Med tjänster som Airplay, Chromecast och DLNA finns det idag flera olika tillvägagångssätt för att skicka din musik mellan olika enheter i hemmet, men samtliga har sina begränsningar. Vi stannar till hos Philips och kikar på Spotify Connect, som låter streamingtjänsten skicka musik till TV:n på egen hand.

Idag kan du smidigt med exempelvis Airplay trådlöst skicka din musik från telefonen till en förstärkare eller TV. Då krävs det dock att både telefonen och mottagaren har stöd för just Airplay, och för tjänster som Spotify är stödet fortfarande begränsat i Googles konkurrerande Chromecast-lösning.

För att kringå Googles och Apples ekosystem har Spotify därför infört sin egen motsvarande teknik, Spotify Connect, som finns inbyggd direkt i Spotify-appen på datorn, mobiltelefonen eller surfplattan och som kan strömma musik och metadata direkt till exempelvis en TV. Under IFA 2014 kikar vi på en TV från Philips som får stöd för Spotify Connect som demonstreras på mässgolvet.

Högtalare, TV-apparater och förstärkare med stöd för Spotify Connect kommer under de kommande månaderna dyka upp från flera tillverkare utöver Philips, däribland Bang & Olufsen, Pioneer, Libratone, Panasonic och Nocs. Funktionen kräver dock en Spotify Premium-prenumeration.


Relaterade artiklar

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tim Crussel-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Kasta skiten och bygg in stöd för chromecast och miracast istället. Fulspel från spotify, usch och blä och fy.

Tim Crussel
Gäst
Tim Crussel

lån erbjuda

Behöver du ett lån för att betala alla din faktura, kommer att erbjuda företag och personliga lån från 5000 SEK till 200 miljoner USD till 3%, bör intresserade kontakta oss via e-post: credit_tim_firm_0098@outlook.com