Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

 

 

- Nu när datorn används till så mycket mer än en traditionell dator så har lagring blivit betydligt viktigare. Lagring är intressant för alla, oavsett om det gäller en filserver, HTPC, mp3-spelare, telefoner eller speldatorer. På NH försöker vi alltid ge er det senaste och mest intressanta produkterna och teknikerna för just lagring och allt som hör därtill.
/Gustav Gager, Ämnesansvarig Lagring 

 

Samsung 950 Pro 512GB - Vi testar världens bästa konsument-SSD

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

samsung 950 pro banner

Vi blev imponerade när vi fick testa 256GB-varianten av Samsungs senaste flaggskepps-SSD 950 Pro, men vi har fått vänta ivrigt på att kika närmare på den dubbelt så rymliga toppmodellen. Testlabbet har gått varmt i vintermörkret, och vi har hittat en ny prestandakung i världens största SSD-test.

   

Adata SX930 och SP550 – Handplockat NAND-flash för prestandaklassen och TLC i budget

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

inledning

Adata ger sig in i den absoluta budgetklassen med sin första TLC-enhet, SP550. Samtidigt tar man en ny inriktning för sin toppmodell och fokuserar på livslängd och pålitlighet snarare än maximal prestanda. Vi har testat både SP550 och det nya flaggskeppet SX930.

   

Crucial BX200 - Vi testar Microns rekordbilliga TLC-SSD

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

inledningLagringsgiganten Crucial tar sikte på lågbudgetmarknaden med sin senaste SSD-enhet BX200. Uppföljaren till populära BX100 utlovar liknande prestanda till ett ännu lägre pris med hjälp av kostnadseffektivt TLC-NAND under huven. Men vad är haken?

   

Hur länge håller TLC egentligen? Ytterligare en SSD är död efter 1 petabyte skriven data

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Vi har skrivit över 1 petabyte (1 000 terabyte) data till våra testenheter och vi har ännu inte sett några SMART-fel. Men nu har vi lämnat dem utan ström i över två månader och ytterligare en TLC-baserad SSD har gått vidare till de sälla jaktmarkerna.

   

SSD Bonanza: AHCI eller NVMe? Vi reder ut frågetecknen kring nästa generations SSD-enheter

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

nvme banner

I våra två föregående artiklar har vi pratat om olika anslutningar och formfaktorer för SSD. Nu går vi vidare till olika överföringsstandarderna NVMe och AHCI; vilket passar dig och vilka enheter stöder vilka protokoll? Vi reder ut frågan.

   

Toshiba Q300 och Q300 Pro - Toshiba ger sig in i SSD-racet på allvar

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

inledning

Flashlagringsgiganten Toshiba har hittills haft förhållandevis liten närvaro på SSD-marknaden, men det vill man råda bot på med en ny serie för hösten 2015. Vi har testat nya Toshiba Q300 och Q300 Pro, två enheter som ska ta sig an den tuffa konkurrensen från Intel, Samsung och Sandisk.

   

PCI Express för folket - vi testar Samsungs vrålsnabba mini-SSD 950 Pro

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

samsung 950 pro banner

Samsung slår på stora trumman och släpper 950 Pro - en ny kompakt och PCI Express-baserad SSD-enhet som ska vara snabbare, mindre och hålla längre än föregångaren 850 Pro. Vi testar Samsungs nya flaggskepp, som lägger ribban högt för en ny generation med kompakt och supersnabb lagring.

   

SSD-Bonanza: När SATA inte räcker till - framtidens SSD-gränssnitt för stationära datorer

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

bonanza banner 2

I vår förra artikel så pratade vi om nya anslutningar för bärbara datorer - nu tar vi steget över till stationära datorer och bekantar oss med begreppen SATA-Express och U.2, och varför de spelar roll i morgondagens SSD-enheter.

   

SSD-Bonanza: SSD-enheter för dagens och morgondagens bärbara datorer

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Lagring/SSD-Bonanza/fullimages/SSDBonanza717.jpg

Förra veckan inleddes SSD-Bonanza på Nordichardware. Vi har tidigare pratat om vad en SSD är och varför du måste ha en, men hur vet du att den du vill ha passar i just din dator? I den här artikeln går vi igenom olika formfaktorer och gränssnitt, och vi börjar med formfaktorer för bärbara datorer.

   

SSD-Bonanza: Hårddiskens arvtagare förklarad - Så fungerar en SSD!

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

SSDBonanza717

SSD eller Solid State Drive är precis som en traditionell mekanisk hårddisk en komponent som används för att lagra information i din dator. Medan grundfunktionen är densamma är det två radikalt olika lagringsprodukter där SSD-enheter rent prestandamässigt springer åttor kring traditionella "hårddiskar" och förpassar de senare till specifika användningsområden.

   

Bästa SSD-enheterna för studenter 2015 - Gustav guidar rätt i Geared for School

SSD Recensioner

Skriven av Redaktionen

SSD geared for schoolStudenter har det ofta skralt i kassan och att uppgradera arbetsmaskinen kan bli kostsamt. Vi lotsar er till de bästa komponentvalen och börjar med den kanske bästa uppgraderingen av dem alla - en SSD-enhet. Med 120 testade SSD-enheter i ryggen ger vår SSD-expert Gustav svar på tal och spikar de 3 bästa SSD-enheterna för studenten.

   

Vårt SSD-dödartest med TLC-enheter når motsvarande 200 års vardagsanvändning

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Lagring/TLC_lifespan/fullimages/SSDdead717.jpg

Vårt SSD-dödartest där vi torterar tre TLC-baserade enheter har nu nått ytterligare en milstople. Både Samsung 840 Evo 250GB och Samsung 850 Evo 250GB har skrivit 1000 terabyte med data. Vi sammanfattar vad vi hittills uppnått och vad som komma skall.

   

Intel SSD 750 400GB - världens snabbaste konsument-SSD i mindre format

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

inledning_award

Intel 750 1200GB är den snabbaste SSD-enheten som vi testat hittills. Tyvärr så ligger priset en aning högt för de flesta och därför testar vi nu även den något billigare versionen på 400 gigabyte. Frågan är, hur mycket prestanda förlorar man?

   

Vi testar OCZ Trion 100 - TLC för massorna

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

OCZ blir det tredje bolaget med en konsument-SSD baserad på TLC-NAND och OCZ lovar låga priser och prestanda som räcker för de flesta. Vi tar en djupdykning i enhetens innanmäte och analyserar prestandan för att ta reda på om OCZ lyckats eller inte.

   

SSD-priser i fritt fall - på samma nivå som hårddiskar inom 1,5 år

SSD Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

SSD-enheterPriserna på SSD-enheter fortsätter att sjunka men mekaniska hårddiskar är fortfarande betydligt billigare när det kommer till lagringsyta per krona. Det är dock en fördel som snart kommer att suddas ut enligt lagringsexperter som nu förutspår hur vi redan i slutet av 2016 kan se hur SSD-priserna rasat till samma nivåer som de för hårddiskar.

   

Sida 1 av 9

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed