Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

ASUS reducerar produktionsvolym av moderkort Q1

ASUS_Sabertooth_AM3b1

ASUS har nyligen kapat antalet moderkort som kommer att produceras under första kvartalet med hela 40 procent enligt Digitimes. Anledningen för nedgången ska vara att de har kvar stora lager av moderkort från fjärde kvartalet 2011 som de måste sälja av.

Majoriteten moderkortstillverkare gick ned i moderkortsproduktion under fjärde kvartalet så bibehöll ASUS samma som tidigare - någonting som resulterat i att de har stora lager att tömma på 1 miljon moderkort. Man hade planerat att producera 5 till 6 miljoner moderkort under årets första kvartal, en siffra som nu ligger på närmare 3 till 3,5 miljoner. Det här är inget beslut som väntas påverka ASUS nämnvärt finansiellt, utan tvärtom borde se till att de gör ett bättre kvartal än det förra.

De som påverkas är ASUS komponentpartners som får ta inte mindre beställningar. Antalet styrkretsar från Intel till ASUS har därmed sjunkit med 2,5 till 2,8 miljoner enheter, medan AMD tappat 500 000 till 700 000. Det är även troligt att de som står bakom ASUS moderkortsproduktion kommer känna av detta under årets första kvartal. En stor anledningen att företagets lagerstatus ser ut som det gör efter det fjärde kvartalet 2011 beror till stora delar på översvämningarna i Thailand som lamslog hårddisk-industrin.

ASUS_P8Z68-V_PROe

Då de ökade hårddiskpriserna ökat den totala systemkostnaden har Intel planer att öka efterfrågan, genom att sänka priserna på vissa Sandy Bridge-processorer. I samband med att hårddisk-industrin gradvis återhämtar sig, och därmed priserna så är de flesta moderkortstillverkare positiva inför årets första kvartal.

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed