Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Creative SoundBlaster X-Fi Elite Pro - Entertainment Center

I avsnittet om fjärrkontrollen berättade vi att den kunde kontrollera Creatives Entertainment Center. Entertainment Center är Creatives försök på något liknande en HTPC-frontend och låt mig direkt säga att Creative har allt annat än lyckats här.

Vi blev bekanta med denna funktion redan i Audigy 4 Pro och var även då skeptiska. Entertainment Center har ersatt den diskreta OSD-liknande mediaspelare som fanns på tidigare kort och som vi gillade starkt.

Efter en relativt lång laddninsgtid och upplösningsbyte statar vi igång senaste inkarnationen av Creatives Entertainment Center. Själva gränssnittet är relativt sparsamt men smakfullt, om än lite suddigt. Responsen på de olika funktionerna är snabb och att navigera med fjärren känns smidigt. Dock känner programmet inte igen så många extentions som man kanske hade hoppats på och någon funktion för att försöka spel upp en fil oavsett extention erbjuds inte. Det största problemet handlar dock om dess videofunktioner. Förutom att programmet själv inte har någon egen DVD-avkodare så är den tekniska nivån på videoplaybacken några steg tillbaka i tiden. Tex. kör man all video i Overlay mode istället för VMR9 som i mer moderna lösningar.

Det som störde mig mest av allt var dock att själva interfacet är bundet till 800x600 i fullskärmsläge. Förutom att det är relativt korkat att tvinga en att köra en HTPC-liknande front end i 4:3 istället för widescreen så är det här med en fast upplösning väldigt begränsade för de med digitala displayer såsom plasma, LCD och DLP mm. Att de sedan bestämt sig för något så lågupplöst som 800x600 gör mig bara mer förbryllad.

Själva interfacet har dock ingen inverkar på ens playback. Så fort man startar en video övergår programmet till den fullskärmsupplösning man ställt in i Windows. För övrigt finns det en funktion som gör att man kan stänga ner gränssnittet helt medan man lyssnar på musik. Denna funktion är dock tämligen menlös då fjärrens playbackkontroll slutar fungera när inte interfacet är uppe.

Dock tål det ju att nämnas att Entertainment Center knappast är något man måste använda eller ens installera. Personligen hade jag personligen hellre sett att de lagt sin tid och sina resurser på annat.

Sida 10 av 28

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed