Nordichardware Logo


 

 

- Nu när datorn används till så mycket mer än en traditionell dator så har lagring blivit betydligt viktigare. Lagring är intressant för alla, oavsett om det gäller en filserver, HTPC, mp3-spelare, telefoner eller speldatorer. På NH försöker vi alltid ge er det senaste och mest intressanta produkterna och teknikerna för just lagring och allt som hör därtill.
/Gustav Gager, Ämnesansvarig Lagring 

 

Intel SSD 750 - Intel skakar om marknaden med världens snabbaste SSD

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Intel_SSD_750_banner

Vi har länge pratat om att PCIe-baserade SSD-enheter är på väg på allvar. Intel släpper nu sin första klient-SSD baserad på PCI-Express och vi lovar att man inte har sparat på krutet. Vi testar Intel SSD 750 1200GB - den i särklass snabbaste SSD-enheten på konsumentmarknaden.

   

PCIe-revolutionen är här - vi testar Kingstons prestandamonster Hyperx Predator

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

hyperx_award

Under CES i januari så visade flera tillverkare upp sina kommande SSD-enheter. En av dem var Kingston som visade upp sin nya PCIe-baserade prestandaenhet Predator under sitt Hyperx-varumärke. Nu har fartmonstret hittat in i testlabbet och sopar banan med konkurrensen.

   

Vector 180 - Vi testar OCZ:s senaste prestanda-SSD

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

OCZ och deras moderbolag Toshiba fortsätter att ånga på. Deras nuvarande toppmodell Vector 150 är en enhet som presterar väldigt bra men som samtidigt saknar det där lilla extra. Nu har man släppt en ny modell med mer kapacitet och skydd mot strömavbrott: OCZ Vector 180.

   

Crucial BX100 120GB och 250GB - Vi testar två nya storlekar av Crucials välbalanserade budget-SSD

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Crucials nya budgetmodell BX100 visade sig prestera klart godkänt när vi testade den för några veckor sedan. Då testade vi dock endast 500GB-modellen och lovade att återkomma med fler storlekar - den här veckan är det dags att se vad nykomlingen går för i de lägre prisklasserna!

   

Vi testar livslängden på SSD-enheter med TLC-minne – Följ vårt löpande SSD-dödartest!

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/artiklar/Lagring/TLC_lifespan/fullimages/SSDdead717.jpg

Med TLC-NAND kan man pressa in mer lagring per krona i moderna SSD-enheter, men tekniken har också nackdelar där kortare livslängd är den mest omtalade. Men hur länge håller en modern TLC-enhet egentligen? För att svara på den frågan har vi helt enkelt bestämt oss för att ta kål på tre enheter, och här kan du följa testet i realtid.

   

Vi testar Kingston HyperX Fury - tokbillig SSD med gråhårig kontroller

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Kingston har länge haft några av de absolut billigaste SSD-enheterna som man kan köpa. Men vad får du faktiskt för pengarna med en sådan budgetenhet? Vi har testat Kingston Hyperx Fury, en imponerande billig enhet med ett tveksamt val av kontroller.

   

MX200 och BX100 - vi testar vårens snabba och plånboksvänliga SSD:er från Crucial

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Likt många andra så har Crucial presenterat nya SSD-enheter på årets CES mässa. Denna gång så testar vi två av vårens nykomlingar som tar plats i Svenska SSD-guiden: uppföljaren till kritikerrosade MX100 som fått namnet MX200 och Crucials nya budgetmodell vid namn BX100.

   

Vi testar Samsung 850 Evo - En påkostad budgetkung

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

samsung_850_evo_banner

Trots vissa prestandaproblem så har Samsungs 840 Evo varit en av de absolut mest prisvärda SSD-enheterna vi testat. Idag ska vi ta oss en titt på uppföljaren och inte helt oväntat så är det V-NAND och TLC som står på menyn. Vi testar nya Samsung 850 Evo!

   

Vi testar Sandisk Ultra 2 - Mer lagring per minneschip med TLC-teknik

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Sandisk intar SSD-marknaden med sin nya TLC-baserade enhet Ultra 2. Därmed blir man det andra företaget som släpper en TLC-baserad SSD-enhet med i teorin 50 procent högre lagringsdensitet. Den stora frågan är huruvida man lyckats matcha Samsung där det gäller - i pris/prestanda.

   

Corsair Voyager GTX och Adata SE720 - Vi testar supersnabb USB 3.0-lagring

SSD Recensioner

Skriven av Anton Karmehed

usb_drives_717

USB 3.0 innebär att vi idag kan nå hastigheter med extern lagring som springer cirklar kring den äldre USB 2.0-standarden. Men hur mycket kan du faktiskt få ut ur en riktigt snabb USB 3.0-enhet idag? Vi har testat två vassa lagringslösningar från Adata och Corsair!

   

Sandisk Extreme Pro 480GB - Vi testar Sandisk "gaming-SSD"

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Sandisk är flashminnestillverkaren som på allvar söker fajt med Samsung och företagets senaste SSD-modell Extreme Pro riktar sig mot entusiaster och spelare. En välpresterande enhet som med god prestanda även under hård belastning visar flera goda sidor.

   

Klockren nätverkslagring - WD Red 6TB tar plats i Svenska HDD-guiden

SSD Recensioner

Skriven av Carl Holmberg

wd60efrx_artikelbild

Efter att tidigare ha testat Seagates monster till prestandadisk Enterprise Capacity HDD 6TB kikar vi nu lite längre ner i prisklass med konkurrenten WD:s NAS-inriktade Red 6TB. Med en rimlig prissättning och flera egenutvecklade finesser har vi hittat en ny guldklimp för nätverkslagring.

   

Så kringår du prestandaproblemen i Samsung 840 och 840 Evo

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Samsungs populära och kritikerrosade 840 Evo erbjuder bra prestanda och bra lagringskapacitet till ett mycket bra pris. Men efter rapporter med underliga prestandaproblem från många 840 Evo ägare har vi tagit en närmare titt på fenomenet och hittat tillfälliga lösningar i väntan på mer information från Samsung.

   

Radeon R7 SSD i test - AMD lanserar SSD för gamers

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

Namnet Radeon förknippas i första hand med AMD:s grafikkretsar. Men på senare tid har vi även fått stifta bekantskap med RAM-minnen med namnet Radeon. Nu tar AMD nästa steg och lanserar i samarbete med OCZ en serie SSD-enheter under eget namn - AMD Radeon R7 SSD.

   

OCZ Arc 100 240GB - Budget-SSD med premiumkänsla

SSD Recensioner

Skriven av Gustav Gager

OCZ breddar sitt sortiment av SSD-enheter och lanserar budgetmodellen Arc 100. Med en kontrollerkrets från kritikerrosade storebror Vector 150 och färska 19 nanometerminnen är det en välutrustad enhet som samtidigt visar sig ha svårt att hitta en plats på en konkurrenskraftig marknad.

   

Sida 1 av 7

Våra köprekommendationer

Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed