Nordichardware Logo


Svenska musguiden - Sveriges största test av datormöss

Kringutrustning

Skriven av Anton Karmehed

musguiden_banner

Datormusen är förlängningen av din arm och ditt främsta verktyg för att navigera dig fram i din virtuella vardag eller besegra motståndarna i ditt favoritspel. Här i Svenska musguiden testar vi marknadens senaste modeller, reder ut tekniska termer och väljer ut våra favoriter med fokus på gaming.

 

Func KB-460, Qpad MK-70 och XTRFY XG1-R LED - nya rekommendationer i Svenska Tangentbordsguiden

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

xtrfy-func-qpad-banner

Vi testar tre modeller från tre nykomlingar till tangentbordsguiden. Funcs första tangentbord KB-460 och två Svenska tangentbord i form av Qpads mellanmodell MK-70 och XTRFYs första tangentbord XG1-R LED. Tre intressanta tangentbord som bjuder på en del överraskningar.

 

Vi testar Steelseries 9H - Steelseries bästa premiumheadset hittills?

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

steelseries_9h_banner

Steelseries siktar som vanligt in sig på gamers och entusiaster men denna gången är det fokus på ljudisolering och ljudkvalité med deras nya premiumheadset 9H. Vågar vi säga att det är Steelseries i nuläget bästa modell?

 

Razer Blackwidow Chroma - Färglatt tangentbord utan karaktär

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

Razer hakar på trenden med RGB-belysning i tangentbord och släpper en RGB-version av populära modellen Blackwidow. Ett stilrent tangentbord som kombinerar en mattsvart yta med en färgexplosion i 16 miljoner färgnyanser. Utrustat med Razers egen variant av RGB-brytare välkomnar vi Razer Blackwidow Chroma till den Svenska Tangentbordsguiden.

 

Logitech G910 Orion Spark RGB - Ny testvinnare i tangentbordsguiden

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

Logitech lanserar sitt andra mekaniska tangentbord och släpper en ny typ av mekanisk brytare. Vi har testat tangentbordet som tycks ha allt och lite till. Från inviduell RGB-belysning och smartphone-integration till dubbla handledsstöd - Logitech G910 Orion Spark har hittat in i tangentbordsguiden.

 

Tesoro Tizona, Steelseries 6GV2 och Asus Strix Tactic Pro intar tangentbordsguiden

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

tangentbord_gruppAsus försöker nu ta sig in på marknaden för gamingtillbehör på allvar. Vi har testat tillverkarens nya gamingtangentbord Strix Tactic Pro som tar plats i Svenska tangentbordsguiden tillsammans med det nya modulära tenkeyless-tangentbordet Tesoro Tizona samt meriterade Steelseries 6GV2.

 

Vi testar Audio-Technica ATH-ADG1 och ATH-AG1 - Påkostade premiumheadset

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Audio-technica är mest kända för sina hörlurar men ger sig nu in i gamingbranschen. Två nya modeller kommer ge sig in och slåss om förstaplatsen i toppsegmentet. ATH-ADG1 och ATH-AG1 är Hi-fi ljud för den kräsne gamern, men kommer samtidigt få plånboken att gömma sig.

 

Mionix Nash 20 - Stilrent och välbalanserat gamingheadset

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Svenska Mionix är mest kända för sina gamingmöss men har sakta men säkert börjat bredda sitt utbud. Ett av de senaste tillskotten heter Nash 20 och är ett gamingheadset som lockar med stilren design, hög byggkvalité och ett bra ljud. Sammantaget en riktigt välavvägd modell att börja sin headsetsatsning med. 

 

Corsair Gaming K70 RGB - Världens första mekaniska tangentbord med individuell RGB-belysning

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder, Carl Holmberg

Corsair_K70_RGB_inledningEfter flera förseningar är tangentborden vi fick klämma på under CES äntligen verklighet - Corsair lanserar sina nya RGB-tangentbord tillsammans med det nya varumärket Corsair Gaming. Häng med när vi testar Corsair Gaming K70 RGB - världens första tangentbord med mekaniska Cherry MX RGB-brytare.

 

Svenska Tangentbordsguiden - Vi utser de bästa tangentborden på marknaden

Kringutrustning

Skriven av Linus Sjölinder

Tangentbordsguiden_inledning

Tangentbordet är grunden till ditt PC-användande vare sig du skriver långa uppsatser eller jagar terrorister och i lagerbyggnader. I Svenska tangentbordsguiden reder vi ut förvirrande termer, jämför de hetaste modellerna på marknaden och plockar ut de just idag bästa tangentborden på marknaden med extra fokus på just gaming.

 

Vi testar Asus Strix Pro - Brusreducerat headset med brett plattformsstöd

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Asus_Strix_01_inledning

Asus laddar sin nya produktfamilj Strix med ett riktigt maffigt headset och vi har satt tänderna i det ugglelika Strix Pro som erbjuder några av marknadens största högtalarelement och brusreducerad mikrofon. Ett minst sagt iögonfallande headset med trevliga funktioner men som kan bli lite för mycket av det goda.

 

Kingston HyperX Cloud - Testvinnare i förklädnad

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Kingston inleder ett samarbete med svenska tillverkaren Qpad och lanserar HyperX Cloud. Ett testvinnande headset i ny förklädnad där minnestillverkaren på ett mycket lyckosamt sätt satsar på ett välbeprövat koncept och direkt seglar upp som en intressant konkurrent på headsetmarknaden.

 

Snabbtest av Razer Kraken Forged - Grym byggkvalité till saftig prislapp

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

razer_kraken_forged_inledningRazers aluminiumklädda hörlurar Kraken Forged är på besök i testlabbet och siktar hårt på gamers och musiklyssnare med höga krav på både ljud- och byggvalité. En kombination som visar sig bli en dyrköpt historia även om vi sällan mött mer väldesignade hörlurar.

 

Steelseries H Wireless i test - Ultimat trådlös frihet för gamers

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

hwireless_inledningSteelseries går all-in på trådlös frihet med sitt nya premiumheadset H Wireless. Dubbla batterier med vardera 20 timmars lyssningstid ger närmast total trådlös frihet. Men även om både ljud och komfort håller hög klass verkar Steelseries återigen snålat på en viktig komponent.

 

Corsair Vengeance 2100 - Uppdaterat gamingheadset för kabelallergiker

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Corsair_vengeance_2100_inledningCorsair bygger vidare på sin gaming-serie Vengeance och på ljudsidan är det med ett nytt trådlöst headset. Corsair Vengeance 2100 är en finputsad modell av föregångaren Vengeance 2000 och befäster Corsair som ett tänkvärt alternativ i den trådlösa klassen.

 

Vi korar Qpad QH-1339 till Sveriges bästa premiumheadset i Svenska headsetguiden

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

sennheiser_qpadSvenska Qpad och välrenomerade Sennheiser gör upp i Svenska headset-guiden med fyra nya modeller. Fyra imponerande headset resulterar i två nya utmärkelser där svenska Qpad roffar åt sig kungakronan från just Sennheiser när vi utser Qpad QH-1339 till vår Bäst i Test och Referensprodukt.

   

Creative Evo ZxR, Steelseries Siberia Elite, Plantronics RIG och Thermaltake Level 10 M i test

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

headset_update3_inledningDet är dags för ännu en uppdatering av svenska headsetguiden och i testlabbet har vi idag flera nylanserade modeller från Creative Steelseries, Plantronics och Thermaltake som stoltserar med allt ifrån kraftfulla ljudprocessorer till teknik för att koppla headset till dator och mobiltelefonen samtidigt.

   

Sennheiser PC350 SE, Astro A50 och Astro A40 Audio System i test

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

sennheiser_astroDet är dags för en ny uppdatering av svenska headsetguiden där dominerande tillverkaren Sennheiser laddar med ett nytillskott i form av PC 350 Special Edition. Kanske än mer spännande är omtalade tillverkaren Astro där vi testar påkostade modellerna Astro A50 och Astro A40 Audio System.

   

Creative SB Evo Zx och Evo Wireless - Högklassigt trådlöst ljud

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson

Evo_Zx_717Creative fortsätter med att satsa på trådlösa headset och siktar in sig på gamers med den nya Evo-serien. Vi lyssnar närmare på de två första modellerna som fokuserar på ljudkvalité, mobilitet och i fallet Evo Zx en hel hög av extrafunktioner som en kraftfull integrerad ljudprocessor.

   

Svenska headsetguiden: Premiumheadsets mellan 700 - 3 000 kronor

Kringutrustning

Skriven av Anders Nilsson, Anton Karmehed

headsetsinledningBäst ljudkvalitét, skönast komfort, snyggast design och mikrofonen som bäst återger dina primalskrik under hetsiga onlinesessioner. I Sveriges största och kontinuerligt uppdaterade test av gamingheadsets lämnar vi inga stenar orörda och avslöjar vilka premiummodeller som du bör lägga pengarna på.

   

12 mekaniska premiumtangentbord i stor jämförelse

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

inledning_roundupEn av de hetaste kategorierna inom kringutrustning idag, de mekaniska tangentborden, siktar på att erbjuda högre kvalitet och bättre känsla till en högre prislapp. Vi levererar därför Sveriges största test av mekaniska tangentbord i premiumsegmentet, med de vassaste modellerna på marknaden.

   

Gigabyte Aivia Krypton - mus och musmatta

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

kryptoninledningMed ett existerande gott rykte inom grafik- och moderkortsindustrin ställer Gigabyte den här gången upp med Aivia Krypton. En duo av mus och musmatta med flexibilitet i åtanke som bjuder på justerbar vikt, ambidextruös design, utbytbar undersida och såklart en respektabel mängd lysdioder.

   

Corsair K90 och Corsair K60 tangentbord med röda brytare

Kringutrustning

Skriven av Carl Holmberg

corsairinledningCorsair brukar förknippas med minnesmoduler och nätaggregat. Men nu står speltangentborden Vengeance K60 och K90 i rampljuset, och på menyn finns bland annat röda brytare från Cherry, anti-ghosting och bas i aluminium. Vi tar en djupdykning i både brytarna och Corsairs nya tangentbord.

   

Logitech fokuserar på Apple men drar igång Android-satsning vid årsskiftet

Kringutrustning

Skriven av Anton Karmehed

logitech  Reportage  Logitech som är vida kända för sitt breda utbud av kringutrustning för datorer - inte minst möss, tangentbord och högtalare - har nu tagit sikte på nästa stora marknaden. När Logitech bjöd in svensk media till ett pressevent i Stockholm var det de mobila plattformarna som stod i fokus, särskilt Apple var på tapeten men företaget bekräftade även en stundande satsning på Android.

   

Corsair utökar sin produktportfölj ytterliggare, med fokus på gamers

Kringutrustning

Skriven av Jacob Hugosson

Supeme1

Corsair startade som ett litet företag som gjorde så called Cache-on-a-Stick-moduler 1994 för att senare med årens lopp expandera sin verksamhet till RAM-minnen som de är mest kända för. Idag är Corsair ett starkt varumärke på entusiastmarknaden med ett brett utbud som man nu har expanderat till möss och tangentbord för gaming-marknaden.

   

NHTV: CM Storm Sentinel Zero G - discomusen

Kringutrustning

Skriven av Jonas Klar

NHTV Gamingtillbehör är alltid en het potatis och vi är inte sena med att ge dem publicitet. Idag är lanseringsdagen för ytterligare en gamingprodukt förutom de oändliga mängder som redan finns där, men idag kommer det i form av en mus från inga mindre än CM Storm. Sentinel Zero G heter musen och funktioner inkluderar LEDs, en OLED-display och dubbla lasersensorer. Självklart har vi varit framme med NHTV.

   

NHTV: Fyra gamingtangentbord för den krävande

Kringutrustning

Skriven av Jonas Klar

introNHTV Gamingattiraljer och deras förmåga att lysa, blinka och vara allmänt plågsamma är något av ett stående skämt i NHTV, men idag har vi lyckats samla på oss en bunt gamingtangentbord som får oss att hålla skämten inne, åtminstone i en hel kvart. Är du på jakt efter ett tangentbord att spela på har vi samlat fyra sådana i dagens NHTV-avsnitt. Gigabyte, Logitech, Microsoft och Steelseries står för underhållningen (och belysningen).

   

NHTV: Tre tangentbord från Enermax i en närmare granskning

Kringutrustning

Skriven av Jonas Klar

NHTV Enermax är kanske inte den tillverkare som är mest högljudd av sig på den svenska marknaden, trots att de flesta av oss framförallt känner till tillverkarens nätaggregat. Vi ska i dagens video däremot inte titta närmare på nätaggregat, utan något som både vi och Enermax känns en smula främmande till, nämligen tangentbord. Inte heller bara ett, utan tre stycken.

   

Logitech diNovo Mini multimediatangentbord

Kringutrustning

Skriven av Ulf Widlund

dinovo  TEST  Logitech diNovo Mini är ett så kallat multimediatangentbord som är tänkt att användas främst i vardagsrummet framför din TV och HTPC. Med ett extremt litet format och en integrerad pekplatta ska detta minimalistiska tangentbord ge dig full kontroll över din digitala underhållning.

   

KeySonic ACK-340BT multimedia tangentbord

Kringutrustning

Skriven av Ulf Widlund

 TEST  En avgörande faktor för en skön upplevelse med sin HTPC är en bra enhet att styra/kontrollera den med. Utbudet på marknaden är stort och det kan vara svårt att välja mellan alla alternativ som erbjuds. Vi försöker göra valet något lättare genom att titta närmare på en av de otaliga HTPC-tangentbord som finns på marknaden.

   

Sida 1 av 2

Våra köprekommendationerVåra utmärkelser
Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
RSS Feed