Nordichardware Logo


Cherry MX-Board 3.0 - Vi testar brytarkungens egna mekaniska tangentbord

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

mxboard_banner

Cherry är ett namn som har blivit näst intill synonymt med premiumtangentbord i och med aktörens mekaniska MX-brytare. Men hur går det när Cherry gör ett eget tangentbord och inte bara brytarna? Vi har kikat närmare på Cherry MX-Board 3.0.

 

Fem gamingheadset från Ozone intar Svenska Headsetguiden

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

ozone_banner3

Ozone försöker slå sig in på den svenska marknaden och vad är inte bättre än att testa mer eller mindre hela deras sortiment av gaminginriktade headset. Fem stycken modeller har hittat in i Svenska headsetguiden och det med sikte på mer prismedvetna gamers med prislappar som startar under 300 kronor.

 

Svenska Musguiden växer - Stort test av tio musmattor för gaming

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

musmattortest_banner_award

Stora, små, hårda eller mjuka - dagens musmattor finns i alla möjliga variationer. Vilken musmatta som passar just dig beror på dina preferenser och ditt användarmönster, och för att hjälpa dig på rätt väg i ditt val har vi nu uppdaterat Svenska Musguiden med tio olika gaming-musmattor!

 

Svenska Wearables-guiden - Stort test av smarta klockor och armband

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

wearables_banner

Kroppsburen elektronik är här för att stanna, och den produktkategori som kanske stått mest i fokus för teknikentusiaster är smarta klockor. Flera av världens största aktörer har hittat sin egen nisch, och nu har vi kikat närmare på några av dem i testlabbet.

 

Ozone Gaming Blade - Vi testar Ozones prisvärda rymdskeppstangentbord

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

ozone_blade_Banner

Ozone Gaming är en liten tillverkare som inte riktigt nått de breda massorna. Vi har kikat närmare på Ozone Gaming Blade, ett membrantangentbord med brett funktionsutbud och en närmast rymdskeppsliknande design.

 

Ozone Argon Ocelote World - Ambidextriös gamingmus designad av e-sportsproffs

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

ozone_argon_ocelote_banner

Allt fler gamingprofiler och E-sportproffs engagerar sig i utvecklandet av nya gamingprodukter och sammarbeten ökar mellan tillverkare och E-sportlag. Ifall detta bara är en gimmick eller om det faktiskt förbättrar en produkt får vi se när vi nu avslöjar testet av Ozone Argon Ocelote World.

 

G510s - Membrantangentbord med LCD-skärm och RGB-belysning

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

g510s_banner

Logitech är en av giganterna på kringutrustningsmarknaden och har hunnit släppa en mängd olika tangentbordsmodeller. Vi har kikat närmare på G510S, ett av Logitechs tangentbord med en inbyggd LCD-skärm och RGB-belysning.

 

Mad Catz R.A.T TE och MMO TE - vi testar två spelmöss du formar efter din hand

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

mad_catz_special_banner

Det är är ganska svårt att missa en Mad Catz mus med dess Cyborg inspirerade design och sällan anonyma färger så sticker de verkligen ut bland alla tillverkare. I vår Mad Catz special så tittar vi närmare på de senaste mössen från Tournament Edition serien där Mad Catz satsar på låg vikt och prestanda tillräcklig för de mer krävande spelarna.

 

Corsair Sabre Optical RGB - en kompakt spelmus med gott om anpassningsmöjligheter

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

corsair_sabre_omslag

Amerikanska Corsair har varit med länge i branschen när det gäller datorkomponenter och chassin men en kategori som de är ganska färska på är gamingmöss. Vi har fått in Corsair Sabre Optical RGB så låt oss se vad den har att erbjuda.

 

Kingston HyperX Cloud II - En testvinnare blir ännu bättre

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

HyperX_CloudII_inledning

Kingston har uppdaterat en testvinnare och lanserar nu HyperX Cloud II med bland annat USB-ljudkort och memory foam. Innebär uppdateringar alltid förbättringar eller har Kingston snubblat på vägen? Häng med när vi kikar närmare på det senaste tillskottet i Sveriges största headsetjämförelse.

 

Func MS-2 och Mionix Avior 7000 - Nya optiska spelmöss i Svenska Musguiden

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

ms-2_avior_banner

Optiska sensorer är fortfarande bland de vanligaste i moderna möss, och en bra optisk mus behöver inte kosta skjortan. Den här gången uppdaterar vi Svenska Musguiden med Func MS-2 och Mionix Avior 7000 - två stilrena och optiska spelmöss.

 

Razer Seiren och Antlion ModMic 4.0 - Dedikerade mikrofoner för den kräsne

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Seiren_modmicAtt ha ett grymt ljud när man sitter och spelar är viktigt, men vad många glömmer är att du själv ska höras bra när du sitter och spelar tillsammans med dina kamrater. Två alternativa lösningar dyker upp i testlabbet och Svenska headsetguiden – som på olika sätt gör att du kan behålla din nuvarande konfiguration.

 

Gigabyte Aivia Osmium - ett rejält gamingtangentbord som saknar det lilla extra

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

gigabyte_osmium_banner

Utöver sina datorkomponenter erbjuder Taiwanesiska Gigabyte även gaminginriktad kringutrustning under varumärket Aivia. Den här gången är det Osmium, företagets första mekaniska tangentbord, som hamnar under luppen och tar plats i Svenska tangentbordsguiden.

 

Logitech G402 Hyperion Fury - Världens snabbaste datormus?

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

g402cover1

Logitech G402 eller Hyperion Fury som den även kallas ska enligt Logitech vara världens snabbaste FPS-gamingmus. Som lillebror till G502 Protheus Core och uppföljare till G400s fyller G402 ett hål i Logitechs produktportfölj. Vi har hårdtestat G402 för att se vad den går för och ifall den kan ses som värdig uppföljare till tidigare G400s, G400 och kanske till och med legenden MX518.

 

Turtle Beach Ear Force Z60 - något för basentusiasten

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

turtle_z60_banner

Turtle Beach kör stenhårt på sin gaminginrikning och lanserar deras Ear Force Z60. Med gigantiskt stora 60-millimeterselement, stöd för Dolby DTS Heaphone X och med ett relativt lågt pris ska Turtle Beach slå sig in på den svenska marknaden. Vi blir genast nyfikna och ger Z60 en genomgång i vårt testlabb.

 

Svenska musguiden - Sveriges största test av datormöss

Kringutrustning

Skriven av Johan Pettersson

musguiden_banner

Datormusen är förlängningen av din arm och ditt främsta verktyg för att navigera dig fram i din virtuella vardag eller besegra motståndarna i ditt favoritspel. Här i Svenska musguiden testar vi marknadens senaste modeller, reder ut tekniska termer och väljer ut våra favoriter med fokus på gaming.

   

Func KB-460, Qpad MK-70 och XTRFY XG1-R LED - nya rekommendationer i Svenska Tangentbordsguiden

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

xtrfy-func-qpad-banner

Vi testar tre modeller från tre nykomlingar till tangentbordsguiden. Funcs första tangentbord KB-460 och två Svenska tangentbord i form av Qpads mellanmodell MK-70 och XTRFYs första tangentbord XG1-R LED. Tre intressanta tangentbord som bjuder på en del överraskningar.

   

Vi testar Steelseries 9H - Steelseries bästa premiumheadset hittills?

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

steelseries_9h_banner

Steelseries siktar som vanligt in sig på gamers och entusiaster men denna gången är det fokus på ljudisolering och ljudkvalité med deras nya premiumheadset 9H. Vågar vi säga att det är Steelseries i nuläget bästa modell?

   

Razer Blackwidow Chroma - Färglatt tangentbord utan karaktär

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

Razer hakar på trenden med RGB-belysning i tangentbord och släpper en RGB-version av populära modellen Blackwidow. Ett stilrent tangentbord som kombinerar en mattsvart yta med en färgexplosion i 16 miljoner färgnyanser. Utrustat med Razers egen variant av RGB-brytare välkomnar vi Razer Blackwidow Chroma till den Svenska Tangentbordsguiden.

   

Logitech G910 Orion Spark RGB - Ny testvinnare i tangentbordsguiden

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

Logitech lanserar sitt andra mekaniska tangentbord och släpper en ny typ av mekanisk brytare. Vi har testat tangentbordet som tycks ha allt och lite till. Från inviduell RGB-belysning och smartphone-integration till dubbla handledsstöd - Logitech G910 Orion Spark har hittat in i tangentbordsguiden.

   

Tesoro Tizona, Steelseries 6GV2 och Asus Strix Tactic Pro intar tangentbordsguiden

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

tangentbord_gruppAsus försöker nu ta sig in på marknaden för gamingtillbehör på allvar. Vi har testat tillverkarens nya gamingtangentbord Strix Tactic Pro som tar plats i Svenska tangentbordsguiden tillsammans med det nya modulära tenkeyless-tangentbordet Tesoro Tizona samt meriterade Steelseries 6GV2.

   

Vi testar Audio-Technica ATH-ADG1 och ATH-AG1 - Påkostade premiumheadset

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Audio-technica är mest kända för sina hörlurar men ger sig nu in i gamingbranschen. Två nya modeller kommer ge sig in och slåss om förstaplatsen i toppsegmentet. ATH-ADG1 och ATH-AG1 är Hi-fi ljud för den kräsne gamern, men kommer samtidigt få plånboken att gömma sig.

   

Mionix Nash 20 - Stilrent och välbalanserat gamingheadset

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Svenska Mionix är mest kända för sina gamingmöss men har sakta men säkert börjat bredda sitt utbud. Ett av de senaste tillskotten heter Nash 20 och är ett gamingheadset som lockar med stilren design, hög byggkvalité och ett bra ljud. Sammantaget en riktigt välavvägd modell att börja sin headsetsatsning med. 

   

Corsair Gaming K70 RGB - Världens första mekaniska tangentbord med individuell RGB-belysning

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder, Carl Holmberg

Corsair_K70_RGB_inledningEfter flera förseningar är tangentborden vi fick klämma på under CES äntligen verklighet - Corsair lanserar sina nya RGB-tangentbord tillsammans med det nya varumärket Corsair Gaming. Häng med när vi testar Corsair Gaming K70 RGB - världens första tangentbord med mekaniska Cherry MX RGB-brytare.

   

Svenska Tangentbordsguiden - Vi utser de bästa tangentborden på marknaden

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

Tangentbordsguiden_inledningTangentbordet är grunden till ditt PC-användande vare sig du skriver långa uppsatser eller jagar terrorister och i lagerbyggnader. I Svenska tangentbordsguiden reder vi ut förvirrande termer, jämför de hetaste modellerna på marknaden och plockar ut de just idag bästa tangentborden på marknaden med extra fokus på just gaming.

   

Vi testar Asus Strix Pro - Brusreducerat headset med brett plattformsstöd

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Asus_Strix_01_inledning

Asus laddar sin nya produktfamilj Strix med ett riktigt maffigt headset och vi har satt tänderna i det ugglelika Strix Pro som erbjuder några av marknadens största högtalarelement och brusreducerad mikrofon. Ett minst sagt iögonfallande headset med trevliga funktioner men som kan bli lite för mycket av det goda.

   

Kingston HyperX Cloud - Testvinnare i förklädnad

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Kingston inleder ett samarbete med svenska tillverkaren Qpad och lanserar HyperX Cloud. Ett testvinnande headset i ny förklädnad där minnestillverkaren på ett mycket lyckosamt sätt satsar på ett välbeprövat koncept och direkt seglar upp som en intressant konkurrent på headsetmarknaden.

   

Snabbtest av Razer Kraken Forged - Grym byggkvalité till saftig prislapp

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

razer_kraken_forged_inledningRazers aluminiumklädda hörlurar Kraken Forged är på besök i testlabbet och siktar hårt på gamers och musiklyssnare med höga krav på både ljud- och byggvalité. En kombination som visar sig bli en dyrköpt historia även om vi sällan mött mer väldesignade hörlurar.

   

Steelseries H Wireless i test - Ultimat trådlös frihet för gamers

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

hwireless_inledningSteelseries går all-in på trådlös frihet med sitt nya premiumheadset H Wireless. Dubbla batterier med vardera 20 timmars lyssningstid ger närmast total trådlös frihet. Men även om både ljud och komfort håller hög klass verkar Steelseries återigen snålat på en viktig komponent.

   

Corsair Vengeance 2100 - Uppdaterat gamingheadset för kabelallergiker

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Corsair_vengeance_2100_inledningCorsair bygger vidare på sin gaming-serie Vengeance och på ljudsidan är det med ett nytt trådlöst headset. Corsair Vengeance 2100 är en finputsad modell av föregångaren Vengeance 2000 och befäster Corsair som ett tänkvärt alternativ i den trådlösa klassen.

   

Sida 1 av 3

Våra köprekommendationer

Våra utmärkelser
Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed