Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

Microsoft Wireless Optical Desktop Bluetooth

Trådlösa tangentbord och möss börjar bli allt vanligare men som vi såg i vår jämförelse av optiska möss visade sig den trådlösa tekniken ha stora brister speciellt när det gäller användning av möss. Nu har Microsoft gett sig in i en ny era av trådlös teknik för datortillbehör, Bluetooth.
Genom Microsofts senaste servicepack för Windows XP har operativsystemet nu fått fullt stöd för Bluetooth och redan nu börjar de nya Bluetooth-baserade produkterna dyka upp. Vi på Nordichardware har haft nöjet som första svenska media att testa ett nytt trådlöst tangentbord och mus från Microsoft som använder Bluetooth-tekniken. Både musen och tangentbordet ingår i det nya Microsoft Wireless Optical Desktop-paketet.
Både tangentbordet och musen är alltså trådlösa och styrs med hjälp av den radiobaserade Bluetooth-tekniken. Själva tekniken kommer vi inte gå in på i några större drag men vi har tagit reda på en del specifikationer om själva bluetooth sändaren som följer med paketet, en sändare som har fler intressanta funktioner än vad man kan tro.

Microsoft USB Bluetooth transceiver
~9 m räckvidd
Stöd för hela sju olika Bluetooth-enheter
Stöd för Windows XP med SP1

Vad som är klart positivt med sändaren är dess möjligheter att kontrollera hela sju olika bluetooth-enheter samtidigt, vilket både förbättrar användarvänligheten och kan spara anslutningar på datorn. Räckvidden är på runt 9m för både mus och tangentbord och som ni senare kommer se är det en fullt tillräcklig räckvidd för de allra flesta.
Nu är det dags att titta närmare på själva tangentbordet och musen som följer med i paketet men för de som är intresserade av själva bluetooth-tekniken kan ni läsa mer på Bluetooths officiella hemsida.

Toppen av sidan

Innehållsförteckning

  1. Microsoft Wireless Optical Desktop Bluetooth - Du är här
  2. Microsoft Wireless Optical Desktop Bluetooth
  3. Bluetooth: Trådlöst som det ska vara
  4. Slutledning

Sida 1 av 4

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed