och färska 19 nanometerminnen är det en välutrustad enhet som samtidigt visar sig ha svårt att hitta en plats på en konkurrenskraftig marknad.

   

Samsung 850 Pro 128GB och 256GB - Rykande prestanda som kostar

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Samsung850Pro_testSamsung plockade hem en testseger i Svenska SSD-guiden med sin nya 850 Pro-serie genom att dundra in i resultatlistorna med sin 512GB-modell. Idag synar vi de mindre syskonen i 850 Pro-serien och även om vi konstaterar att färre nand-enheter påverkar prestandan så är Samsungs 128GB och 256GB-enheter rykande snabba.

   

Vi testar Crucial MX100 256 GB - Sätter ribban för prisvärd flashlagring

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

mx100_award

Crucial MX100 är den överlägset mest prisvärda SSD-enheten som går att köpa i nuläget. För några veckor sedan så testade vi 512GB modellen och var mycket imponerade av de funktioner och prestanda som man faktiskt får. Nu är det 256GB modellens tur. Är den av samma kaliber som sin storebror?

   

Samsung 850 Pro 512GB - Ny kung i svenska SSD-guiden!

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Samsung850proinledning

Koreanska Samsung tar nya tag och lanserar idag deras första konsument SSD med tekniken V-nand. På menyn står bättre prestanda och dubbelt så lång livslängd jämfört med 840 Pro och Samsung visar med nya flaggskeppet 850 Pro 512GB att man fortfarande är odiskutabel herre på SSD-täppan.

   

Crucial MX100 512GB i test - Nytt rekord i gigabyte per krona

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Det var inte länge sedan som Crucial släppte sin nya SSD MX550 men trots detta så är företaget på hugget igen och visar nu upp nykomlingen MX100. Ersättaren till M500 bjuder på mer prestanda under huven samt mer SSD-lagring per krona än någonsin tidigare.

   

Corsair Force LX och Adata SP610: Snabblästa SSD-enheter med ny budgetkrets

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager


I väntan på fler PCIe baserade SSD-enheter så passar Corsair och Adata på att försöka ta ett grepp om den allt viktigare budgetmarknaden. Båda gör detta med hjälp av en ny kontrollerkrets från Silicon Motion som visar sig vara väl optimerad för vardaglig användning.

   

Större hybrid-disk och bekant favorit i ny förpackning i uppdatering till Svenska HDD-guiden

SSD Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

HDN724040ALE640_artikel

Det är dags för ännu en uppdatering till Sveriges största löpande test av hårddiskar, och den här gången är det två nya deltagare som tar plats i leden. Dels kikar vi på en större variant av Seagates SSD- och hårddiskhybrid på 4 terabyte, och dels på en ny men oerhört bekant deltagare från Hitachi GST.

   

Blixtsnabb 6TB-disk kniper förstaplatsen i Sveriges största hårddisktest

SSD Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

seagate_6tb

Det är åter dags att uppdatera Sveriges största löpande hårddisktest, och den här gången är den en ny deltagare från Seagate som gör entré. Vi har testat Seagate Enterprise Capacity HDD med 6 terabyte lagringsutrymme, som visar sig vara inte bara rymlig, utan även ruggigt snabb.

   

Plextor M6E - Ny prestandakung i Svenska SSD-guiden

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Nyligen släppte Intel sina senaste processorer, och med dem deras nya styrkretsar. En av de stora nyheterna var det inbyggda stödet för SATA-Express och M.2 (NGFF). Men var är alla SSD-enheter till dessa? Idag ska vi titta på en av de få M.2 enheter som använder PCI-Express och som faktiskt går att köpa.

   

OCZ Revodrive 350 - Hutlöst snabb SSD för arbetsstationer

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

För den som behöver extrem lagringsprestanda så finns det egentligen bara två tillvägagångssätt. Antigen skaffar man sig en PCIe-SSD, eller så skaffar man sig flera SSD-enheter i RAID. Idag ska vi titta närmare på OCZ Revodrive 350, som lovar extrem prestanda i ett enkelt paket.

   

Intel 530 240GB och OCZ Vector 150 120GB i ny uppdatering till världens största SSD-test

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Världens största SSD-test har just blivit ännu större. Vi uppdaterar med 120GB-modellen av OCZ:s flaggskepp Vector 150 som lovar bra prestanda trots sin ringa storlek. Vi har även testat Intel 530 240GB som är en uppdaterad version av Intels 520-modell med låg strömförbrukning och 20 nanometers NAND på menyn.

   

Crucial M550 256GB - Mer prestanda från Crucial

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

crucial_M550_brakop

I pris/prestanda klassen för SSD-enheter så finns det två giganter - Samsung 840 EVO och Crucial M500. Båda dessa enheter har sina för och nackdelar. Crucials stora problem med M500 är att den inte presterar lika bra som 840 EVO. Det hoppas man nu råda bot på med nya enheten M550.

   

Adata SP920 512GB - Snabb konsument-SSD för gamers och kontorsanvändare

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager


Minnestillverkaren Adata är på radarn igen och denna gången är det med en ny SSD som man hoppas ska slå sig in bland de absolut bästa. Enheten visar också framfötterna med god prestanda även om både prestanda och komponenter känns igen från konkurrerande lösningar.

   

Intel 730 240GB testad - När storleken spelar roll

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Äntligen är den här, Intels första SSD för konsumentmarknaden som bygger på en egentillverkad kontroller med stöd för SATA III. Med flera spår från sina syskon på enterprise-marknaden, så lovar Intel 730 rikligt med prestanda utan större kompromisser. Dessvärre finner vi att typiskt fall av - storleken spelar roll.

   

Sida 1 av 6

Våra köprekommendationer
Undersökning

Virtuell verklighet blir allt hetare - men är det här för att stanna?

Resultat
RSS Feed