Corsair släpper lös sin nya RMx-serie som innehar 7 års garanti, semipassivitet och 80 Plus Gold-certifiering. Det här är ett syskon till RMi-serien – utan Corsair Link men med likvädig prestanda och ett lägre pris.

Det är dags för en ny uppdatering av Sveriges största datornätdelsjämförelse och det med två nya nätaggregat från Corsair. För de som vill lära sig mer om nätdelar, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska nätaggregatsguiden där nu även Corsairs nya modeller finns representerade. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt senaste tillskott i guiden.

Samma plattform – minus Link

Corsair RMi är ännu en helt ny serie i Corsair modellutbud, en serie placerad precis under RMi men ovanför RM. Skillnaden är att denna gången är modellerna helt utan Corsair Link. Men den grundliggande plattformen är densamma, så prestandan kommer i teorin vara praktiskt taget identisk.

Övriga funktioner som är värda att nämna är 7 års garanti, semipassivitet (fläkten startar inte förrän vid högre belastningar), certifiering för 80 Plus Gold och en fullt modulär konstruktion där alla kablar är löstagbara.

corsair rmx750 2 corsair rmx1000 1

 

Fortfarande marknadsledande rippelvärden

Prestandan är som förväntat väldigt lik RMi-serien, som fortfarande levererar närmast ofattbart låga rippelvärden – så låga att Corsair verkligen förtjänar en eloge. Plattformen är Channel Well Technology som är bestyckad med enbart japanska kondesatorer från Nippon Chemi-con som är certifierade för drift upp till 50 grader Celsius. Långvarig prestanda och hållbarhet är lovande med den här typen av konstruktion.

ripple_3.3v_100_mark ripple_5vsb_100_mark
ripple_5v_100_mark ripple_12v_100_mark

Klicka för fullstora diagram

Rippelvärdena är minst sagt imponerande låga, särskilt på 12- och 5-voltslinorna, där inget värde överskrider 9 millivolt. Spänningsregleringen är i absolut toppklass, och tillsammans med RMi utmärker sig RMx som den i särklass mest stabila nätaggregatsserien vi har testat hittills.

fanspeed_10_mark fanspeed_100_mark

Fullständiga resultat finns i Svenska Nätaggregatsguiden

Ljudnivån är mycket låg genom hela spektrumet, alla modeller har ungefär samma fläktkurva där alla ligger precis under 1 000 varv per minut vid full belastning. Fläkten startar inte förrän mellan 50 och 75 procents belastning.

Konkurrenskraftig men skapar ännu fler frågetecken

Vi skrev redan i förra uppdateringen av Corsairs modeller att det är överväldigande många serier i deras utbud av nätaggregat. Nu är vi uppe i hela nio stycken olika serier och runt 40 olika individuella modeller. Corsair måste sätta sig ner och konsolidera sitt utbud för att undvika förvirring hos konsumenterna, då det blir allt svårare att ringa in vem respektive serie faktiskt riktas mot.

Ser vi till specifikt RMx som serie är vi genomgående imponerade. Vad som utlovas är en billigare variant av RMi utan de digitala övevakningsfunktionerna och det är precis vad som levereras. RMi är fortfarande en bra serie, men vi har svårt att se att Link skulle vara en tillräckligt användbar funktion för att de flesta konsumenter skulle vilja lägga uppåt 300 kronor extra – i nuläget är RMx helt enkelt det mer prisvärda valet av de två.

Corsair RM750x

corsair rmx750 2

images/labswedish/artiklar/NordicHardware/awards/middlethumbnails/NordicHardware_award_Rekommenderar_Blue.png”RM750x är ytterliggare ett välpresterande nätaggregat från Corsair där alla modeller i RMx-serien behåller samma höga prestanda som RMi-serien fast till ett lägre pris. Skillnanden är att det inte finns några Corsair Link-funktioner eller andra extra tillbehör. Med god effektivitet, bra spänningsreglering och klassledande rippelvärden delar det slag med Corsairs egna HX750i/RM750i. Det enda som modellerna saknar är en högre effektivitetsklassifiering som 80 Plus Platinum. Men med klassledande stabilitet till ett rimligt pris är det här ett aggregat som är väl värt en rekommendation för dig som vill bygga en spel- eller arbetsdator i övre mellanklassen eller lägre entusiastklassen.” – Svenska nätaggregatsguiden 2015-09-29

Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price

 

Corsair RM1000X

corsair rmx1000 1

”Corsairs RM1000x presterar som sin storebror RM1000i, det levererar god effektivitet, mycket bra rippelvärden och bra spänningsreglering. Skillnaden är att RMx inte är bestyckad med Corsair Link eller andra funktioner utan är helt barskrapad. Tyvärr är prisskillnaden inte tillräcklig för att motivera en utmärkelse till RM1000x över RM1000i, men är Corsair Link något du inte vill ha är RM1000X helt klart ett alternativ.” – Svenska nätaggregatsguiden 2015-09-29

Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price

Marknadsanalys och uppdateringar

I och med RM750X petar Corsair ner sin mer påkostade modell RM750i från sin rekommenderar-utmärkelse, det billigare syskonet i slutändan levererar närmast identisk prestanda till ett lägre pris.

Corsair lanserar ytterliggare en nätaggregatsserie för att skapa ytterliggare förvirring. Vi börjar undra när Corsair rensar upp och strömlinjeformar sitt utbud. Med det sagt levererar Corsair bland de bästa nätaggregaten som finns att få tag i på den svenska marknaden och det visar RM750x som tar en utmärkelse i guiden. Fler modeller från konkurrerande aktörer är dock på väg in under de kommande veckorna.

Läs mer i Svenska nätaggregatsguiden

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/psu_guiden.pngDu kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med diagram, prisjämförelser och specifikationer i Svenska nätaggregatsguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt köp. Vill du ta dig direkt till sammanfattningar och utmärkelser så hittar du det här (400-700W), här (700-900W) och här (1000W och uppåt).

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid