Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Roundup: Optiska möss från Microsoft

När man tänker på att köpa ny dator eller uppgradera sin nuvarande är det inte så ofta man tänker på möss eller tangentbord. Detta är produkter som oftast byts i sista sekund om de går sönder eller liknande. Om det finns någon grupp datoranvändare som byter mus oftare än andra så är det tveklöst 'gamers'. Onlinespelandet har växt lavinartat de senaste åren och FPS-spel (First Person Shooter) är den mest populära typen av onlinespel, Quake 3, Counter-strike är några av dessa.
FPS-spel handlar till stor del av konstant rörelse och speciellt snabba sådana, musen blir snabbt sliten under dessa förhållande vilket är fullt förståeligt. Musen behöver oftare bytas och frågan är då vilken mus man ska satsa på.
En seriös gamer har då flera krav på en mus för att få de optimala förutsättningarna, den ska klara snabba rörelser, ha mycket bra precision men även vara ergonomiskt utformad för långa frag-sessioner.
För något år sedan släpptes så de första optiska mössen som hade flera fördelar jämfört med de vanliga "kulmössen". Utan kula behöver man nästan aldrig rengöra musen och ändå ha jämna och fina rörelser, även underlaget kunde skifta rätt kraftigt så länge det inte är speglande ytor eller liknande som användes. Det var underbara möss för vanlig användning men vid seriöst spelande fanns det en klar brist, uppdateringsfrekvensen på den optiska sensorn. Vid snabba rörelser började muspekaren (siktet) röra sig okontrollerat och de flesta gamers fortsatte att använda sin gamla "kulmöss". Nu har den optiska tekniken gått kraftigt framåt och den ursprungliga uppdaterinsfrekvensen på 1500 bilder/s är nu höjd till 6000 bilder/s med Microsofts optiska teknik.
Vi har tagit en närmare titt på tre av Microsofts optiska möss och även om recensionen riktar sig till vanliga användare så blir det störst fokus kring gamer-aspekterna på dessa möss. Just eftersom det kan ses som "worst case scenario" för en mus idag.

Sida 1 av 7

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed