Nordichardware Logo


 

 

- Nu när datorn används till så mycket mer än en traditionell dator så har lagring blivit betydligt viktigare. Lagring är intressant för alla, oavsett om det gäller en filserver, HTPC, mp3-spelare, telefoner eller speldatorer. På NH försöker vi alltid ge er det senaste och mest intressanta produkterna och teknikerna för just lagring och allt som hör därtill.
/Gustav Gager, Ämnesansvarig Lagring 

 

Vi testar Kingston HyperX Fury - tokbillig SSD med gråhårig kontroller

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Kingston har länge haft några av de absolut billigaste SSD-enheterna som man kan köpa. Men vad får du faktiskt för pengarna med en sådan budgetenhet? Vi har testat Kingston Hyperx Fury, en imponerande billig enhet med ett tveksamt val av kontroller.

   

MX200 och BX100 - vi testar vårens snabba och plånboksvänliga SSD:er från Crucial

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Likt många andra så har Crucial presenterat nya SSD-enheter på årets CES mässa. Denna gång så testar vi två av vårens nykomlingar som tar plats i Svenska SSD-guiden: uppföljaren till kritikerrosade MX100 som fått namnet MX200 och Crucials nya budgetmodell vid namn BX100.

   

Vi testar Samsung 850 Evo - En påkostad budgetkung

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

samsung_850_evo_banner

Trots vissa prestandaproblem så har Samsungs 840 Evo varit en av de absolut mest prisvärda SSD-enheterna vi testat. Idag ska vi ta oss en titt på uppföljaren och inte helt oväntat så är det V-NAND och TLC som står på menyn. Vi testar nya Samsung 850 Evo!

   

Vi testar Sandisk Ultra 2 - Mer lagring per minneschip med TLC-teknik

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Sandisk intar SSD-marknaden med sin nya TLC-baserade enhet Ultra 2. Därmed blir man det andra företaget som släpper en TLC-baserad SSD-enhet med i teorin 50 procent högre lagringsdensitet. Den stora frågan är huruvida man lyckats matcha Samsung där det gäller - i pris/prestanda.

   

Corsair Voyager GTX och Adata SE720 - Vi testar supersnabb USB 3.0-lagring

SSD Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

usb_drives_717

USB 3.0 innebär att vi idag kan nå hastigheter med extern lagring som springer cirklar kring den äldre USB 2.0-standarden. Men hur mycket kan du faktiskt få ut ur en riktigt snabb USB 3.0-enhet idag? Vi har testat två vassa lagringslösningar från Adata och Corsair!

   

Sandisk Extreme Pro 480GB - Vi testar Sandisk "gaming-SSD"

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Sandisk är flashminnestillverkaren som på allvar söker fajt med Samsung och företagets senaste SSD-modell Extreme Pro riktar sig mot entusiaster och spelare. En välpresterande enhet som med god prestanda även under hård belastning visar flera goda sidor.

   

Klockren nätverkslagring - WD Red 6TB tar plats i Svenska HDD-guiden

SSD Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

wd60efrx_artikelbild

Efter att tidigare ha testat Seagates monster till prestandadisk Enterprise Capacity HDD 6TB kikar vi nu lite längre ner i prisklass med konkurrenten WD:s NAS-inriktade Red 6TB. Med en rimlig prissättning och flera egenutvecklade finesser har vi hittat en ny guldklimp för nätverkslagring.

   

Så kringår du prestandaproblemen i Samsung 840 och 840 Evo

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Samsungs populära och kritikerrosade 840 Evo erbjuder bra prestanda och bra lagringskapacitet till ett mycket bra pris. Men efter rapporter med underliga prestandaproblem från många 840 Evo ägare har vi tagit en närmare titt på fenomenet och hittat tillfälliga lösningar i väntan på mer information från Samsung.

   

Radeon R7 SSD i test - AMD lanserar SSD för gamers

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Namnet Radeon förknippas i första hand med AMD:s grafikkretsar. Men på senare tid har vi även fått stifta bekantskap med RAM-minnen med namnet Radeon. Nu tar AMD nästa steg och lanserar i samarbete med OCZ en serie SSD-enheter under eget namn - AMD Radeon R7 SSD.

   

OCZ Arc 100 240GB - Budget-SSD med premiumkänsla

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

OCZ breddar sitt sortiment av SSD-enheter och lanserar budgetmodellen Arc 100. Med en kontrollerkrets från kritikerrosade storebror Vector 150 och färska 19 nanometerminnen är det en välutrustad enhet som samtidigt visar sig ha svårt att hitta en plats på en konkurrenskraftig marknad.

   

Samsung 850 Pro 128GB och 256GB - Rykande prestanda som kostar

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Samsung850Pro_testSamsung plockade hem en testseger i Svenska SSD-guiden med sin nya 850 Pro-serie genom att dundra in i resultatlistorna med sin 512GB-modell. Idag synar vi de mindre syskonen i 850 Pro-serien och även om vi konstaterar att färre nand-enheter påverkar prestandan så är Samsungs 128GB och 256GB-enheter rykande snabba.

   

Vi testar Crucial MX100 256 GB - Sätter ribban för prisvärd flashlagring

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

mx100_award

Crucial MX100 är den överlägset mest prisvärda SSD-enheten som går att köpa i nuläget. För några veckor sedan så testade vi 512GB modellen och var mycket imponerade av de funktioner och prestanda som man faktiskt får. Nu är det 256GB modellens tur. Är den av samma kaliber som sin storebror?

   

Samsung 850 Pro 512GB - Ny kung i svenska SSD-guiden!

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Samsung850proinledning

Koreanska Samsung tar nya tag och lanserar idag deras första konsument SSD med tekniken V-nand. På menyn står bättre prestanda och dubbelt så lång livslängd jämfört med 840 Pro och Samsung visar med nya flaggskeppet 850 Pro 512GB att man fortfarande är odiskutabel herre på SSD-täppan.

   

Crucial MX100 512GB i test - Nytt rekord i gigabyte per krona

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Det var inte länge sedan som Crucial släppte sin nya SSD MX550 men trots detta så är företaget på hugget igen och visar nu upp nykomlingen MX100. Ersättaren till M500 bjuder på mer prestanda under huven samt mer SSD-lagring per krona än någonsin tidigare.

   

Corsair Force LX och Adata SP610: Snabblästa SSD-enheter med ny budgetkrets

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager


I väntan på fler PCIe baserade SSD-enheter så passar Corsair och Adata på att försöka ta ett grepp om den allt viktigare budgetmarknaden. Båda gör detta med hjälp av en ny kontrollerkrets från Silicon Motion som visar sig vara väl optimerad för vardaglig användning.

   

Sida 1 av 7

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed