Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

XFX skjuter ner Fermi med extrema 5970 4GB EF 6 Black Edition Limited

Small preview image

Redan under CeBIT i början av månaden kunde vi avslöja att XFX arbetade på en egen modell av Radeon HD 5970. Kortet som visades upp för oss på mässan var en Eyefinity6 modell som inte bjöd på några direkta nyheter mer än 4GB RAM och lovord om högre klockfrekvenser. Men vi fick också veta att kortet i sitt slutgiltiga format skulle bjuda på något utöver det vanliga. Det var snack om en ny kylare och en exklusiv förpackning och nu har vi fått tag på information och bilder som visar att XFX verkligen menade allvar. Man ser sitt XFX 5970 4GB EF 6 Black Edition Limited som ett bokstavligt vapen i kampen med Fermi och andra extrema konkurrenter på marknaden.

Vi har lyckats få tag på ett dokument och exklusiva renderingar av XFX nya monsterkort och som sig bör är kortet och inte minst dess förpackning något utöver det vanliga.

XFX 5970 4GB EF 6 Black Edition Limited kommer att skeppas i en vapenlåda, eller rättare sagt ett vapen som är en låda. Kortet kallas ett mångsidigt gamervapen och även om vi inte har några konkreta specifikationer idag så vet vi att kortet kommer med 4GB RAM samt stöd för Eyefinity 6.


Grafikkortet kommer att hittas i själva vapnet, renderingarna är med andra ord inte skalenliga.

Kortet kommer även att bli det högst specificerade Black Edition-kortet på marknaden och med dubbla Cypress grafikkretsar låter detta minst sagt spännande. Vilka klockfrekvenser man landar på från fabrik är svårt att säga i dagsläget, men man har även utvecklat ett eget överklockningsverktyg som ska låta användarna pressa kortet ytterligare på egen hand. Kortet är även utrustat med en ny kraftfullare kylare och rejält tilltagen strömförsörjning.

XFX have always developed the most powerful, versatile Gaming weapons in the world- and have just stepped up to the gaming plate and launched something spectacular that may well literally blow the current Nvidia offerings clean away. 

I det ganska frispråkiga dokument vi fått ta del av är XFX mycket självsäkra på sitt kort som väl i butik kommer att få tampas med bland annat ASUS Ares och liknande lösningar från Sapphire. Men NVIDIA verkar man inte vara särskilt bekrymrade av.

GTX480 and GTX470 are upon us, but perhaps the time has come to Ferm up who really has the big Guns.

XFX 5970 4GB EF 6 Black Edition Limited kommer att tillverkas i en begränsad utgåva och endast säljas från specifikt utvalda återförsäljare. Exakt hur många enheter och när kortet finns på butikshyllorna är inte spikat idag, men priset sägs landa på minst 1000 USD. Vilket också var en siffra vi hörde cirkulera på CeBIT, så mellan 8000-10 000 svenska kronor får man nog vänta sig att lägga ut för ett få händerna på XFX nästa grafikkortsvapen.

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationer











Undersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?







Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed