En av Asus satsningar för hemmet är en ny allt-i-ett-dator, där alla komponenter finns inbyggda i skärmen. Paradnumret för just den här allt-i-ett-datorn är att den har ett fällstöd och inbyggt batteri, för att enkelt kunna flyttas i hemmet eller användas som surfplatta.

Allt-i-ett-datorer har fått ett visst uppsving i popularitet på senare tid, då allt fler vill ha en enkel, utrymmeseffektiv dator som kan möbleras in snyggt i hemmet. Asus Portable AIO riktas mot samma målgrupp, men är egentligen något av en hybrid mellan en stationär dator och en surfplatta.

Vi stiftar närmare bekantskap med Asus Portable AIO på mässgolvet i Taipei. Datorn har ett inbyggt batteri och ett infällbart stöd, så att den vid behov kan lyftas bort från skrivbordet för att antingen flyttas till ett annat rum eller användas som en (något klumpig) surfplatta med cirka 3 timmars batteritid.

Innanför skalet sitter 4 gigabyte internminne, 500 gigabyte mekanisk hårddisk och en Intel Core i5-processor. Skärmen är av IPS-typ med 1 600 x 900 pixlar, och är 19,5 tum stor. Hela kalaset är cirka 12,3 millimeter tjockt.

Förmodligen kommer de flesta vilja ha en regelrätt bärbar dator som kan användas ännu mer flexibelt, men för den som vill ha en hemmadator med lagom stor skärm som kan flyttas smidigt mellan rummen kan den kanske vara värd att kika närmare på.

Lanseringen bör ske i september månad, men priset är fortfarande ganska oklart.


Relaterade artiklar

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
robjohAnton Karmehed-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Cool. jag kan absolut se en användning för den här typen av dator hemma. Gick den at vika ner hela vägen?

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”-Tjalve-”]Cool. jag kan absolut se en användning för den här typen av dator hemma. Gick den at vika ner hela vägen?[/quote]
Yes den går att lägga helt plattt på bordet om det var det du tänkte på! 🙂

robjoh
Gäst
robjoh

Ser trevligt ut, kan vi förvänta oss recension när den kommer?