Nordichardware Logo

 

 

- Nu när datorn används till så mycket mer än en traditionell dator så har lagring blivit betydligt viktigare. Lagring är intressant för alla, oavsett om det gäller en filserver, HTPC, mp3-spelare, telefoner eller speldatorer. På NH försöker vi alltid ge er det senaste och mest intressanta produkterna och teknikerna för just lagring och allt som hör därtill.
/Gustav Gager, Ämnesansvarig Lagring 

 

Adata SP920 512GB - Snabb konsument-SSD för gamers och kontorsanvändare

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager


Minnestillverkaren Adata är på radarn igen och denna gången är det med en ny SSD som man hoppas ska slå sig in bland de absolut bästa. Enheten visar också framfötterna med god prestanda även om både prestanda och komponenter känns igen från konkurrerande lösningar.

   

Intel 730 240GB testad - När storleken spelar roll

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Äntligen är den här, Intels första SSD för konsumentmarknaden som bygger på en egentillverkad kontroller med stöd för SATA III. Med flera spår från sina syskon på enterprise-marknaden, så lovar Intel 730 rikligt med prestanda utan större kompromisser. Dessvärre finner vi att typiskt fall av - storleken spelar roll.

   

Nya Kingston V300 - Du betalar fullpris men får 40% av prestandan

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

kingstonnandSSDTidigare i veckan kunde vi på Nordichardware berätta att Kingston bytt ut minneskretsarna i sin populära SSDNow V300 SSD, detta utan att ändra namn eller specifikationer. I vår djupa prestandaanalys konstaterar vi att den nya enheten tappar upp till 60 procent av sin prestanda vid vanlig användning, trots en bibehållen prislapp.

   

Ny testvinnare i Sveriges största hårddisktest: 4TB-diskar från Seagate och WD testade

SSD Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Vårt löpande test på hårddiskar från de största tillverkarna har blivit ännu större. I Western Digital Black WD4003FZEX 4TB hittar vi en ny kraftfull disk perfekt för stora filöverföringar och Seagate Constellation ES 4TB som med klassledande prestanda är vår nya testvinnare.

   

OCZ Vertex 460 - Första OCZ enheten under Toshibas flagg

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

På CES 2014 i Las Vegas så tog vi oss en snabbtitt på OCZ:s nya SSD i Vertex-serien, Vertex 460. Sedan dess har vi synat OCZ:s nytillskott i sömmarna och inte minst undersökt vad Toshibas uppköp av företaget betyder för deras SSD-enheter där kraftfulla OCZ Vertex 460 är förste man till rakning.

   

Corsair LS och Team Dark L3: Fyra SSD-enheter med Phison S8

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

ForcevsDarkSSDBåde Corsair och Team Group har lanserat nya SSD-enheter baserade på budgetkretsen Phison S8. Vi sätter Corsair Force LS och Team Group Dark L3 på prov i testlabber för att se vilken som är bäst och hur de står sig mot övriga SSD-enheter i Svenska SSD-guiden.

   

Svenska HDD-guiden - Sveriges största test av hårddiskar

SSD Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

inledning

Den mekaniska hårddisken är kungen av lagringsutrymme i en dator - men vilken ska man välja? Vi på Nordichardware har sammanställt Sveriges största test av 20 talet populära hårddiskar och med fokus på de rymligaste modellerna från WD, Seagate och Hitachi.

   

OCZ Vector 150 240GB - Ny toppmodell från OCZ

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

vector_150_inledning

OCZ tar nu nästa steg i sin övergång till mindre och billigare flahsminne. Denna gång är det deras high-end enhet Vector som får sig en uppdatering. Samma kontroller, Toggle-Nand och mer Overprovisioning står på menyn när vi testar OCZ Vector 150 240GB.

   

Sandisk Extreme II 240GB - Redaktionens nya favorit

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Idag tar vi oss en titt på Sandisk senaste SSD. Det handlar om en direkt uppföljare till deras Extreme, döpt Extreme II. Tack vare egentillverkad flash och firmware lovar Sandisk både guld och gröna skogar och vi konstaterar att ren topprestanda faktiskt inte är det enda som räknas.

   

Prisvärd SSD-jämförelse: Crucial M500 240GB vs Samsung 840 Evo 250GB

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Två av de mest prisvärda SSD-enheterna just nu är Samsung 840 Evo och Crucial M500. Båda enheterna slåss om samma kunder men gör det med olika medel. Vi tar Samsungs 250GB modell och ställer den mot Crucials 240GB-modell för att kora den mest prisvärda SSD-enheten just nu.

   

OCZ Vertex 450 - En av de snabbaste enheterna på marknaden

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

OCZ satsar vidare på sin Vertex-serie med SSD-enheter och laddar med en ny modell som lovar bra prestanda för sitt pris. Hjärtat i OCZ Vertex 450 är tillverkarens egen Barefoot 3 kontroller som paras med Intels 20 nanometer NAND och fyller upp bra bakom storebror Vector.

   

Crucial M500 - En värdig M4-uppföljare med rymliga NAND-chip

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Crucial har haft stora framgångar med sin SSD-serie M4 som när den kom var den ända som på riktigt kunde hota Sandforce dåvarande dominans. Idag ska vi ta en titt på uppföljaren som med namnet Crucial M500 satsar på hög lagringskapacitet utan skenande priser.

   

Samsung Rapid testat - Förvandlar 840 Evo till prestandamonster

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Samsung lovar att göra sin prisade budget-SSD 840 Evo ännu snabbare med sin cacheteknik Rapid. I vår grundliga test av tekniken lyckas vi nå datahastigheter på över 800 megabyte per sekund samtidigt som Rapid visar sig stå bra pall för våra simulerade strömavbrott.

   

Samsung 840 Evo - Topprestanda i en mellanklass-SSD

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Förra veckan berättade vi om Samsungs nya mellanklass-SSD, 840 Evo. Samsung visade upp en del intressanta specifikationer men nu är det dags att se om enheten levererar. Vi har lotsat Samsung 840 Evo genom vår tuffa testsvit och den nya enheten imponerar.

   

OCZ Vector 128GB - En av de snabbaste i klassen

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

OCZ Vector är en av de absolut snabbaste SSD-enheterna som vi någonsin testat här på NH. Nu har vi fått tag i ett 128GB-exemplar som vi givetvis kör igenom vår testsvit. Den stora frågan är om den kan hota Samsung 840 Pro, som idag är den snabbaste 128GB-modellen på marknaden.

   

Sida 1 av 6

Våra köprekommendationer
Undersökning

Elektronikbranschen säger "Det har gått för långt" när det kommer till Copyswedes krav på lagringsavgifter, vad tycker du?


Resultat
RSS Feed