Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

TSMC ger NVIDIA och Qualcomm prioritet på 28 nanometernoden

Sedan TSMC ändrat avtalstermerna med den senaste tillverkningstekniken, och den rådande kapacitetsbristen har det fått flera av deras viktigaste partners att undersöka andra tillverkare. Företaget uppges nu ge NVIDIA och Qualcomm prioritet på den nya tekniken.

TSMC blev tagna på sängen när efterfrågan på den senaste 28 nanometerstekniken blev högre än vid tidigare generationsskiften. På grund av detta har företaget helt enkelt inte tillräckligt många fabriker redo för att massproducera kretsar åt alla sina klienter, någonting som fått bland annat NVIDIA och Qualcomm att söka sig till annat håll. NVIDIA ska enligt rykten redan påbörjat ett nytt samarbete med Samsung, medan Qualcomm väntas flytta stora delar av sin tillverkning till GlobalFoundries senare i år.

TSMC har vid liknande situationer gett utvalda företag prioritet på en tillverkningsteknik, någonting som nu ska gälla NVIDIA och Qualcomm. För NVIDIA handlar det om deras grafikkretsar GK107 och GK104 som används i deras senaste mobila grafikkort samt GTX 670, GTX 680 och GTX 690 för stationära datorer. Qualcomm är i störst behov av den nya tekniken för att tillverka deras Snapdragon S4-familj, där efterfrågan från smartphonetillverkare i dagsläget ska överstiga tillgången med goda marginaler.

Prioriteringen av NVIDIA och Qualcomm väntas påverka övriga aktörer negativt, däribland har vi även AMD som är i stort behov av den nya tillverkningstekniken för deras senaste HD 7000-serie grafikkort.

Relaterade nyheter:

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed