Nordichardware Logo


CS-special - Vi korar de tre bästa gamingmössen för Counter-Strike Global Offensive

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

cs_mus_banner_3

Trött på att missa alla flick shots när CT tar tillbaka bomb site? Då kanske det är dags att testa en ny mus. Vår musexpert Johan har hårdtestat över 30 möss för att ta reda på vilka som håller måttet för E-sportens mest krävande shooter, Counter-Strike Global Offensive.

 

Vi testar färgstarka Deathadder Chroma, Naga Epic Chroma samt musmattan Goliathus Speed Edition

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

razer_chroma_group_1_banner_award

De onekligen populära gamingmössen Razer Naga Epic och Deathadder har fått ny kostym med stöd för full RGB-belysning. Vi sätter de nya Chroma-mössen på prov i en stor Razer-special tillsammans med musmattan Goliathus Speed Edition där vi konstaterar att Razer verkligen börjat hitta rätt med sina tillbehör.

 

Novatouch TKL, Quick Fire Rapid-i, Strike Battle testade - Små kompakta gamingtangentbord

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

xtrfy-func-qpad-banner

Gamingtangentbord är av många synonyma med stora, klumpiga och funktionsspäckade lösningar men det är långt ifrån hela sanningen. De mest kompakta gamingtangentborden grupperas i TKL-klassen och när vi firar 30-testade tangentbord i Svenska tangentbordsguiden är det med tre ultrakompakta modeller i testlabbet.

 

Vi testar Pebble Time - en enkel men rafinerad smart klocka

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

pebble_time_banner

En av marknadens mest populära smarta klockor har i år fått sin största uppdatering hittills, Pebble Time, med en ny design, uppfräschad hårdvara och en ny färgskärm. Vi har testat det senaste flaggskeppet från gräsrotsfinansierade Pebble.

 

Dominans med stöd för fem fingrar - Vi testar Qpads 8K Optical och musmattan UC-50

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

qpad_8k_optical_banner_717_awards

Qpad lanserade nyligen uppföljaren till den populära modellen 5K som varit en trotjänare bland många gamers. Vi har satt den optiska varianten av 8K på prov tillsammans med Qpads musmatta UC-50. Den kom, den dominerade, den vann.

 

Två lysande nyheter från Razer - Vi testar gamingmusen Mamba Tournament Edition och musmattan Firefly

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

razer_mamba_firefly_banner_award

Nya Razer Mamba Tournament Edition bjuder på ny ergonomisk utformning samt Razers senaste 5G-lasersensor som når upp till galna 16 000 DPI i upplösning. Vi sätter den nyligen presenterade Mamban på prov tillsammans med den RGB-belysta musmattan Firefly.

 

Moto 360 - vi testar Motorolas runda premiumklocka

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

moto360_banner

Motorola blev en av de första tillverkarna på markanden som satsade på Android Wear med sin premiumklocka Moto 360, och än idag är det en av de bäst säljande klockorna i Googles ekosystem med sin rundade skärm, sitt vattentäta chassi och trådlös laddning - vi testar hur den står sig mot den hårda konkurrensen.

 

Logitech MX Master och Corsair MM200/MM600 - Funktionsrik kontorsmus och dubbla gamingmusmattor

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

logitech_mx_master_banner

Logitech MX Master är Logitechs nya flaggskep när det kommer till produktivitet och ergonomi, som dessutom kan parkopplas med upp till tre enheter samtidigt. Vi har satt den på prov i ett långtidstest tillsammans med musmattorna MM200 och MM600 från Corsair.

 

Steelseries Apex M800 - Väldens första mekaniska speltangentbord i lågprofil

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

m800_banner

Steelseries utökar sin populära Apex-serie med ett nytt speltangentbord som hakar på trenden med RGB-belysning för alla individuella tangenter. Med en ny, egenutvecklad brytare är Apex M800 det första riktiga mekaniska tangentbordet i lågprofil.

 

Vi testar Mad Catz första mekaniska tangentbord S.T.R.I.K.E. TE

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

mad_catz_strike_te_banner

Mad Catz är en aktör som har funnits med på marknanden under många år och har stuckit ut med sina cyborg-inspirerade designlösningar i starka färger. Vi har testat ett tangentbord som känns väldigt anonymt för att komma från Mad Catz, det mekaniska tangentbordet S.T.R.I.K.E. TE.

 

Snabbtest av Audeze LCD-2 - Påkostade premiumlurar för ljudälskare

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

lcd-2_banner

Audezes lyxiga hörlurar LCD-2 hälsar på för ett snabbtest i vårt testlabb, ett par hörlurar för ljudentusiaster som ställer höga krav på sin utrustning, både gällande ljud- och byggkvalité. En kombination som visar sig dra hårt i Headset-Anders plånbok.

 

Små och kompetenta spelmöss - Vi testar Zowie EC2-A och FK1

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

zowie_award_banner

Det har äntligen blivit dags för ytterligare en uppdatering i Sveriges största test av datormöss. Den här gången tar vi en titt på EC2-A och FK1, två kompakta trådade spelmöss från Zowie som bland annat riktas mot e-sportare och användare med lite mindre handstorlek.

 

Huawei Talkband B2 och Sony Smartband Talk - Vi testar två smarta armband du kan du kan prata i

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

talkband_smartband

En av hörnstenarna för smarta klockor och armband är att de kan avlasta din mobiltelefon för att du ska slippa ta upp den ur fickan för sysslor som egentligen inte behöver den stora skärmen - och det kan även gälla telefonsamtal. Vi har testat två smarta armband som extraknäcker som högtalartelefon eller bluetooth-headset!

 

GPS och kontinuerlig pulsmätning - vi testar den påkostade träningsklockan Fitbit Surge

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

surge_banner

Med en uppsjö av armband och andra träningstillbehör i ryggen har Fitbit även lanserat en mer fullfjädrad smart klocka, Fitbit Surge. Med pekskärm, pulsmätare, GPS och en dryg veckas batteritid vill Surge konkurrera med de etablerade smarta klockorna på marknaden - med blandade resultat.

 

Impact 700, Grip 500 och Drift XL - vi testar tre premiumtillbehör från Turtle Beach

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson, Linus Sjölinder

turtle_beach_award_banner

Turtle Beach verkar storsatsa på gamingtillbehör och har utökat sitt sortiment för att även erbjuda tangentbord och möss. I serien av premiumtillbehör hittar vi tangentbordet Impact 700, musen Grip 500 och musmattan Drift som på pappret ser bra ut - men hur väl presterar de i verkligheten?

 

Välbeprövade sensorer och en välkonstruerad musmatta - Vi testar Attidude One Rapira One, Rapira Elite och Saiga

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

a1_rapira_award_banner

Det är dags för ännu en uppdatering till Sveriges största test av datormöss, den här gången med tre deltagare från Attitude One. Vi hårdtestar de två spelmössen Rapira One och Rapira Elite samt musmattan Saiga.

   

Steelseries Siberia Elite Prism och Siberia V3 testade i Svenska headsetguiden

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

steelseries_duo_banner

Steelseries känner känner sig säkra på sina existerande koncept och bygger därför vidare på två av sina tidigare populära headset i Siberia-serien. Nu tar Siberia V3 och RGB-belysta Siberia Elite Prism plats i Sveriges största headsetjämförelse.

   

Pebble och Pebble Steel - vi testar de gräsrotsfinansierade succéklockorna

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

pebble_banner

Vad som började som ett Kickstarterprojekt har blivit en av världens populäraste smarta klockor, som skippar högupplösta skärmar till förmån för simlicitet och batteritid. Pebble och Pebble Steel har hittat in i testlabbet och tampas i Svenska Wearables-guiden!

   

Steelseries Sensei Wireless - vi testar spelmusen med trådlös frihet och premiumkänsla

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

steelseries_sensei_wireless_award_banner

Måste man alltid välja mellan frihet från sladdar och frihet från fördröjningar och lagg? Steelseries utlovar den respons som krävs för snabba actionspel med den trådlösa varianten av sin populära gamingmus Sensei - vi sätter tänderna i en av de bästa trådlösa mössen på marknaden.

   

Två smarta träningsklockor från Fitbit i Svenska Wearables-guiden

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

fitbit_banner

Vi drog igång vår Wearables-guide med förhållandevis avancerade smarta klockor, men det är trots allt inte allt marknaden har att erbjuda. Den här gången kikar vi på två klockor från Fitbit, båda avskalade i mån av skärm men båda också riktigt vassa verktyg för träning eller för att hålla koll på din hälsa.

   

Fyra nya spelmöss från Gamdias intar Sveriges största mustest

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

gamdias_award_banner

Taiwanesiska Gamdias söker fotfäste på den nordiska marknaden med sin armada av speltillbehör, varav fyra möss och en musmatta har hittat in i testlabbet. Vi bjuder på en stor Gamdias-special där vi sätter tänderna i Zeus, Apollo, Erebos och Ourea samt musmattan Nyx Speed!

   

Cherry MX-Board 3.0 - Vi testar brytarkungens egna mekaniska tangentbord

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

mxboard_banner

Cherry är ett namn som har blivit näst intill synonymt med premiumtangentbord i och med aktörens mekaniska MX-brytare. Men hur går det när Cherry gör ett eget tangentbord och inte bara brytarna? Vi har kikat närmare på Cherry MX-Board 3.0.

   

Fem gamingheadset från Ozone intar Svenska Headsetguiden

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

ozone_banner3

Ozone försöker slå sig in på den svenska marknaden och vad är inte bättre än att testa mer eller mindre hela deras sortiment av gaminginriktade headset. Fem stycken modeller har hittat in i Svenska headsetguiden och det med sikte på mer prismedvetna gamers med prislappar som startar under 300 kronor.

   

Svenska Musguiden växer - Stort test av tio musmattor för gaming

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

musmattortest_banner_award

Stora, små, hårda eller mjuka - dagens musmattor finns i alla möjliga variationer. Vilken musmatta som passar just dig beror på dina preferenser och ditt användarmönster, och för att hjälpa dig på rätt väg i ditt val har vi nu uppdaterat Svenska Musguiden med tio olika gaming-musmattor!

   

Svenska Wearables-guiden - Stort test av smarta klockor och armband

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

wearables_banner

Kroppsburen elektronik är här för att stanna, och den produktkategori som kanske stått mest i fokus för teknikentusiaster är smarta klockor. Flera av världens största aktörer har hittat sin egen nisch, och nu har vi kikat närmare på några av dem i testlabbet.

   

Ozone Gaming Blade - Vi testar Ozones prisvärda rymdskeppstangentbord

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

ozone_blade_Banner

Ozone Gaming är en liten tillverkare som inte riktigt nått de breda massorna. Vi har kikat närmare på Ozone Gaming Blade, ett membrantangentbord med brett funktionsutbud och en närmast rymdskeppsliknande design.

   

Ozone Argon Ocelote World - Ambidextriös gamingmus designad av e-sportsproffs

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

ozone_argon_ocelote_banner

Allt fler gamingprofiler och E-sportproffs engagerar sig i utvecklandet av nya gamingprodukter och sammarbeten ökar mellan tillverkare och E-sportlag. Ifall detta bara är en gimmick eller om det faktiskt förbättrar en produkt får vi se när vi nu avslöjar testet av Ozone Argon Ocelote World.

   

G510s - Membrantangentbord med LCD-skärm och RGB-belysning

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

g510s_banner

Logitech är en av giganterna på kringutrustningsmarknaden och har hunnit släppa en mängd olika tangentbordsmodeller. Vi har kikat närmare på G510S, ett av Logitechs tangentbord med en inbyggd LCD-skärm och RGB-belysning.

   

Mad Catz R.A.T TE och MMO TE - vi testar två spelmöss du formar efter din hand

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

mad_catz_special_banner

Det är är ganska svårt att missa en Mad Catz mus med dess Cyborg inspirerade design och sällan anonyma färger så sticker de verkligen ut bland alla tillverkare. I vår Mad Catz special så tittar vi närmare på de senaste mössen från Tournament Edition serien där Mad Catz satsar på låg vikt och prestanda tillräcklig för de mer krävande spelarna.

   

Corsair Sabre Optical RGB - en kompakt spelmus med gott om anpassningsmöjligheter

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

corsair_sabre_omslag

Amerikanska Corsair har varit med länge i branschen när det gäller datorkomponenter och chassin men en kategori som de är ganska färska på är gamingmöss. Vi har fått in Corsair Sabre Optical RGB så låt oss se vad den har att erbjuda.

   

Sida 1 av 3

Våra köprekommendationer


Våra utmärkelser

Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed