Nordichardware Logo


Spotify Familj kapar kostnaden för strömmande musik i större hushåll

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

Spotify_FamilySpotify har närmast på egen hand vänt den svenska musikmarknaden på rätt köl och den omåttligt populära streamingtjänsten för musik har nu presenterat ännu en välkommen nyhet - Spotify Familj. En abonnemangsform som kapar totalkostnaden rejält för hushåll med flera Spotify-användare.

 

Netflix höjer priserna för 4K-streaming

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

netflix_4k

Den populära streamingtjänsten Netflix skyfflar om i sina prisplaner för att ge plats åt sitt nya 4K-material. Numera finns det tre olika prisplaner från den billigaste med en ensam ström utan HD hela vägen upp till premiumnivån som erbjuder upp till fyra strömmar och 4K.

 

Sony kallar VR för revolutionerande - jämför med ljud i stumfilmer

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

Sony är efter Oculus VR ett av de företag som verkligen visat framfötterna när det gäller virtuell verklighet och teknikjätten har minsann stora förhoppningar på tekniken och sitt eget VR-headset Project Morpheus. Sony jämför VR-teknikens mottagande med hur revolutionerande det var när vi först fick höra ljud i filmer.

 

Nya kontakten USB type-C får videostöd via Displayport

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

dp_usb-c

Vi inväntar spänt utrullningen av den nya USB-kontakten USB-C, som kommer introduceras tillsammans med den nya USB 3.1-standarden och som kommer kunna anslutas åt båda hållen. Nu meddelar VESA att en version av USB 3.1 type-C även kommer få inbyggt Displayport-stöd.

 

Oculus Rift Crescent Bay - Högre upplösning, surroundljud och fri rörlighet

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

oculus_IRL_LatencyVR-glasögonen Oculus Rift har ännu inte lämnat prototypstadiet men tar raskt nya steg mot en konsumentlansering. Nu presenterar Oculus VR en ny prototyp som med namnet Crescent Bay ska bjuda på flera nyheter, bland annat integrerade hörlurar med surroundljud, bättre skärm och 360-graders rörelseavläsning.

 

Totem - en Oculus Rift-utmanare med inbyggd 3D-kamera

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

totem_vr

I skuggan av Oculus Rift har flera intressanta utmanare dykt upp för att erbjuda sin egen tappning på virtuell verklighet. I en ny Kickstarter-kampanj presenteras Totem, ett kanadensiskt VR-headset som utlovar fokus på komfort och möjlighet att snabbt se utanför glasögonen med ett par inbyggda kameror.

 

VESA tillkännager Displayport 1.3 - Stöd för 4K i 120 hertz

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

DP_1.3

Moderna skärmar kommer med högre upplösningar och uppdateringsfrekvenser, vilket ställer högre krav på kablar och gränssnitt. Nu har VESA utannonserat nästa version av Displayport-standarden, som ger stöd för 5K- eller 8K-upplösning i 60 hertz eller 4K-upplösning i 120 hertz.

 

Efter succén med Google Chromecast - Microsoft utvecklar konkurrent baserad på Miracast

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

Miracast_MSGoogle Chromecast har blivit en riktig succé med sin breda streamingfunktionalitet och aggressiva prislapp på runt 300 kronor. Framgångarna för Google verkar varit tillräckligt påtagliga att nu Microsoft gör ett seriöst försök att kontra Chromecast med sin egen motsvarighet baserad på Miracast.

 

Intel slår sig samman med 50 cent för att skapa smarta träningshörlurar

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

biosportFitness och träningstrenden fortsätter inom teknikbranschen och nu är det processorjätten Intel som tillsammans med rapparen 50 cent laddar för nya produkter. Rapparens företag SMS Audio och Intel har utvecklat hörlurarna Biosport som förutom sina ljudegenskaper även mäter dina hjärtslag.

 

Tidiga bilder på Samsungs Oculus Rift-utmanare med telefondockning

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

Samsung_Moonlight

Precis som flera andra stora teknikföretag som fått nys om populariteten hos virtuell verklighet så arbetar Samsung på ett eget VR-headset, som förväntas utannonseras under årets IFA-mässa. Vi tar en titt på tidiga bilder och reder ut vad vi har att vänta oss av Samsung på VR-marknaden.

 

Spotify och streaming fyrdubblar Universal musics vinst i Sverige

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

Universal Music är Sveriges största musikbolag och när företaget presenterade sin helårsrapport förra veckan var det med goda nyheter - nettovinsten på 44 miljoner kronor var en fyrdubbling mot samma period förra året. Något bolaget till mångt och mycket kan tacka streamingtjänster som Spotify för.

 

Mediacentret XBMC byter namn till Kodi Entertainment Center

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

kodi

Sedan sin ursprungliga lansering för 12 år sedan har mediacentret XBMC spridit sig från sin vagga på spelkonsolen Xbox till miljontals enheter världen över. Med en ny era kommer också ett nytt namn, och numera kommer det populära mediacentret kallas för Kodi Entertainment Center.

 

Samsung storsatsar på premiumljud med nya Level-serien

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

samsung_level

Samsung vill ta sig plats på marknaden för premiumljud, och som aresenal har företaget fyra nya produkter som utgör den nya Level-serien. Det rör sig om tre par hörlurar i olika stilar samt en portabel högtalare, med vilka Samsung utlovar en stilren design i kombination med förstklassigt ljud.

 

Qualcomm - "Smartphones kommer driva 4k-formatet framåt"

Multimedia

Skriven av Johan Pettersson

Qualcomm_Snapdragon_S4Äger du en smartphone av senare snitt utanför Apples Iphone är chansen stor att den huserar en eller flera kretsar från tillverkaren Qualcomm. Nu menar företaget att deras mobila Snapdragon-processorer och smartphones rent generellt blir vad som kommer att driva intresset för ultrahd och 4k-upplösning på marknaden.

 

Wimp lanserar ny webbspelare med musikvideo och gratisprov

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

wimp_beta_player

Musiktjänsten Wimp har gett sin hemsida en rejäl ansiktslyftning, och i fokus står en ny webbspelare för strömmad musik. Den nya sidan bjuder bland annat på en uppdaterad, enklare design, möjlighet att testa tjänsten gratis utan att skapa ett konto, och stöd för musikvideos.

 

Radiotjänst backar igen - betalar tillbaka TV-avgift för datorer

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

svtplay.jpg

Förra veckan kom beskedet från Högsta förvaltningsdomstolen att Radiotjänst inte haft lagligt stöd för att ta ut den kontroversiella TV-avgiften för internetanslutna datorer. Dock nekade Radiotjänst inledelsevis en återbetalning till de som redan betalat avgiften, ett beslut som de nu får revidera.

   

Spotify når 40 miljoner användare världen över

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

spotifyfreemobile.jpg

Spotify är förmodligen den mest välkända aktören inom strömmad musik idag, och har sedan sin lansering spridit sig till inte mindre 56 länder. Nu har företaget släppt ny statistik kring sin verksamhet, där det framgår att tjänsten har vuxit till 40 miljoner användare, varav en fjärdedel använder betaltjänsten.

   

Google kan köpa upp streamingtjänsten Twitch TV för 1 miljard dollar

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

twitch_TV

Den populära streamingtjänsten Twitch har exploderat i popularitet under det senaste året, vilket uppenbarligen har lockat en del spekulanter. Nu uppger källor att ingen mindre än Google har öppnat plånboken för att köpa upp Twitch och göra det till ett dotterbolag till Youtube.

   

Bredbandsleverantör simulerar lagg i verkliga livet med Oculus Rift

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

oculus_IRL_Latency

De flesta som har försökt spela spel på en lite för längsam anslutning vet hur frustrerande det kan vara med höga latenser, men vad händer om du har liknande fördröjningar i verkliga livet? I en ny reklamkampanj använder bredbandsleverantören Umenet en Oculus Rift och Raspberry Pi för att simulera fördröjningar i vardagssysslor som pingis och matlagning.

   

Med Sonys nya mediaspelare kan du se på Netflix i 4K - Men smakar det så kostar det

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

sony_FMP-X5

Även om TV-apparater och skärmar med 4K-upplösning blir allt vanligare så kvarstår ett av de största problemen för utbredningen för den nya upplösningsstandarden - bristen på material. Nu tänker Sony släppa en TV-box som kan strömma video i 4K, men utbudet i kombination med priset väcker vissa frågetecken.

   

Minimalism och media i fokus när Google gör ett nytt anfall mot vardagsrummet med Android TV

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

android_tv

Många av oss minns fortfarande Googles initiativ Google TV, som siktade lite för högt i Googles försök att få ett fotfäste på marknaden för smarta TV-apparater. Men Google tänker inte ge upp, utan verkar istället arbeta på det enklare och mer strömlinjeformade Android TV.

   

Äkta trådlös hi-fi - Sony visar världens första trådlösa 9.1-hörlurar med HDMI i basstationen

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

sony_MDR-HW700DS

Sony menar allvar med sin trådlösa ljudteknik, och nu vill företaget på visa var skåpet ska stå för trådlösa hörlurar. Nya MDR-HW700DS har en basstation med stöd för 9.1-ljud via HDMI och toslink, som sänds trådlöst via tre olika frekvensband och med tre olika ljudprofiler.

   

Nu kan du strömma musik och film via Google i Sverige

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

google_play_movies

Googles efterlängtade streamingtjänster har nu spridit sig till Sverige, någonting som många Android-användare har väntat på under flera månader. Det innebär att man nu för 49 kronor i månaden får tillgång musiktjänsten Google Play Music och att filmer kan strömmas via Google Play Movies.

   

Oculus VR och EA i spetsen på företagsallians som storsatsar mot en virtuell verklighet

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar/Spel/Oculus_Rift/fullimages/tf2oculus.jpg

Alliance for Immersive Technology är en samling företag som arbetar med omslutande teknik i alla dess former, där kanske den hetaste idag är virtuell verklighet. Med välkända aktörer som Oculus VR, EA Games, HDMI Forum och Epson ombord ser det ljust ut för en eventuell standardisering för tekniken.

   

Bättre ljudstöd i mikrodatorer med dedikerat Raspberry Pi-ljudkort

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

wolfson_pi

Den populära mikrodatorn Raspberry Pi har många tänkbara användningsområden både för entusiaster och nybörjare, och nu vill företaget bakom datorn ge större möjligheter för ljudhantering. För 33 dollar kommer man inom kort kunna ansluta ett matchande ljudkort med både analoga och digitala anslutningar.

   

Startech släpper en ny dockningsstation för Thunderbolt

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

Startech_Thunderbolt_Dock

Vi gillar konceptet med dockningsstationer, och nu har Startech visat en ny dockningsstation med anslutning över Thunderbolt. Det rör sig om en enkel och stilren dockningsstation med anslutningar för skärm, ljud, nätverk och USB-tillbehör för att snabbt göra en bärbar dator stationär.

   

Se upp, Thunderbolt - AMD sammanfattar Dockport i ny video

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

AMD har sedan ett tag tillbaka arbetat på ett kostnadseffektivt alternativ till Intels dockningsgränssnitt Thunderbolt, och nu börjar vi se frukten av det arbetet. Dockport, som numera är en erkänd Displayport-standard, har sammanfattats av AMD i en ny video på Youtube.

   

Marksänd 4K-TV snart en möjlighet - Boxer och Teracom testsänder i Sverige

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Streaming står idag för en betydande del av hur vi tillgodogör oss video i vardagsrummet, men frågan om marksänd TV i ultra HD hänger fortfarande kvar. Nu ska Teracom i samarbete med Boxer, Broadcom och Samsung testsända 4K-TV över DVB-T2.

   

Ifpi Sverige - "Spotify har blivit vårt nya musikformat"

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

spotify_717Musikförsäljningen i Sverige ökade med 5,1 procent under 2013 och visar en fortsatt trend uppåt för musikbranschen. Försäljningen har nu ökat tre år i rad, nästan enbart tack vara de nya streamingtjänsterna där svenska Spotify närmast ses som efterträdaren till det klassiska CD-formatet.

   

Mer detaljerade kattvideos än någonsin när Youtube presenterar 4K codec

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

youtube4kYoutube är för många synonymt med slösurfande på Internet och den omåttligt populära videotjänsten strömmar kopiösa mängder videoklipp varje dag. Nu sägs Google, som driver sajten, vara redo att på allvar ta sig an det nya högupplösta 4K-formatet då man på CES2014 visar upp sin nya VP9 codec.

   

Sida 1 av 6

Våra köprekommendationer

Undersökning

Virtuell verklighet blir allt hetare - men är det här för att stanna?

Resultat
RSS Feed