Nordichardware Logo

Glömt användarnamn

CES2013's Blog

NordicHardware på CES 2013

ces_site2

Som en av världens största elektronikmässor har Consumer Electronics Show varit en knutpunkt för teknikmarknaden under fyra decennium. NHW är på plats under mässan och ser närmare på årets nya trender och kommande produktlanseringar.

Här hittar ni en sammanställning av den raportering som sker löpande från mässgolvet i Las Vegas, väl mött!

/Nordichardwares redaktion

 

 

 

CES 2013 i backspegeln - UltraHD, pekteknik och monsterchassi

CES2013

För en knapp månad sedan gick CES 2013 av stapeln i Las Vegas och innan vi blickar framåt mot nästa stora teknikmässa tar vi en titt i backspegeln. Vi ser en myriad av UltraHD-upplösta skärmar, pekskärmar överallt men även stora datorchassi och en ny våg av mobila spelkonsoler.

   

CES2013 Bloopers - De där gångerna det inte riktigt gick som vi ville..

CES2013

blooperscesConsumer Electronics Show bjöd precis som vanligt på ett riktigt smörgåsbord av nya prylar och häftig teknik. NordicHardware var på plats under mässan i Las Vegas och levererade ett femtiotal videoreportage. Men vi kan erkänna att det inte var alltid rapporteringen gick helt smärtfritt,

   

Lenovo Ideaphone K900, atomdriven tunn lur på 5,5 tum

CES2013

Skriven av Henrik Berntsson

lenovok900Ett litet kärnkraftverk driver Lenovo Ideaphone K900, Lenovos svar på premiumtelefoner. Kärnkraftverket stavas Intel Atom och har två processorkärnor på 2 gigahertz i ett riktigt slimmat chassi, bara 6,9 millimeter i profil. Skärmen har en pixeldensitet på 400 ppi med full hd upplösning och 5,5 tum.

   

Gigabyte S1185 – Hybridplatta med optisk muspekare

CES2013

Skriven av Henrik Berntsson

gigabytetabletGigabyte visar upp en något sladdrig prototyp av sin Gigabyte S1185, en 11,6 tums tablet/notebook med touchstöd. Gigabyte är alltså ett av företagen som släpper produkter utanför sina traditionella områden vilket är något vi sett mycket av på CES 2013.

   

Intel Perceptual Computing kan ge oss gestgränssnitt alá Minority Report

CES2013

Skriven av Anton Karmehed

intel_perceptualIntel har hakat på trenden med pekteknik till fullo men visar också framåtanda med sin satsning på Perceptual Computing. Ett samlingsnamn för tekniker som ska göra det möjligt för användare att styra och integrera med sina enheter, med gester, tal eller ansiktsanalys.

   

Razer Edge är surfplatta, bärbar dator och spelkonsol i ett

CES2013

Skriven av Anton Karmehed

razeredge

Razer var en av de stora vinnarna på årets CES-mässa och det stora dragplåstret var företagets kombinerade surfplatta och spelkonsol Razer Edge. En kraftfull surfplatta i grunden som med hjälp av olika tillbehör kan förvandlas till både portabel spelkonsol och bärbar dator.

   

Huawei Ascend D2 slår på stort med 5-tums 1080p-skärm

CES2013

Skriven av Anton Karmehed

ascendd2Kinesiska mobiltelefonstillverkaren Huawei fortsätter sin satsning på premiumsegmentet och under CES presenterade man sitt nya flaggskepp, Ascend D2. En telefon vars 5 tum stora LCD-skärm med FullHD-upplösning är huvudnumret men som även bjuder på andra godsaker.

   

Sharp ger 3D-känsla i 2D med 85 tums TV och 8K-upplösning

CES2013

Skriven av Anton Karmehed

sharp8kSharp visade upp flera häftiga skärmtekniker på CES och bland annat stoltserade man med den enda 8K-upplösta TV-apparaten på mässan. Med 85 tum och en upplösning på 7 680 x 4 320 pixlar är detta en TV som lyckas med konststycket att ge 3D-känsla i vanligt 2D-material.

   

Antec lanserar Pulse-headset med bluetooth-teknik

CES2013

Skriven av Anton Karmehed

antecpulseAntec fortsätter att satsa på ljudprodukter och under CES2013 passade tillverkaren på att bredda sitt A.M.P sortiment med en ny trådlös hörlur, Pulse. Med headset funktionalitet kan hörlurarna användas för att svara i telefon, föra samtal eller helt enkelt strömma musik trådlöst från din enhet.

   

Gigabyte visar UltraHD-uppspelning direkt från moderkortet

CES2013

Skriven av Anton Karmehed

gigabyte4kGigabyte stoltserar med det hittills enda certifierade moderkortet för dubbla Thunderbolt-portar. Gigabyte Z77X-UP5 TH kan kopplas mot flera Thunderbolt-baserade lagringsenheter men har även stöd för den nya UltraHD-upplösningen genom att paralellkoppla de två Thunderbolt-utgångarna.

   

Flexibel tabletop PC från Lenovo - 27 tums Ideacenter Horizon

CES2013

Skriven av Henrik Berntsson

lenovotabletopLenovo presenterar en av de större table top PC-maskinerna vi sett på CES 2013 och fokus verkar vara på underhållning och spel. Lenovo Ideacenter Horizon mäter 27 tum och levereras bland annat med dedikerade joysticks och enheter för att spela direkt på den stora pekskärmen.

   

LG vidareutvecklar Widi och låter oss styra datorn med TV-fjärr

CES2013

Skriven av Anton Karmehed

lgwidi LG har passat på att bygga in Widi-mottagare i alla sina nya Smart TV-apparater. Detta gör det möjligt att inte bara strömma video och ljud trådlöst från en Widi-utrustad dator, man kan även styra densamma med hjälp av TV:ns egen med följande gestfjärrkontroll.

   

Ubuntu för telefoner ger imponerande första intryck på CES

CES2013

Skriven av Anton Karmehed

ubuntuphoneUbuntu är den i särklass mest välkända Linux-distributionen som finns tillgänglig idag och det var många entusiaster och Linux-användare som blev spända av förväntan när Canonical avslöjade en mobil version. Vi fick en grundlig genomgång på CES2013 och fick ett riktigt bra första intryck.

   

D-Link lanserar IP-kameror med ljudaktivering på CES

CES2013

Skriven av Henrik Berntsson

dlinkkamera

D-Link fortsätter att satsa på nätverkskameror och under elektronikmässan CES passade företaget på att visa upp två nya modeller som berikats med ljudaktivering. Vilket betyder att det inte kommer behövas rörelse för att skicka ett varningsmeddelande eller sätta igång videoinspelningen.

   

Bygg ditt eget chassi med In wins D-Frame-byggsats

CES2013

Skriven av Henrik Berntsson

inwindframe

Chassitillverkaren In win avslöjar på CES att man varje halvår kommer att lansera en unik chassimodell i begränsad utgåva. Efter den gigantiska aluminiumflänsen H-Frame är det dags för en byggsats av aluminiumrör som heter D-Frame. Samtidigt visar man även upp nya budgetmodellen G7.

   

Sida 1 av 2

Våra köprekommendationerUndersökning

Vad har du för internetanslutning hemma?Resultat
Prenumerera pâ vârt nyhetsbrev
RSS Feed