Varje år utser HUI Research årets julklapp, en produkt som ska ha väckt intresse under det gångna året och som förutspås hamna i särskilt många julstrumpor. I år har kroppsburen elektronik hamnat i rampljuset och årets julklapp blir tränings- eller aktivitetsarmbandet.

En salig blandning produkter har utsetts till årets julklapp av HUI Research under åren och väldigt ofta har modern teknik varit representerad, exempelvis platt-TV:n 2004 eller surfplattan 2010. I år är det kroppsburen elektronik som har har fått ta sig plats, mer specifikt i form av träningsarmbandet.

Större fokus på hälsa inom teknikbranschen

Träningsarmband har vuxit rejält i popularitet under det gångna året och förra året och ringar in det ökade intresset för att kombinera hälsa och träning med teknikanvändande. Allt fler mobiltelefoner utrustas med verktyg för att hålla koll på träning och hälsa och smarta klockor med liknande finesser växer sakta men säkert i popularitet.

Smarta armband har tagit fart parallellt med den utvecklingen och har blivit riktigt populära, då de erbjuder många av finesserrna hos en smart klocka men oftast med ett lägre pris. Armbanden kan hålla koll på både puls, antal gångna steg och sömnrytm och kan parkopplas med många olika enheter.

Utöver just träningsarmband förutspår HUI i sin rapport ytterligare ett nytt försäljningsrekord under årets julhandel. Uppskattningen landar på 68 miljarder kronor – en ganska hissnande siffra då det innebär ett genomsnitt på cirka 7 000 kronor per invånare.

Källa: HUI Research


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid