Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Corsair piskar DDR3-modul till nytt världsrekord - 3 467 MHz

ln2corsair2Minnestillverkaren Corsair har i dagarna slagit nytt klockfrekvensrekord på DDR3-marknaden när företagets tama överklockare Jake "Planet" Crimmins pressade en ensam Dominator GT CMGTX6-modul till hissnande 3 467 MHz med hjälp av flytande kväve.

Corsair har under längre tid arbetat med egna överklockningsprojekt och att Planet haft ett gott urval av minnesmoduler att välja mellan kan vi nog vara ganska säkra på. Men att nå en klockfrekvens på drygt det dubbla mot vad dagens DDR3-plattformar stödjer i standardutförande (DDR3-1600). För att nå den nya världsrekordfrekvensen, som tidigare låg på 3 443 MHz, krävdes det att man bytte processorplattfrom från Intel Sandy Bridge till AMD Bulldozer.

ln2corsair

Genom att kyla både CPU - därmed även minneskontrollern - samt minnesmodulen med flytande kväve lyckades man nå en slutgiltig klockfrekvens på 3 467,8 MHz och även om det hela endast handlar om en skärmdump i CPU-Z samt en ensam 1GB minnesmodul är det en mäkta imponerande frekvens.

ln2corsair3Minnesmodulen arbetade med minneslatenserna 11-13-13-31 under testet och moderkortet som användes var ett ASUS Crosshair V Formula tillsammans med en AMD FX-8150 processor. Mer information om överklockningsrekordet finns att hitta i Corsairs blogg.

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed