Nordichardware Logo


Samsung storsatsar på premiumljud med nya Level-serien

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

samsung_level

Samsung vill ta sig plats på marknaden för premiumljud, och som aresenal har företaget fyra nya produkter som utgör den nya Level-serien. Det rör sig om tre par hörlurar i olika stilar samt en portabel högtalare, med vilka Samsung utlovar en stilren design i kombination med förstklassigt ljud.

 

Qualcomm - "Smartphones kommer driva 4k-formatet framåt"

Multimedia

Skriven av Johan Pettersson

Qualcomm_Snapdragon_S4Äger du en smartphone av senare snitt utanför Apples Iphone är chansen stor att den huserar en eller flera kretsar från tillverkaren Qualcomm. Nu menar företaget att deras mobila Snapdragon-processorer och smartphones rent generellt blir vad som kommer att driva intresset för ultrahd och 4k-upplösning på marknaden.

 

Wimp lanserar ny webbspelare med musikvideo och gratisprov

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

wimp_beta_player

Musiktjänsten Wimp har gett sin hemsida en rejäl ansiktslyftning, och i fokus står en ny webbspelare för strömmad musik. Den nya sidan bjuder bland annat på en uppdaterad, enklare design, möjlighet att testa tjänsten gratis utan att skapa ett konto, och stöd för musikvideos.

 

Radiotjänst backar igen - betalar tillbaka TV-avgift för datorer

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

svtplay.jpg

Förra veckan kom beskedet från Högsta förvaltningsdomstolen att Radiotjänst inte haft lagligt stöd för att ta ut den kontroversiella TV-avgiften för internetanslutna datorer. Dock nekade Radiotjänst inledelsevis en återbetalning till de som redan betalat avgiften, ett beslut som de nu får revidera.

 

Spotify når 40 miljoner användare världen över

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

spotifyfreemobile.jpg

Spotify är förmodligen den mest välkända aktören inom strömmad musik idag, och har sedan sin lansering spridit sig till inte mindre 56 länder. Nu har företaget släppt ny statistik kring sin verksamhet, där det framgår att tjänsten har vuxit till 40 miljoner användare, varav en fjärdedel använder betaltjänsten.

 

Google kan köpa upp streamingtjänsten Twitch TV för 1 miljard dollar

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

twitch_TV

Den populära streamingtjänsten Twitch har exploderat i popularitet under det senaste året, vilket uppenbarligen har lockat en del spekulanter. Nu uppger källor att ingen mindre än Google har öppnat plånboken för att köpa upp Twitch och göra det till ett dotterbolag till Youtube.

 

Bredbandsleverantör simulerar lagg i verkliga livet med Oculus Rift

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

oculus_IRL_Latency

De flesta som har försökt spela spel på en lite för längsam anslutning vet hur frustrerande det kan vara med höga latenser, men vad händer om du har liknande fördröjningar i verkliga livet? I en ny reklamkampanj använder bredbandsleverantören Umenet en Oculus Rift och Raspberry Pi för att simulera fördröjningar i vardagssysslor som pingis och matlagning.

 

Med Sonys nya mediaspelare kan du se på Netflix i 4K - Men smakar det så kostar det

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

sony_FMP-X5

Även om TV-apparater och skärmar med 4K-upplösning blir allt vanligare så kvarstår ett av de största problemen för utbredningen för den nya upplösningsstandarden - bristen på material. Nu tänker Sony släppa en TV-box som kan strömma video i 4K, men utbudet i kombination med priset väcker vissa frågetecken.

 

Minimalism och media i fokus när Google gör ett nytt anfall mot vardagsrummet med Android TV

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

android_tv

Många av oss minns fortfarande Googles initiativ Google TV, som siktade lite för högt i Googles försök att få ett fotfäste på marknaden för smarta TV-apparater. Men Google tänker inte ge upp, utan verkar istället arbeta på det enklare och mer strömlinjeformade Android TV.

 

Äkta trådlös hi-fi - Sony visar världens första trådlösa 9.1-hörlurar med HDMI i basstationen

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

sony_MDR-HW700DS

Sony menar allvar med sin trådlösa ljudteknik, och nu vill företaget på visa var skåpet ska stå för trådlösa hörlurar. Nya MDR-HW700DS har en basstation med stöd för 9.1-ljud via HDMI och toslink, som sänds trådlöst via tre olika frekvensband och med tre olika ljudprofiler.

 

Nu kan du strömma musik och film via Google i Sverige

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

google_play_movies

Googles efterlängtade streamingtjänster har nu spridit sig till Sverige, någonting som många Android-användare har väntat på under flera månader. Det innebär att man nu för 49 kronor i månaden får tillgång musiktjänsten Google Play Music och att filmer kan strömmas via Google Play Movies.

 

Oculus VR och EA i spetsen på företagsallians som storsatsar mot en virtuell verklighet

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

http://www.nordichardware.se/images/labswedish/nyhetsartiklar/Spel/Oculus_Rift/fullimages/tf2oculus.jpg

Alliance for Immersive Technology är en samling företag som arbetar med omslutande teknik i alla dess former, där kanske den hetaste idag är virtuell verklighet. Med välkända aktörer som Oculus VR, EA Games, HDMI Forum och Epson ombord ser det ljust ut för en eventuell standardisering för tekniken.

 

Bättre ljudstöd i mikrodatorer med dedikerat Raspberry Pi-ljudkort

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

wolfson_pi

Den populära mikrodatorn Raspberry Pi har många tänkbara användningsområden både för entusiaster och nybörjare, och nu vill företaget bakom datorn ge större möjligheter för ljudhantering. För 33 dollar kommer man inom kort kunna ansluta ett matchande ljudkort med både analoga och digitala anslutningar.

 

Startech släpper en ny dockningsstation för Thunderbolt

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

Startech_Thunderbolt_Dock

Vi gillar konceptet med dockningsstationer, och nu har Startech visat en ny dockningsstation med anslutning över Thunderbolt. Det rör sig om en enkel och stilren dockningsstation med anslutningar för skärm, ljud, nätverk och USB-tillbehör för att snabbt göra en bärbar dator stationär.

 

Se upp, Thunderbolt - AMD sammanfattar Dockport i ny video

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

AMD har sedan ett tag tillbaka arbetat på ett kostnadseffektivt alternativ till Intels dockningsgränssnitt Thunderbolt, och nu börjar vi se frukten av det arbetet. Dockport, som numera är en erkänd Displayport-standard, har sammanfattats av AMD i en ny video på Youtube.

 

Marksänd 4K-TV snart en möjlighet - Boxer och Teracom testsänder i Sverige

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Streaming står idag för en betydande del av hur vi tillgodogör oss video i vardagsrummet, men frågan om marksänd TV i ultra HD hänger fortfarande kvar. Nu ska Teracom i samarbete med Boxer, Broadcom och Samsung testsända 4K-TV över DVB-T2.

   

Ifpi Sverige - "Spotify har blivit vårt nya musikformat"

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

spotify_717Musikförsäljningen i Sverige ökade med 5,1 procent under 2013 och visar en fortsatt trend uppåt för musikbranschen. Försäljningen har nu ökat tre år i rad, nästan enbart tack vara de nya streamingtjänsterna där svenska Spotify närmast ses som efterträdaren till det klassiska CD-formatet.

   

Mer detaljerade kattvideos än någonsin när Youtube presenterar 4K codec

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

youtube4kYoutube är för många synonymt med slösurfande på Internet och den omåttligt populära videotjänsten strömmar kopiösa mängder videoklipp varje dag. Nu sägs Google, som driver sajten, vara redo att på allvar ta sig an det nya högupplösta 4K-formatet då man på CES2014 visar upp sin nya VP9 codec.

   

Spotify nu gratis även på mobilen - Men du kan inte välja låt!

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

spotifyfreemobileDen svenska musiktjänsten Spotify har fortfarande svårt att få den ekonomiska kalkylen att gå ihop. Tillväxten är det dock inget fel på och idag presenterade man 20 nya länder som får tillgång till streamingtjänsten. Samtidigt blir Spotify Free tillgängligt på mobila enheter - med låst shuffle-läge.

   

Kammarrättens beslut: TV-avgift ska gälla för datorinnehavare

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

svtplay.jpg

Sedan lagen om TV-avgift för datorer granskades i Förvaltningsrätten i somras har ärendet tagits vidare till Kammarrätten i Sundsvall. Här står dock domen fortfarande fast - en dator är ämnad att ta emot TV-sändningar och ska således vara avgiftsbelagd.

   

HDMI 2.0 får stöd för 4K-video i 60 hertz

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

En av nyheterna på årets IFA-mässa i Berlin är utannonseringen av nästa version av den utbredda HDMI-standarden. HDMI 2.0 får en rejält ökad bandbredd och bygger vidare på stödet för video i 4K, eller Ultra HD, som nu kan skickas med upp till 60 hertz uppdateringsfrekvens.

   

Logitech lanserar designade bluetooth-högtalare för telefon och surfplatta

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

logitechz600Logitech satsar vidare på ljud och mobila produkter där man med nya Bluetooth Z600 levererar ett par trådlösa stereohögtalare i udda design med integrerad touchpanel för volymkontroll. Logitech ser deras nya högtalare som ett komplement inte bara till din dator utan även smartphone och surfplatta.

   

Antipiratbyrån får egna sajten attackerad efter razzia mot Undertexter.se

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

undertexter

Under gårdagen utförde svensk polis en razzia mot den inhemska hemsidan Undertexter.se. Samtliga servrar och flertalet andra datorer beslagtogs, och medan domänen är åtkomlig så är all distribution av tredjepartstextning till filmer och serier nu satt ur drift.

   

Nikon vill "förändra kamerakonceptet" med nya projekt

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Sedan kameramobilens och smartphonens genomslag har marknaden för kompaktkameror varit i fritt fall, och många tillverkare riskerar konkurs till följd. Kamerajätten Nikon vill tackla problemet med en ny produkt, men är hemlighetsfulla med vad det rör sig om.

   

Samsung Galaxy NX - 20MP Android-kamera med utbytbara objektiv

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

galaxynxSamsung fortsätter att bygga digitalkameror med Android under huven och deras nya toppmodell Galaxy NX är den tuffaste hittills. Galaxy NX kommer med en rejälv 20,3 megapixels APS-C sensor, dedikerad bildprocessor och stöd för 4G-nätverk och Android. Samt stöd för NX-seriens utbytbara objektiv.

   

Play Music All Access - Googles tjänst för strömmad musik

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

Artikelbild

När man idag talar om strömmad musik är det Spotify som oftast kommer på tal, även om det inte varit ont om utmanare. Under Google I/O i San Francisco visar Google upp sin egen tjänst för att hitta, strömma och dela musik över internet, kallad Play Music All Access.

   

Youtube kan snart lansera betaltjänst

Multimedia

Skriven av Carl Holmberg

artikelbild

Youtube har varit en gratistjänst sedan lanseringen för åtta år sedan, med tillskott av reklam i fler och nyare former stegvis sedan dess. Nu uppger dock källor att Youtube planerar att inom kort lansera en tjänst som låter användaren prenumerera på ett utbud av kostnadsbelagda kanaler.

   

Asus Xonar U7 USB - Externt ljudkort med hörlursförstärkare

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

asusxonaru7Asus har varit gynsamma på ljudkortsmarknaden de senaste åren och deras Xonar-serie har nu fått ännu en uppdatering. Asus Xonar U7 USB är som namnet antyder ett externt ljudkort som bland annat bjuder på integrerad mikrofon och en 32 ohm till 150 ohm hörlursförstärkare.

   

Vi har klämt på Logitechs nya Harmony Ultimate-fjärrkontroll

Multimedia

Skriven av Felix Byström

Logitech utökar idag sin Harmony multifjärrkontroll-serie med nya produkter i form av Ultimate och Smart Control som genom Harmony Hub gör det möjligt att göra ännu mer med bara en kontroll. Vi passade även på att känna och klämma lite på de nya fjärrkontrollerna.

   

Smartare smart-TV när LG satsar mot toppen i norden

Multimedia

Skriven av Anton Karmehed

lg_smart_tvAtt våra TV-apparater numera kan räknas som närmast fullfjädrade datorer är ingen nyhet och när LG siktar på en topposition inom den nordiska marknaden är det med fokus på Smart TV. Årets modeller får kraftfullare processorer och en mer responsiv gestbaserad fjärrkontroll.

   

Sida 1 av 6

Våra köprekommendationer
Undersökning

Phil Fish, utvecklaren bakom Fez, menar att Youtube-kanaler med "let's play"-material bör betala ersättning till spelutvecklarna - rätt eller fel?


Resultat
RSS Feed