Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

AMD Trinity A10-5800K - Grafikprestanda für alles

Trinity_inledTrinity, uppföljaren till första generationens A-serie är här och nu kan vi lägga alla korten på bordet och berätta hela historien. Den integrerade grafiken imponerar i våra tester och sätter ännu en gång ny standard på marknaden, men CPU:n tar både ett steg framåt och ett steg bakåt.

- Ta mig direkt till testets sammanfattning -

AMD Llano och A8-3850 lanserades för mer än ett år sedan och satte en helt ny ribba på marknaden med en integrerad grafikkrets som faktiskt var duglig för att spela många av de senaste spelen, självklart med kompromisser på inställningarna. Sedan dess har Intel lanserat sin tredje generations Core i-processor vid namn Ivy Bridge och den integrerade HD 4000 som många gånger ligger AMD hack-i-häl på det här avseendet.

Med företagets ess i rockärmen hotat lanserades Trinity för bärbara datorer datorer tidigare än planerat, ganska exakt 11 månader efter introduktionen av Llano för bärbara. Vi såg ännu en gång att AMD satte ny standard sett till integrerad grafikprestanda och även om CPU-prestandan inte var ett avsevärt lyft framåt mot Llano, såg vi överlag en ökning. Framförallt i enkeltrådad prestanda där den nya Turbo-tekniken kunde sträcka ordentligt på benen. Medan CPU-prestandan inte är särskilt imponerande, är Trinity för bärbara datorer en väl balanserad lösning.

Varför har lanseringen av Trinity dröjt?

Strax därefter lanserades Trinity på sätt och vis för stationära datorer. Trinity började skeppas exklusivt i datorer från datortillverkare. Anledningen för detta berodde på att företaget inte ville göra om samma misstag som de gjorde vid lanseringarna av Brazos och Llano. Vid båda fallen tog AMD fram en lösning som datortillverkarna visade ovanligt stort intresse för och tillverkningskapaciteten räckte inte till för att mätta marknaden.

System baserade på Brazos, respektive Llano, var så gott som omöjliga att få tag på under en längre tid. Det är därför Trinity har skjutits upp flera månader för entusiaster och detaljmarknaden, då AMD ville vara helt säkra på att de hade kapaciteter som räckte för såväl bärbara datorer, stationära system från datortillverkare och slutligen detaljmarknaden.

Sida 1 av 27

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed