Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

AMD sänker snart priset på Radeon HD 7970

AMD_Radeon_HD_7970

Vi hade väntat oss en prisjustering av Radeon HD 7970 i samband med lanseringen av GeForce GTX 680, men AMD har än så länge varit tystlåtna om saken. Nya uppgifter säger att AMD planerar en prisjustering av Radeon HD 7970 och att fler modeller kan följa i samma spår.

NVIDIA lanserade för inte så länge sedan deras GeForce GTX 680 som visade sig dra marginellt mindre ström än AMD:s flaggskepp Radeon HD 7970, samtidigt som prestandan var något högre. Hardwarecanucks rapporterade tidigare att AMD inte hade en prissänkning på gång, på grund av kapacitetsbristen hos TSMC som gjorde att allt som fanns på butikshyllorna sålde slut oavsett pris.

Nu börjar tillgången på GeForce GTX 680 blir bättre, vilket ska ha fått AMD att reagera. Dagens rekommenderade pris från AMD ligger på 549 dollar och vad den nya prislappen blir är ännu inte helt bestämt, förutom att den ska ligga på mellan 470 - 490 dollar. Ser vi till de svenska priserna ligger ett Radeon HD 7970 och GeForce GTX 680 fortfarande på ungefär samma nivå, och det här skulle innebära att ett Radeon HD 7970 skulle bli runt 500 kronor billigare.

Problemet vi ser är att det sätter det väldigt nära Radeon HD 7950, som i sin tur inte är mycket dyrare än HD 7870. Så resultatet av en prissänkning på deras toppmodell kan leda till en kaskadeffekt, som påverkar hela HD 7000-serien. NVIDIA ska vara på gång med nya grafikkort i de lägre prissegmenten, så det ser ut som att priskrigen vi alla väntat på är på ingående...

Källa: Hardwarecanucks

Relaterade nyheter:

Skriv en kommentar


FORM_CAPTCHA
Byt kod

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed