Svenska Nätaggregatsguiden växer, den här gången med en ny modell på 750 watt. Cooler Master V750S är ett semimodulärt och 80 Plus Gold-certifierat mellanklassaggregat som utlovar mycket prestanda och stabilitet för pengarna – vi hårdtestar det i labbet för att se vad det går för!

Det är dags för den första uppdateringen av Sveriges största datornätdelsjämförelse och det med ett nätaggregat från tillverkaren Cooler Master. För de som vill lära sig mer om nätdelar, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska nätaggregatsguiden där nu även Cooler Master V750S finns representerad. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt senaste tillskott i guiden.

Cooler Master V750S

Cooler Master står för den första uppdateringen av guiden med deras semi-modulära V750, som även säljs under namnet V750S beroende på marknad. V750S är ett nätaggregat med 80 Plus guld-certifiering och semimodulär konstruktion. De fasta kablarna är 24-pin, 8-pin EPS samt två stycken kablar med två 6+2-pins PCIe-anslutningar vardera, alltså tillräckligt för två vanliga grafikkort.

De modulära kablarna som finns tillgängliga är SATA samt Molex, två av varje med fyra kontakter per SATA-kabel och tre kontakter per molex. Det räcker för att ansluta uppåt åtta SSD-enheter eller hårddiskar och sex många Molex-anslutna tillbehör som fläktar, fläktkontroller, pumpar och dylikt. Längst ut på den ena molex-kabeln finns även en floppy-kontakt för de enheter som fortfarande använder den standarden.

CM_V750_003

Mycket tyst vid låg belastning

Det första vi reagerade på när vi först startade testerna med V750 är den mycket låga fläkthastigheten vid låg- till medel-belastning.

fanspeed_10_mark fanspeed_100_mark

Fläkthastigheten var såpass låg att vi undrade om det egentligen inte kunde varit ett semi-passivt nätaggregat istället. Redan vid 25 procent belastning, det vill säga 187,5 watt, så ligger fläkthastigheten på mellan 250 och 300 varv per minut, klarar man sig undan coilwhine kommer det vara oerhört tyst.

Svårslagen prestanda för priset

I butik idag kostar Cooler Master V750S precis under tusenlappen – för detta får du ett nätaggregat med stor potential till att vara riktigt tyst så länge du inte tänker belasta det för hårt, vid 550 watt och uppåt börjar det bli högljutt, men vid lägre belastningar är det bland de tystaste icke-semipassiva nätaggregaten vi har testat hittills.

Fullständiga resultat finns i Svenska Nätaggregatsguiden

Rippeln håller sig på en låg nivå och klarar våra utsatta gränser, likaså är spänningsregleringen mycket bra och är mer än väl godkänd. Cooler Master har använt sig av Enhance för tillverkningen och resultatet har blivit riktigt bra, det utlovas 100 procent japanska kondensatorer och det är precis vad vi hittar innanför skalet. Sammanfattningsvis så är V750/V750S ett bra köp i den här kapaciteten med en lockande prislapp och dessutom en kompakt design som lämpar sig för mindra chassin. Vi hade däremot hoppats på en mindre aggressiv fläktkurva. Den närmaste konkurrenten vi har i guiden just nu är Corsair CS850M, men Cooler Masters aggregat är både billigare och lättare att hitta i svenska butiker. Corsair HX750i presterar något bättre och är fullt modulärt och ligger därför också lite bättre till för entusiaster, men kostar också flera hundralappar mer.

v750_award

”Cooler Masters debut i vår guide börjar bra med ett prisvärt och välpresterande nätaggregat. Ljudnivån hålls mycket låg under 75 procent belastning samtidigt som både rippeln och spänningsregleringen håller sig på låga nivåer. Vi hade dock gärna sett det fullt modulärt med fler anslutningsmöjligheter och en mindre aggressiv fläktkurva. För att återkomma till prisvärdheten, för 990 svenska kronor i butik är V750/V750S ett riktigt bra alternativ för dig som söker ett billigt nätaggregat i den här kapaciteten.” – Svenska nätaggregatsguiden 2015-04-10

Lägstapris på prisjakt.se:

Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Nätaggregatsguiden

Med många olika nätaggregat på väg in till redaktionen så kommer guiden expanderas mycket nu i början, konkurrensen kommer bli hård och vi kommer utöka dels med fler kapaciteter och serier från de nuvarande tillverkarna och dels lägga till nya tillverkare i ledet.

Läs mer i Svenska nätaggregatsguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med diagram, prisjämförelser och specifikationer i Svenska nätaggregatsguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt köp. Vill du ta dig direkt till sammanfattningar och utmärkelser så hittar du det här (700-900W) och här (1000W och uppåt).

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Per Lunqvist
Per Lunqvist
9 Årtal sedan

De två översta bilderna fungerar inte och ni borde fixa upplösning så man kan läsa vad det står utan gå in i ett bildspel.