Nordichardware Logo


Nyheter

Tysk Elite: Dangerous spelare lägger ribban för hemtillverkad rymdsimulator

Spel - Skrivet av 2014-11-25 15:58

cockpit

Rymdsimulatorn Elite: Dangerous ser ut att bli ett häftigt science fiction äventyr där spelare fightas och färdas genom vår galax, både mot andra spelare och AI. En potentiellt redan häftig och mäktig spelupplevelse som nu tagits till nya höjer av en minst sagt ambitiös hemmabyggd simulatorcockpit som får självaste Oculus Rift att bli avundsjuk.

 

Samsung Eyecan+ låter dig styra datorn med ögonen

Forskning - Skrivet av 2014-11-25 14:40

eyecanplus

Eyecan är Samsungs teknik för att styra datorer med hjälp av ögonspårning, en teknik främst avsedd för att förbättra rörelsehindrades möjlighet att använda datorer. Den nya generationen Eyecan-teknik kan användas för en rad olika interaktioner och kräver endast ett kameratillbehör till skärmen som används.

 

Asrocks nya X99-moderkort kan brygga nätverk till 22 gigabit per sekund

Moderkort - Skrivet av 2014-11-25 11:50

asrock_10g

Asrock har visat ett nytt moderkort med Intels entusiaststyrkrets X99 som verkligen lägger rejält med krut på nätverk. Utöver sina dubbla gigabit-ethernetportar har moderkortet lika många 10-gigabitportar och samtliga anslutningar kan bryggas för en total bandbredd på 22 gigabit per sekund.

 

Aktivitetsarmbandet blir årets julklapp 2014

Kringutrustning - Skrivet av 2014-11-25 11:00

fitnessband

Varje år utser HUI Research årets julklapp, en produkt som ska ha väckt intresse under det gångna året och som förutspås hamna i särskilt många julstrumpor. I år har kroppsburen elektronik hamnat i rampljuset och årets julklapp blir tränings- eller aktivitetsarmbandet.

 

Dell börjar skeppa "konsoldatorn" Alienware Alpha

System - Skrivet av 2014-11-25 09:15

alienware_alpha

Valves Steam Machine-projekt kommer inte dra igång på allvar förrän nästa år, men Dells konsoldator Alienware Alpha låter inte dröja på sig. Den kompakta speldatorn anpassad för TV-bänken börjar nu skeppas till kunder och levereras i en bundle med en uppsättning spel.

 

Game of Thrones släpps till PC i början på december - Systemkraven presenterade

Spel - Skrivet av 2014-11-24 20:39

GameofthronesGame of Thrones har blivit en av de mest populära TV-serierna någonsin och antalet tittare kan bara trumfas av antalet mördade huvudkaraktärer. Som väntat kommer det nu även ett spel baserat på TV-serien och Game of Thrones: A Telltale Games Series ska dyka upp i december månad och ser ut att drivas även av riktigt enkla datorer.

 

14 nanometer för hela slanten - både Broadwell och Skylake i stationär form 2015

CPU/Styrkrets - Skrivet av 2014-11-24 17:00

http://www.nordichardware.com/images/labswedish/nyhetsartiklar/CPU-Chipset/Intel_Skylake_roadmap_leak/fullimages/intel_skylake_roadmap_leak.jpg

Intel har introducerat sin nya 14-nanometersteknik på den mobila markanden, men nästa år blir det dags för den nya tillverkningstekniken att slå igenom på allvar. Läckta roadmaps och specifikationer visar nu Intels planer på att introducera både Broadwell och Skylake på den stationära marknaden nästa år.

 

Blood Sport: Förlora blod i spelet - förlora blod i verkligheten

Spel - Skrivet av 2014-11-24 13:45

blood_sport

Med surroundljud, virtuell verklighet och annan teknik går det att få större inlevelse än någonsin i moderna spel, men ett nytt Kickstarter-projekt vill gå ytterligare ett steg. Med hjälp av en Arduino en intravenös nål kan projektet Blood Sport låta spelare förlora blod i verkliga livet när de förlorar blod i spelet - med en baktanke.

 

Nya Fractal Design Define R5 listat hos Komplett

Chassin - Skrivet av 2014-11-24 10:50

refine_r5

Den svenska chassitillverkaren Fractal Design förbereder dem femte generationen av sin populära Define-serie i och med lanseringen av nya Define R5. Det minimalistiskt designade och ljuddämpade chassit finns nu listat hos återförsäljaren Komplett med leverans nästa månad.

 

Referensenheter för Snapdragon 810 - här är mallen för mobila enheter 2015

CPU/Styrkrets - Skrivet av 2014-11-24 09:35

snapdragon_810

Nästa år kommer Qualcomms nya flaggskeppsprocessor Snapdragon 810 på allvar hitta ut i konsumentprodukter, men redan nu kan utvecklare sätta tänderna i nästa generations hårdvara. Ett kanadensiskt företag har börjat skeppa referensenheter med den nya processorn, skyhög upplösning och DDR4-minne.

 

Samsung ber amerikanska regeringen att stoppa importen av Geforce-grafikkort

Grafik - Skrivet av 2014-11-23 11:41

Nvidia_Geforce_GTXx2Samsung och Nvidia ligger i en tuff patentstvist där den koreanska teknikjätten tar kommandot med ett nytt drag efter sin första motstämning - Nvidia startade tvisten genom att stämma Samsung för patentsbrott. Samsung ber nu den amerikanska regeringen att stoppa importen av Nvidias Geforce och Tegra-kretsar.

 

Nvidia visar läcker PC-grafik för Metal Gear Solid V

Spel - Skrivet av 2014-11-22 14:25

mgs_com

Nästa år lanseras Metal Gear Solid V i två delar, Ground Zeroes och The Phantom Pain, till både spelkonsoler och PC. Tanken är dock inte att spelet ska bli en enkel konsolportning, utan att PC-versionen ska bjuda på en hel del exklusiva effekter som Nvidia nu visar upp i jämförande skärmdumpar.

 

Intel och Micron i samarbete för 10TB SSD-enheter med nytt 3D-NAND

SSD/HDD - Skrivet av 2014-11-21 14:30

3dnand

Staplat NAND-minne, eller 3D-NAND, innebär att SSD-enheter kan tillverkas med betydligt högre lagringsdensitet. Intel vill givetvis inte låta Samsung eller Toshiba få hela tårtan, utan ger sig nu in i ett samarbete med Micron för att få ut sin egen 3D-NAND på marknaden under nästa år.

 

Tele2 går emot strömmen och slopar bindningstiden på sina abonnemang

Nätverk - Skrivet av 2014-11-21 11:35

tele2

Att teckna ett mobilabonnemang idag brukar vara synonymt med en bindningstid på 24 månader, vilket innebär att de flesta kunder har minimal möjlighet till att ändra sina villkor under den tiden. Nu går operatören Tele2 emot strömmen och väljer att slopa bindningstiden på samtliga abonnemang.

 

Speloptimeringar och MFAA-teknik i Nvidias nya 344-75 Game Ready-drivrutin

Grafik - Skrivet av 2014-11-21 09:20

gameready

I vanlig ordning släpper Nvidia en ny Game Ready-drivrutin i samband med lanseringen av nya stora speltitlar, i det här fallet Dragon Age Inquisition och Far Cry 4. Nya 344-75 Game Ready för dels med sig optimeringar för dessa spel och introducerar kantutjämningstekniken MFAA.

 

Rockstar avvaktar med stöd för Oculus Rift i GTA V

Spel - Skrivet av 2014-11-20 20:25

gtavGTA V har nyligen gjort premiär på spelkonsolerna Playstation 4 och Xbox One med spetsad grafik och ett nytt förstapersonsläge som bokstavligt talat gett spelet en ny dimension. Rykten om att PC-versionen som landar den 27 januari skulle få stöd för Oculus Rift för ännu galnare spelupplevelse skjuts dock ner av utvecklarna.

   

AMD tillkännager nästa generations systemprocessor Carrizo

CPU/Styrkrets - Skrivet av 2014-11-20 14:40

AMD_Carrizo

AMD har tagit bladet från munnen gällande nästa generations APU-kretsar med kodnamnet Carrizo, uppföljaren till 2014 års processorer i Kaveri-familjen. Carizzo blir enligt AMD världens första full HSA-kompatibla X86-processor och kommer släppas både i en prestandaversion och en mainstreamversion.

   

Uppåt 6,5 miljoner terabyte data strömmas från Netflix varje månad

Multimedia - Skrivet av 2014-11-20 12:35

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar/Multimedia/Netflix_price_change/fullimages/netflix_4k.jpg

Strömmad media har inte lyckats sluka all mediakonsumption på marknaden ännu, men är helt klart på god väg. Netflix är en av världens största aktörer inom just strömmad video och kan nu skryta med att cirka 6,5 exabyte data pumpas från servrarna varje månad.

   

Alla Samsungs 4K-skärmar under 2015 får stöd för AMD Freesync

Monitorer - Skrivet av 2014-11-20 10:35

Samsung_freesyncSamsung bekräftar nu att alla skärmar man lanserar med ultrahd/4K-upplösning under nästa år kommer att stödja Freesync. Tekniken som marknadsförs av grafikkortstillverkaren AMD kommer göra det möjligt att synkronisera skärmens uppdateringsfrekvens med grafikkortets bilduppteringsfrekvens för maximalt flyt i spel och video.

   

Corsair lanserar Hydro HG10 - Vattenkylningskonsol för Radeon R9 290-serien

Kylning - Skrivet av 2014-11-20 10:01

corsair_HG10

Minnestillverkaren Corsair är även en flitig leverantör av olika kylningslösningar och nu har man lanserat sitt Hydro Series HG10 paket för att möjliggöra vattenkylning av ditt grafikkort. Monteringskonsolen går att matcha med AMD:s erkänt varma Radeon R9 290 och 290X grafikkort samt Corsairs slutna vattenkylare. 

   

Chaintech vill göra revansch på moderkortsmarknaden med vattenkylda Igame Z97

Moderkort - Skrivet av 2014-11-20 09:15

igame_z97

Efter en längre tids frånvaro från moderkortsmarknaden har Chaintech nu utannonserat ett nytt moderkort från entusiastmarknaden. I samarbete med Colorful har aktören visat upp nya Igame Z97, ett gamingmoderkort som levereras komplett med vattenblock för vätskekylning.

   

Thermaltake Core V21 - Micro ATX lådan som gillar att staplas

Chassin - Skrivet av 2014-11-19 19:34

Core_V21Thermaltake lanserar ett nytt udda datorchassi som med namnet Core V21 är förberett för moderkort i Micro ATX format. Den kubliknande lådan har den udda funktion att man stödjer moderkortstinstallationer både i vertikal och horisontalt läge samt att chassit gärna kan användas i par och staplas på höjden.

   

Tegra och Audi visar "världens mest avancerade bilelektronik" med dubbla Tegra-processorer

Forskning - Skrivet av 2014-11-19 17:50

nvidia_car

Flera av världens största elektronikaktörer ingår samarbeten med bilindustrin för att ta fram nya lösningar för allt från navigation till musiklyssnande. Nvidia har nu gett sig in i leken i samarbete med Audi, med ett nytt Tegra-baserat system med digitala instrumentbrädor och underhållning i baksätet.

   

Colorful förbereder överklockarens våta dröm - Igame GTX 980 KUDAN

Grafik - Skrivet av 2014-11-19 13:37

980_kudan

Colorful är en aktör som inte hållit sig i rampljuset på den nordiska markanden, men företagets nya entusiastkort visar att de verkligen inte är rädda för att ta plats. Nya Igame Geforce GTX 980 KUDAN blir ett överklockarkort av rang med riktigt påkostad strömförsörjning och uppseendeväckande hybridkylare.

   

EA utlovar ett "nytt och roligt" Battlefield-spel till år 2016

Spel - Skrivet av 2014-11-19 11:30

artikelbild

Nästa år tar Battlefield-serien en paus från det klassiska krigstemat i och med "tjuv och polis"-titeln Battlefield Hardline, men redan året därpå är det dags för EA att dra på militärkängorna igen. För år 2016 utlovas ett "nytt och roligt" Battlefield, som samtidigt ska gå tillbaka till rötterna.

   

Gigabyte lockar utrymmeskräsna entusiaster med X99M-Gaming 5 för Haswell-E

Moderkort - Skrivet av 2014-11-19 09:35

x99m-gaming_5

Välkända Gigabyte har presenterat ett nytt moderkort som bygger kring Intels entusiastplattform Haswell-E, den här gången i det lite mer kompakta mATX-formatet. Med sitt nya moderkort tar Gigabyte sikte på gamers och ljudentusiaster, med utbytbara OP-AMPs och stöd för dubbla grafikkort med full X16-hastighet.

   

Be Quiet lanserar sitt första entusiastchassi Silent Base 800

Chassin - Skrivet av 2014-11-18 15:20

silent_base_800

När vi var på plats på Computex tidigare i år fick vi klämma på ett då namnlöst entusiastchassi från kylningsaktören Be Quiet. Nu har sagda chassi blivit klart för marknaden och lanseras inom kort som Silent Base 800, med fokus på låg ljudnivå och gott om utrymme.

   

Vinnare av FSP:s Hyper-nätdelar utsedda!

NordicHardware - Skrivet av 2014-11-18 14:30

Tävlingarna på NordicHardware avlöser varandra och i väntan på nästa tävling är det dags att utse tre vinnare i FSP:s nätaggregatstävling. Tre färska nätdelar i FSP:s Hyper-serie hittar nya hem inför vintermånaderna.

   

Nokias nya surfplatta N1 får vändbar USB Type C och aggressiv prissättning

Surfplattor - Skrivet av 2014-11-18 11:45

nokia_n1_tablet

Nokia må ha lämnat smartphone-tillverkningen bakom sig, men det innebär inte att vi fått se det sista av varumärket på markanden. Separat från Microsoft kommer nu företaget släppa en ny surfplatta, N1 Tablet, som blir en av de första enheterna på markanden med den nya USB C-kontakten.

   

Julklappstips från Zound - Sköna ljudprylar för musikälskaren

Annons - Skrivet av 2014-11-18 11:06

Zound_industriesFräcka hörlurar, portabla högtalare till ryggsäcken eller snyggt ljud till hemmet? Vi har julklappstipsen till dig!

   

Sida 1 av 353

Våra köprekommendationer

Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed