Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

DFI LanParty UT NF680i SLI-T2R - BIOS

Det som DFI kanske är mest kända för är deras genomtänkta och kompetenta BIOS för Lanparty-moderkorten, innehållande nästan obegränsat med inställningar för överklockning har också deras BIOS imponerat stort på entusiaster och DFI 680i LT är absolut inget undantag.


Som grund använder sig DFI av ett Phoenix BIOS för UT NF680i LT SLI-T2R precis som tidigare Lanparty modeller. Även layout och många av grundinställningarna är liknande det som funnits på tidigare moderkort, vilket underlättar en del för erfarna DFI användare. För den som inte är lika begången finns en detaljerad info om inställningarnas funktion i manualen, även inne i BIOS finns det lite hjälp att få genom den högra spalten som innehåller info om markerad inställning. Nu är tyvärr inte denna info komplett och det finns inte för alla inställningar men det som finns kan absolut hjälpa till.


Grundinställningarna följer ganska mycket standardmåtten. Under Advanced BIOS features så hittar man bl.a. inställningarna för rätt boot-ordning både för hårddiskar och andra komponenter. Här kan även full screen logo, Delay for HDD, CPU L1-L2-L3 cache, Quick Power On Self Test, etc. ställas in. De flesta instälningarna här brukar ställas in automatiskt och det enda som behövs ändras är boot-ordningen.
Advanced Chipset Feauters innehåller tre inställningar, DFI rekommenderar att inte ställa om dessa utan lämna dom som default.


Integrated Pheripherals är den del av BIOS där USB, IDE och RAID-inställningarna är lagda i, även LAN och audio kan ställas in här. Här så kan man bla stänga av RJ45-portarna, välja mellan USB 1.1 och/eller 2.0, samt ställa in RAID för MCP55P.
Men precis som resten av grundinställningarna så fungerar det bra att ha dom flesta av dessa på default, det är RAID och ljudet som kan behövas ställas in.
PC Health Status är den delen i BIOS där man kan avläsa temperaturer och övervaka fläktarna som är kopplade till moderkortet. Det finns även möjligheter att ställa in kritiska temperaturer för processorn och hastighet på fläktarna vid en viss temperatur. En riktigt bra finess är att CPU-temperaturen går att ställa in manuellt om BIOS skulle visa fel värden. Detta skulle verkligen behövas på fler moderkort eftersom det är mer regel än undantag att moderkorts avläsningen visar fel temperaturer på processorn.

Sida 9 av 18

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed