Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Corsair TWINX512-3200LL - Corsair TWINX512-3200LL


Corsair TWINX512-3200LL: Specifikationer

Minnestyp:
DDR-SDRAM
Minneskretsar:
5.0ns
Minneskylning:
Aluminiumheatspreader
Minnesbuss (garanterad):
200MHz (DDR400)
Minnestimings (garanterade):
2-2-2-6-T1 Timings @ DDR400
Minnesbandbredd (maximal):
3.2GB/s @ DDR400
Minnesmängd:
2 x 256MB
Moduluppbyggnad:
Dubbelsidig, 8x32MB
Garanti:
Livslång
Pris:
~2250kr

Eftersom Corsairs TWINX-moduler är testade och optimerade för DualDDR består Corsair TWINX512-3200LL som sagt var av två minnesmoduler på 256MB vardera. Den högst garanterade hastigheten är alltså DDR400 med 2-2-2-6-T1 timings vilket är imponerande och bådar för klart högre klockfrekvenser.

I övrigt är utförandet på Corsair TWINX512-3200LL mycket likt det vi såg när vi testade Corsair XMS3500C2 vilket iförsej inte är så konstigt. Vi tror inte att Corsair behövt göra några större förändringar på minnesmodulerna förutom att programmera om SPD-chipet då Corsairs tidigare moduler verkligen inte varit främmande för låga minnestimings. Aluminium heatspreadern är identisk med den vi såg på Corsair XMS3500C2 och vid höga klockfrekvenser vid hård belastning märker man att det inte enbart är en kosmetisk detalj. Modulerna blir ordentligt varma och även om det är en bra bit tills man tar skada av att röra dem märks det att DDR-SDRAM-kretsarna får jobba hårt i så här höga hastigheter (DDR400+).

Corsair TWINX512-3200LL har verkligen imponerande specifikationer där minnets timings såklart är höjdpunkten. Även om minnets specifikationer såklart inte är det enda som betyder något ger det en bra indikation på den verkliga prestandan. Och skulle det vara så att minnet inte lever upp till dess specifikationer under rätt omständigheter har man som konsument rätt att returnera produkten.
Corsair har även på TWINX512-3200LL använt sig av deras numera klassiska kylfläns som är tillverkad i Aluminium. Även om vi under testernas gång märkt att kylflänsen gjort sitt jobb finns det bättre varianter som OCZ och GeILs kopparflänsar.
Det finns inga direkta nackdelar här för Corsair TWINX512-3200LL och minnets specificerade timings drar upp betyget en bra bit.

Specifikationer/Design
Minnesmodulens specificerade hastighet och timings jämförs med liknande produkter. Även minnesuppbyggnad och eventuella kylanordningar kontrolleras.


Pris och tillgänglighet

Om Corsair har en nackdel jämfört med andra tillverkare så är det ofta priset. Även om Corsair precis som övriga tillverkare sänkt sina priser en hel del det senaste året så ligger Corsair i den högre prisklassen. I samma klass kan vi se tillverkare som OCZ och GeIL men det finns betydligt billigare alternativ. Man kan t.ex få 2x256MB Twinmos PC3200 CL2.5 (Winbond kretsar) för runt 1000kr vilket alltså är mindre hälften så mycket man får ge för Corsair TWINX512-3200LL.
Corsair har med sina stora framgångar de senaste åren hunnit skaffa sig ett mycket bra fäste även i Sverige och tillgängligheten är god. De flesta stora Internet-butikerna har Corsair i sitt sortiment vilket är klart positivt.
Även om Corsair långt ifrån är ensamma i sin prisklass finns det onekligen mycket billigare alternativ och är det enbart pengarna som räknas får Corsair svårt att hävda sig mot de billigare konkurrenterna.

Pris/Tillgänglighet
Vi jämför priset mot likvärdiga produkter och även tillgängligheten bland svenska återförsäljare.

Sida 4 av 8

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed