Vi gillar kraftfulla komponenter och snygga datorbyggen, och Asus har i samarbete med In-Win inte gjort oss besvikna. Monterat i In-Wins imponerande S-Frame-chassi har vi nämligen fått kika på Asus nya Ares III, med dubbla Hawaii XT-kretsar och ett skräddarsytt vattenblock.

Asus vet hur man tillverkar riktigt exklusiva komponenter, även om det knappast rör sig om en vidare stor målgrupp för slutprodukten. Ares III är precis en sådan produkt, som siktar på att pressa gränserna för grafikkort, men samtidigt även för prislappar.

Vi får kika på det nya kortet när det är monterat i ett S-Frame-chassi från In-Win, som i sin tur är en imponerande aluminiumkonstruktion som byggts genom att vika ett stycke aluminium 15 gånger. Själva grafikkortet är inte mindre imponerande – det är helt vattenkylt, med ett tunt vattenblock framtaget i samarbete med EK Waterblocks.

Med hjälp av det tunna vattenblocket tar kortet endast upp en expansionsplats, trots att det hyser dubbla Hawaii XT-kretsar. Det är med andra ord ett grafikkort som på pappret bör motsvara Radeon R9 295X2, men med flera av Asus egna inslag och modifikationer. Kortet får till exempel ström från inte mindre än tre 8-pinskontakter.

Endast 500 exemplar kommer tillverkas, och Asus har varken delat med sig av detaljerade specifikationer eller ett exakt pris. Riktlinjen vi får är att kortet kommer ligga mellan R9 295X2 och Nvidia GTX Titan Z, vilket således ger det ganska breda spannet 16 000 – 26 000 kronor.


Relaterade artiklar

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid